אולי יכול לעניין מישהו:

אולי יכול לעניין מישהו:

ערב מחווה לעמנואל זמיר, במלאת 40 שנה למותו בתאונת דרכים. מנחה: מנחם פרי משתתפים: "חבורת האש" (אלה מהם שנותרו בחיים, בינהם סולימאן הגדול), עופר כלף, ורדינה כהן ואחרים יוסי לב ינחה שירה בציבור והרקדה בסוף הערב. יום שני 22/7 בשעה 20:30 בבית הצנחן ברמת גן מחיר: 50 ש"ח. מומלץ להזמין כרטיסים מראש. טלפון להזמנת כרטיסים: 055-367575

gilroy

New member
מעניין מאד

אבל לא אוכל להגיע. הייתי שמח לו היו רוקדים שיריו הרבה יותר.

עמנואל זמיר היה מלחין וכותב

שרבים מאד משיריו הפכו לריקודי עם. כתב בעיקר שירי רועים ושירי "הו הו" (אם את יודעת למה כוונתי) כמה משיריו לדוגמא: באר בשדה, דבקת החמור, דבקת רפיח, ערב שח, דבקה דלעונה, דבקת בנות הכפר, הורה דייגים ועוד ועוד...

דבקה רפיח

הריקוד דבדה רפיח נרשם בחוברות של יואב כדלקמן: שלב ד/2 1.12.71 מספר 12 18.6.83 מםפר 52 23.3.91 וכך כותב יואב בחוברת מספר 52 בעמוד 13 הריקוד חובר על ידי קבוצת חברים מחוג ריקודי עם של "הפועל" תל אביב , בימי היותם במחנה מעצר של המנדט הבריטי ברפיח, עם "גדולי הישוב",מימי השבת השחורה בשנת 1947, על פי נעימה בידואית עממית. ריקוד זה , שהוא דבקה נמרצת גברית, בסגנון ערבי מזרחי, היה הראשון בסוגו, שהופץ בציבור הישראלי. ריקוד זה הלהיב רבים רבים. אם בהופעות על במה בארץ ובחו"ל, וגם בחוגי הרוקדים. אחריו חוברו דבקות רבות, והוא נראה עדין מקורי,יפה, מסוגנן ומלהיב מאוד.- סוף ציטוט

לחבר של כולם החכם באדם תשובה יפה

ומושלמת על חידתי המקדימה לחידה של מירי. כל הכבוד לך.מפיסקה זו אנו יודעים למה נקרא הריקוד דבקה רפיח ולאיזה מאורע קשור חיבור ריקוד זה ומה מיחד ריקוד זה משאר הדבקות.אני לא שמרתי את החוברות של יואב אבל למען הנוחיות צילמתי כל ריקוד בדף נפרד בנפרד. סידרתי את הדפים שצילמתי במשך השנים לפי סדר אותיות ה-א,ב..לפי מעגלים בניפרד לפי זוגות בניפרד ,שורות בניפרד.ריקודים שלא הצליחו בנפרד.ריקודי עמים בניפרד. בקיצור עבודת נמלים מפרכת ומשתלמת.עשיתי הדבקות חיתוכים ואם ריקוד ארוך אז צלמתי משני צידי הדף.

לפושפושית החביבה.אל תגידי בורות

כיוון שאת מתעניינת אז את ודאי לא בורה.את לא חייבת להכיר כל מוזיקאי מלפני יותר מ-40 שנים ונהרג בגיל צעיר כשלא הספיק לחבר ולהלחין שירים רבים.יכולת להגיד אני לא יודעת מיהו ואני מעונינת לדעת.כפי שאני יודע הוא היה גם משורר וגם מלחין.למשל הוא הלחין וחיבר את המילים לשיר היפה ערב שח שאחר כך חובר לו ריקוד יפה וותיק.נדמה לי שהוא נהרג בתאונת דרכים בירושליים בערך בגיל 40 שנה.גם אני לא יודע עליו הרבה.כשהייתי ילד שמעתי עליו לראשונה.

למעלה