אולי יעודד קצת

miaamor

New member
אולי יעודד קצת

בארוחת ערב משפחתית מיני רבות בחג האחרון שוחחנו על מכר שאימץ בשעתו ילדה מרוסיה. עודכנתי שלפני חודש חזרו הוא ואשתו מרוסיה עם שני ילדים בנים! הילד בן השנתיים ש"הובטח" לזוג כמובן. ובדקה האחרונה הם עודכנו שלילד שלהם יש אח בן 5 שנמצא בבית ילדים אחר הם התעקשו לקבל גם אותו וחזרו עם שני הילדים.
למרות שלל הקשיים (הילדה בת הארבע נושלה ממעמד הבכורה שלה על ידי הבן הגדול יותר, הילד בן החמש התקשה בהתחלה להתרגל גם אליהם וגם לאחים הנוספים) הם מאושרים מאד ובונים כרגע את חייהם כמשפחה.
בכל אופן האימוצים נמשכים וזו כבר בשורה משמחת.
(אין לי מושג קלוש דרך איזו עמותה הם אימצו)
חג שמח

yearofthecat1

New member
שני ילדים ביחד זה לא פשוט

דרושה השקעה עצומה, גם בהם וגם בילד הקיים, שימי לב שלא דיברת עם המכר עצמו ושעבר רק חודש
לפני 4 שנים, כשהיה לנו ילד בן 5 וחצי, אימצנו שניים ביחד, בני שנה וחצי ושלוש וחצי,
דרושה המון תשומת לב, גם לילד שהיה וגם לילדים שאומצו, להיקשרות איתם וביניהם, להבנת כל ילד בנפרד והכלתו, לילד הגדול יותר יהיה קשה באופן מיוחד, מדובר ממש בטראומה לא פשוטה,
זה שהיה לנו כבר ילד יותר גדול עזר מאוד, לבן ה שלוש וחצי היה קל יותר להתמודד עם הילד שלנו מאשר איתנו (למשל, ללמוד לעשות כל מיני דברים, ללמוד לדבר עברית וכולי)
אני לא שלחתי אותו מייד לגן, זה נראה היה לי טראומתי מדיי, למרות שהוא ממש רצה, והיה יחסית גדול, הוא לא דיבר עברית ולא הכיר את התרבות והמינהגים.
הוא נשאר איתי שנה בבית ואז הגיע לגן דובר עברית שוטפת, מכיר את כל כוכבי הילדים וכולי והשתלב מצויין (בזכות הילד הגדול שלנו והחברים שלו, הוא ממש למד הכל והפך לילד ישראלי לכל דבר)
אבל תחשבי כמה קשה היה, עם שני ילדים בבית (שהרי אימצנו גם את בן השנה וחצי שדרש את תשומת הלב שלו), עם העומס הכלכלי שנלווה לזה (שהרי אימוץ שניים ביחד זה הרבה מאוד כסף) , לא יכולתי להרשות לעצמי להפסיק לעבוד, אז המשכתי לעבוד מהבית, וכמובן שלא היה כסף למנקות ומבשלות וכולי,
אני אפילו לא יודעת איך עשיתי את זה ..
אפשר להמשיך ולמלא שעות בכל החוויות והתובנות.. בשורה התחתונה, הקשיים מאוד גדולים, מכל הבחינות, גם מהבחינה הכלכלית, וצריך לחשוב על החלטה כזאת מאוד ברצינות (למשל, אם אין אפשרות להשאיר את הילד בבית לפחות בהתחלה עם דמות יציבה ולא מטפלת שתיעלם, אולי עדיף לא לעשות זאת)
זה בפירוש יכול למוטט

פעם, אם מאמצת שאני מאוד מעריכה אפילו אמרה לי שלדעתה זה בלתי אפשרי לאמץ שניים ביחד ושזה יהיה "מוצלח". אני מבינה את כוונתה.

אבל בכל זאת בשביל האופטימיות.. אצלינו עד כה נפלא

ברור שלא הכל דבש ועם כל שלושה ילדים יש קשיים כאלה ואחרים,
אבל הילדים שלנו באמת מאוד מיוחדים, מאוד חברותיים ושמחים ואחים טובים
ושופעי אהבה , אין בעיות יוצאות דופן לאף אחד מהם, הם לומדים יפה בבית הספר (דמוקרטי, בבית ספר רגיל לדעתי היינו נתקלים בבעיות..)

ובשורה התחתונה, האם הייתי עושה זאת שוב? לגמרי.. אבל טוב שלא ידעתי מה שאני יודעת היום..
האם הייתי מאמצת עכשיו עוד שני ילדים אחרים? לא..
אני כן מקווה לאמץ עוד ילד אחד. אבל בשום אופן לא עוד שניים
בוודאי שלא ביחד..

סיפוריכם מרגשים מאד ומחממים את הלב!

miaamor ושנת החתול, סיפוריכם מאד מרגשים. אין ספר שזה אתגר גדול לאמץ אחים יחדיו, ועוד כשיש ילד אחר בבית. מאחלת לכם המון נחת כיף ואהבה במשפחות המיוחדות והמקסימות שלכם.

fatfat

New member
זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת שבדקה התשעים

הסתבר שיש עוד אח. במקרה שכתבת המאמצים דרשו לאמץ גם את האח. אצל חברה שלי זה היה התנאישהתנו להם כשנאמר להם שההורים הביולוגיים התנו זאת.
מסכימה עם כל מה שכתבה שנת החתול. אני קיבלתי את בנותי בו זמנית ולמרות שלא היו לי ילדים נוספים בבית, זה היה קשה מאוד.
אבל יותר מהכל לדעתי צריך להיות עם יד על הדוםק לגבי הבת הביולוגית שלא רק בבת אחת צריכה להסתגל לשני אחים, אלא היא נושלה הן מהמעמד של בת יחידה והן מהמעמד של הבכורה.
צריך גם להיות רגישים לכך שכיוון שהיא גדלה עד היום בחיק משפחה והילד הגדול גדל בבית ילדים ולכן סביר שהגיע עם חסכים ופערים התפתחותיים, עשוי להיווצר מצב שהיא תעלה עליו בהתפתחותה למרות שהיא יותר צעירה. ואז חשוב ללנהוג כך שמחד לא לעכב את התפתחותה ולא לעודד אותה אפילו באופן לא מודע לרגרסיה ומאידך לתת לו את המעמד של הגדול למרות שפחות מפותח.

למעלה