אולי ישמע מצחיק נסיון במיקרו

פוקסי99

New member
אולי ישמע מצחיק נסיון במיקרו

עשיתי ניסיון להכין ביצים במיקרו .
בתחילה עשיתי חביתה קשקשתי ביצה שפכתי על צלחת שטוחה הכנסתי למיקרו 40 שניות ולדעתי יצאה חביתה נהדרת .
שפכתי ביצה שלמה לכוס זכוכית 40 שניות גם יצא מעניין כאשר הלבן מכסה את הצהוב ולמעשה התקבלה ביצה קשה.
ביצה שלמה על צלחת שטוחה למיקרו ל60 שניות והתקבלה ביצת עין .כן בזמן הפעולה נשמעים קולות פיצוצים אבל בפתיחה לא ראיתי שבבים במיקרו. כמובן בכל התהלכים מוסיפים תבלינים לפי מה שכל אחד אוהב
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה משמן קודם את הצלחת?

אגב, לדעתי אפשר להכין גם שקשוקה באופן דומה אם יש בסיס מוכן
 

פוקסי99

New member
הרעיון הוא :בלי שמן

בכל המקרים לא שמנתי. עכשיו לאחר ששאלתה הרמתי את ביצת העין מהצלחת עם היד אפילו בלי תרוד והתרוממה בקלות.שלמה ויפה.
 

yair_bar

New member
מנהל
מעניין. יש לי מיקרו בעבודה - אולי אנסה יום אחד

אתה חושב שאפשר איכשהו לעשות ביצה עלומה במיקרו?
 

פוקסי99

New member
ביצה עלומה במיקרו

קח ביצה שבור לתוך כוס זכוכית הכנס למיקרו ל30 שניות ותקבל בדיוק מה שהייתה מקבל לו שברתה ביצה למים חמים .החלבון יעטוף את החלמון .לפי הפעם הראשונה תקבע את הזמן הנכון לך .ביצה עלומה נקראת כך מכוון שהחלמון נעלם מהעין וכך זה מתקבל כאן
 

פוקסי99

New member
שקשוקה במיקרו

לא ניסיתי. אבל יש משמעות רבה לבישול רוטב העגבניות זמן רב כדי לבטל את החומציות של העגבניה. וכמו כן לקבל את השילוב המיוחד של העגבניות הפלפל החריף והשום . ולכן לגביי השקשוקה אצלי לא תכנס למיקרו.
 

yair_bar

New member
מנהל
לכן כתבתי אם יש בסיס מוכן

רוטב שקשוקה נשמר במקרר מס' ימים בלי בעיה
 

פוקסי99

New member
דלעת במיקרו

אני שם במיקרו חצי קילו דלעת ל1/4 שעה
ועכשיו יש לי מספר אפשרויות
הראשונה לאכול את הדלעת עם כפית כפי שהיא
השניה לשפוך סילאן לצלחת לגרוף עם כפית מפרי הדלעת לטבול בסילאן ולהנות
השלישית למעוך את בשר הדלעת לפירה להוסיף סילאן לבחוש הייטב
חשוב ביותר כאשר קונים דלעת חייבת להיות טריה
כמו כן הצבע צריך להיות כתום חזק דלעת ורודה תהיה ללא טעם

 

פוקסי99

New member
ריבה במיקרו

זה מה שהכנתי
400 גרם תפוח עץ גרנט חתוך ל8
כוס ורבע סוכר
מיץ מלימון גדול
ג'נג'ר בפומפיה בערך כף
הכל בקערת פיירקס או קערה במתאימה למיקרו
למיקרו ל20 דקות
מוצאים מהמיקרו שמים לקירור ונהנים לראות איך הנוזלים מסמיכים ומקבלים ריבה נהדרת

מסקנות:
אני חתכתי את תפוחי העץ לשמונה
ממליץ לחתוך לקוביות קטנות קטנות
 
למעלה