אולי יעניין אותכם - טירמיסו
המצרכים: 250 גרם גבינת שמנת ½ כוס סוכר 3 ביצים 2 כפות ליקר תפוזים שקית שמנת מתוקה עוגת ספוג עגולה (קוטר 22) ½ 1 כוס קפה מהול בחלב כף אבקת קפה שחור או נמס. אופן ההכנה: מערבבים היטב את הגבינה עם הסוכר, אפשר במערבל. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הליקר ומערבבים שוב. מקציפים את השמנת המתוקה, ומקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה. חותכים את העוגה ל- 3 שכבות. שמים את השכבה התחתונה בצלחת הגשה לעוגה, ומרטיבים בקפה. מורחים שליש מכמות הקרם. מניחים על הקרם עוד שכבת עוגה, מרטיבים בקפה, ומוחים שליש נוסף של הקרם. שוב עוגה, קפה וקרם. מכסים ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות, כדי שהעוגה תספוג את כל הטעמים. בוזקים על העוגה אבקת קפה, דרך מסננת רשת דקה. (12 מנות) המתכון הינו מתוך הספר "איטליה במטבח שלך" מאת שולה מוזס. בתיאבון...........
המצרכים: 250 גרם גבינת שמנת ½ כוס סוכר 3 ביצים 2 כפות ליקר תפוזים שקית שמנת מתוקה עוגת ספוג עגולה (קוטר 22) ½ 1 כוס קפה מהול בחלב כף אבקת קפה שחור או נמס. אופן ההכנה: מערבבים היטב את הגבינה עם הסוכר, אפשר במערבל. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הליקר ומערבבים שוב. מקציפים את השמנת המתוקה, ומקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה. חותכים את העוגה ל- 3 שכבות. שמים את השכבה התחתונה בצלחת הגשה לעוגה, ומרטיבים בקפה. מורחים שליש מכמות הקרם. מניחים על הקרם עוד שכבת עוגה, מרטיבים בקפה, ומוחים שליש נוסף של הקרם. שוב עוגה, קפה וקרם. מכסים ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות, כדי שהעוגה תספוג את כל הטעמים. בוזקים על העוגה אבקת קפה, דרך מסננת רשת דקה. (12 מנות) המתכון הינו מתוך הספר "איטליה במטבח שלך" מאת שולה מוזס. בתיאבון...........