אולי יש ביכולתכם לעזור

shpoy

New member
אולי יש ביכולתכם לעזור

שלום לכם אמי נפטרה לפני כחודש ולקחה איתה פרטים רבים על משפחתה והוריה, שיתכן שמכיוון שהיתה ילדה צעירה בזמן שנאלצה להפרד מהם, לא יכלה לתת או אולי לא רצתה. עכשיו, כשישבנו והבטנו בתמונות משם (הונגריה שלפני המלחמה) הבנתי פתאם כי אנו לא יודעים דבר כמעט על המשפחה, מעבר למי היו הוריה (וגם זה לא הרבה מידע). שאלתי היא - אם אין הנצחה, כמעט, דרך יד ושם או כל ארגון אחר, איפה בכל זאת ניתן להשיג נתונים במשהו על משפחה שלמה שנעלמה?? האם יש טעם לפנות לשלטונות הונגריה או משהו כזה? האם יש סיכוי שפרטיהם נשמרו? אודה לכם על תשובה

אני מתרגם עדויות של יהודי הונגריה

עבור יד ושם. אם תתנו לי פרטים במסר, יתכן שאוכל לעזור

עב

New member
קצת הכוונה למחפשת פרטים

למחפשת פרטים על משפחתה: 1. יתכן שאמך מסרה "דפי עד" ליד ושם ואולי אפילו עדות אבל את לא יודעת על כך. יש אפשרות לחיפוש מקוון. אני הופתעתי מהדפים שמסר דוד שלי בשנות החמישים. 2. בהזדמנות סעי ליד ושם לראות שמות ברשימה הארוכה של מאגר ארולסן (אין לי כוח להסביר עכשיו... מדובר במליוני כרטיסיות שמצאו בנות הברית. הן צולמו ונמצאות על המחשב של יד ושם) 3. כדאי להתחיל במה שאת יודעת: שם אמך, שמות הוריה, היכן ומתי נולדה. אח"כ כדאי להמשיך את החיפוש לפי שמות ההורים של אמך באתר של קרן קלארספלד. יש צורך בהרשמה (חינם). 4. אם את רוצה לעסוק במחקר משפחה אני ממליצה על פורום שורשים משפחתיים של תפוז. יש שם הדרכה ומקורות. למשל בקישורשים>אזורי מחקר>אירופה>הונגריה. מקווה שעזרתי.

למעלה