אולי זו הודעה שמתאימה קצת יותר

מאי26

New member
אולי זו הודעה שמתאימה קצת יותר

לפורום הורים ותינוקות, אבל בעצם היא עוסקת קצת בנו כהורים... היום נפגשנו עם המטפלת שהולכת לטפל בעילם עם חזרתי לעבודה (בעוד כשבועיים). אני כבר פגשתי אותה כמה פעמים (היא תטפל ביחד עם ילדה נוספת - שאיתה היא כבר התחילה, ואני ואמה של הילדה השניה ראיינו אותה, ואפילו השארתי את עילם פעם אצלה לאיזה שעתיים בזמן שהיא טיפלה בילדה השניה). ארז פגש אותה היום בפעם הראשונה ועשינו בעצם שיחת הבהרה על השעות, שכר וכו' (דברים שקודם לכן סגרנו באופן יותר כללי). סך הכל היא עושה רושם באמת טוב, האמא השניה מרוצה מהטיפול עד כה, דברים נסגרו לשביעות רצוננו ואנחנו בטוחים שהיא תתן טיפול מסור לעילם, אבל עדיין פתאום היכתה בנו המחשבה שזהו, עוד שבועיים הטיפול בו עובר לידיים אחרות
. ארז התקשר אלי לא מזמן עם התובנה הזו, ואמר שהוא מרגיש מוזר, ואיך פתאום קשה לו להרפות... והרי הוא חזר לעבודה כבר לפני זמן רב, ואני הייתי עם עילם בבית, אבל פתאום הוא מבין שזהו, סופה של תקופה ועילם יוצא מבין ידינו המגוננות והולך למסגרת נוספת. וכמה שזה אולי טבעי וברור, וצורך המציאות, הן מבחינה כלכלית, והן מבחינתי כאדם שעומד בזכות עצמו, ומי שרוצה להמשיך בעבודה ובקריירה (אני גם מתחילה תפקיד חדש, שקודמתי אליו במהלך חופשת הלידה) - עדיין זה מוזר, קשה לחשוב על זה ולעכל שפתאום הילד שלך שאתה כל כך אוהב ומגונן עליו, יהיה נתון בידיים אחרות חלק נכבד של היום, ולא משנה עד כמה אלה ידיים מקצועיות וטובות. וכמובן שזה גרם לנו להפליג במחשבות, שעוד יקרה לא מעט שהוא יצא לנו מבין הידיים, והוא ילך לגן ולבית הספר, ואפילו לצבא... אבל עכשיו זו הפעם הראשונה וזה כל כך מוזר. זהו, סתם רציתי לשתף, חווית הפרידה הראשונה שלנו כהורים...

ה ו ב י ט

New member
כאילו קראת את מחשבותי ../images/Emo24.gif

אני עם הקטנה בבית, מחפשת עבודה. אבל המחשבה על להשאיר אותה עם מטפלת/ במשפחתון לכשאמצא עבודה היא פשוט בלתי נתפסת מבחינתי. ברור לי שמתי שהוא זה יקרה. אבל זה כל כך - כל כך קשה לי שזה לא יתואר. מבינה אותך לגמרי. מה שטוב זה שמצאת לו מסגרת שאת מרגישה טוב איתה כך שזה אולי יקל עליך להשאיר אותו. אשמח לשמוע על ההסתגלות שלך ושלו, גם לנו זה מחכה. ולא נשכח לומר מזל טוב על הקידום

daldan

New member
זה חלק מההווי שלנו כהורים

ההתמודדות עם ההיפרדות מהגוזל שלנו. יש בזה קושי רב ותתכונני לימים ראשונים לא קלים עם המון יסורי מצפון, רגשות אשם ואולי אף חרטה. אבל תסתכלי על הצד הטוב שבזה. את נותנת לו גם את היכולת לבטוח באנשים אחרים, את היכולת לפתח בטחון בעצמו ועם הזמן את תראי את הצדדים החיוביים בזה. (ואני לא אומרת שילד שנשאר עם אימו מפסיד, רק שיש לזה גם צדדים חיוביים). שיהיה בהצלחה.

מאי26

New member
כן, אני בטוחה שיש בזה גם דברים

חיוביים, אחרת לא הייתי עושה את זה... רק שהמחשבה קשה לי. ובנוסף לכל אני צריכה להתמודד עם התחושה שלי שהראש החליד לגמרי במהלך חופשת הלידה וחוץ מענייני תינוקות הוא לא מסוגל להכיל כלום.

עדידס77

New member
עד כמה שזה קשה, תמיד צריך

להסתכל על הצד החיובי שבדבר. (אומנם הפיצקה שלי רק בת חודש, ומעכשיו אני כבר דואגת לגבי המשפחתון אליו תלך וכו'... מצד שני היא תכיר אנשים חדשים וילדים חדשים). אם את סומכת על המטפלת, והיא תדאג לילדה בצורה טובה, ראי זאת כמובן כדבר נהדר. את תוכלי לחזור לשיגרת עבודה, להיות בחברת מבוגרים ולנהל איטראקציה יומיומית לגבי נושאים שונים (חוץ מאשר קקי-פיפי)..
הילדה תכיר פנים חדשות ותפתח ביטחון. אני בטוחה שכולכם תסתגלו למצב במהירות ויהיה בסדר!!

pandy

New member
כל כך מבינה אותך ../images/Emo24.gif

אני תמיד חשבתי שאשאר עם נעם לפחות עד גיל שנה...ובלחץ הבוסית אני חוזרת לעבודה. לא שאני קרייריסטית גדולה
ואין לי אפילו איזה קידום בעתיד הנראה לעין, אבל אני מרגישה שאני חייבת לשמור על המקום שלי לאור המצב הנכחי בשוק והתכניות לעתיד
(וגם תחושת הלויאליות,גיליתי שאני בהריון אחרי חודש עבודה ואחרי חצי שנה יצאתי לשמירת הריון וחפשת לידה ארוכה...) מצאנו משפחתון שאנחנו שלמים איתו ונראה לנו שלנעם יהיה שם רק טוב. ועם זאת הוא נראה לנו קטנטן, פגיע ועדין
וקשה לנו "to let go". כנראה שתחושת האחריות השתלטה עלינו כי הפכנו להיות הורים
ולמרות הכל אין חום ואהבה כמו של אמא ואבא...

למעלה