אולי יש לכם טיפים לצירים מוקדמים

lowprofile

New member
אולי יש לכם טיפים לצירים מוקדמים

יש לי צירים כבר כמה שבועות. עד עכשיו פשוט נחתי בבית, ועקבתי אחרי זה.אני מסוגלת להבחין אם הצירים קשים, או כאלו שאמנם סדירים אבל חלשים.אני יודעת שאני וקחת סיכון בקשר לזה, אבל אני באמת מאמינה שאני מסוגלת להרגיש לבד מתי הצירים מתחילים להיות מסוכנים מידי. ביום שישי לא הרגשתי את העובר בכלל (מיום חמישי), צירים היו, חזקים טיפה מהרגיל ועם כל זה החלטנו לקפוץ לבית חולים. (ביום שישי היייתי בשבוע 25 וחצי ובהריון הקודם ילדתי בשבוע 30 עם GBS חיובי בלידה - הילדה נדבקה ממנו) במוניטור ראו צירים צפופים וחזקים. קיבלתי צלסטון להבשלת ריאות, ראו גם פתיחה ומחיקה. מחיקה של 50% ופתיחה של 1 ס"מ. קודם כל, היות וזה הריון שני אני מניחה שהפתיחה יכולה להיות מזה לא? בכל מקרה, הייתי כמה ימים באישפוז, ועכשיו אני צריכה לקחת פרסולט. זה כדור שממסטל בצורה לא רגילה, מוריד לחץ דם, ואני מרגישה כמו זומבי. ברור שהעדיפות הראשונה שלי היא למשוך את ההריון הזה כמה שיותר ואני אעשה הכל כדי שזה מה שיקרה. אני מבטיחה לא לקטר גם בשבוע 42. אבל, מצד שני, מצפים לי ולעובר (עוברית? אנחנו לא יודעים) 14 שבועות ארוכים של פרסולט - במקרה הטוב. שאני לא ממש יודעת מה ההשפעה שלם. השאלה היא האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להרגיע את הצירים, בצורה טיבעית? תודה..

רק ../images/Emo24.gif כי אין לי עיצות

ומחזיקה לך אצבעות להריון שלם, עגול, ומלא. לא חושבת שבהריון שני ואילך יש פתיחה מוקדמת - אצלי לפחות לא היתה, וגם לא נשמע לי הגיוני. לא שמו אותך בשמירה?

lowprofile

New member
אני בשמירה כבר משבוע 21.

משכתי עד עכשיו מבחינת הצירים, כי לא רציתי את הפרסולט. אני כבר לא יודעת למה זה קשור, אבל איך שהו נראה לי שיש לי יותר צירים עם הפרסולט. במיוחד בשעה שאני צריכה לקחת את הכדור הבא.

debby12

New member
מנהל
נשמע שיש לך נטייה לצירים בהריונות

הלואי שהיו לי טיפים - אין לי. אולי אפשר לנסות דיקור סיני? (ממש אין לי מושג - מציעה ככיוון לא תרופתי). שאלה לי לגבי הלידה הקודמת - האם קיבלת אנטיביוטיקה בלידה והילדה נדבקה למרות האנטיביוטיקה? האם ביררת אם גם הפעם יש לך? מחזיקה לך אצבעות לעוד 3 חודשים הריון לפחות (ילדתי פגית פעם - אני מכירה את זה).

lowprofile

New member
הלידה הקודמת

הייתי בבית חולים באישפוז לתקופה של כמה שבועות. במהלכם קיבלתי כל מיני תרופות (לא ביחד כמובן) פרסולט, אדלט, אינדומד? לא בטוחה בשם, אוטוסיבן, ובסוף תקופה זוועתית של מגנזיום. כל הזמן היו צירים. אני הייתי מותשת כל התקופה הזו, המגנזיום עושה דברים "נפלאים" לגוף. בסופו של דבר, היתה לי ירידת מים בשעה 23:00 והתחלתי לקבל אנטיביוטיקה. כשעתיים אחרי זה עלה לי החום. לקח לי הרבה זמן להבין מה קורה, ולמרות שהייתי בחדר צירים בכל התקופה הזו לקח לאחיות כשעה וחצי לבוא לראות מה קורה - לגבי החום. לגבי ירידת המים הן כמובן ידעו. ברגע שראו שיש חום וזה היה בשעה 3 בבוקר, הכניסו אותי לחדר לידה לזירוז. עד לאותו שלב לא ביררו GBS אצלי. בשלב מסויים היתה האטה בדופק של העוברית. לאחר הלידה עשו לי בדיקות וה GBS יצא חיובי. גם לילדה יצא GBS חיובי. הזיהום היה כבר במי השפיר. אני לא אספר מה הלך בלידה, אבל זה היה פשוט סיוט של בערך 5 אנשים בחדר שעסוקים בלצרוח עלי שאני הורגת את הילדה שלי כי אני לא מסוגלת ללחוץ ולשכב בדיוק בתנוחה שהם רוצים. בכל מקרה, אני לא רוצה לעבור את זה שוב. כעיקרון לפני חודש היו לי צירים חזקים והסתבר שה GBS היה חיובי. לפני שבוע שוב עשו לי משטח ויצא שלילי. אחרי הלידה הראשונה, הייתי משוכנעת שהחידק התפרץ בגלל החלשת הגוף שעשו לי עם כל התרופות לעצירת צירים. אני מניחה שזה לא רק בגלל זה כי הוא יצא בהריון הזה חיובי כבר פעם אחת. אבל אני בטוחה שזה שהגעתי למצב כזה בלידה היה בגלל התרופות.

debby12

New member
מנהל
יקירתי ../images/Emo24.gif

שולחת לך חיבוק גדול לעידוד. תאמיני לי שהזדהיתי עם חצי מסיפור הלידה שלך. את בילבי ילדתי בשבוע 32 (התחלתי ב-31+6) עם רעלת, לחץ דם גבוה, מגנזיום לוריד קשורה על הגב כמו חיפושית הפוכה וכפותה למוניטור - כשבמשך שעות נכנסים פנימה אנשים וצורחים כמו שתיארת. את חושבת שעליך הם צרחו? את יחסית עוד שיתפת פעולה
. אני סירבתי לחתום על הסכמה לקיסרי דבר שהעלה שם את הפיוזים של הצוות לרמות שאיימו למוטט את התקרה. מעולם לא עברתי סיוט גרוע מזה (כולל שנתיים של שירות צבאי מחורבן שכלל אי אלה הטרדות מיניות וכאלה כמקובל בז'אנר) ואני משערת שגם לי היה GBS פשוט לא בדקו כשהייתי בארץ. כשבדקתי בארה"ב יצא חיובי. לא פשוט. מאחלת לך חוויה מתקנת בענק

המחשבה היחידה שעולה לי

היא ליצור קשר עם מטפל\ת מוסמכ\ת בצמחי מרפא כדי לקבל תמיכה נוספת מלבד הפרסולט

lowprofile

New member
שלחתי בטעות

אמרו לי שאולי יין אדום יכול לעזור. משהי יודעת לגבי זה?

בלינקה

New member
לא נראה לי שמומלץ במצבך

אלכוהול מדכא הפרשה של אוקסיטוצין, הוא ההורמון שגורם לצירים, ולכן ממליצים לנשים בסוף ההריון שסובלות מצירים כואבים שאינם מקדמים לידה לשתות קצת יין (דווקא עדיף לבן, באדום יש נוגדי קרישה), כדי שיוכלו לנוח קצת. אבל אלכוהול לא מומלץ בהריון, ואת רק באמצע ההריון, ולא בסופו, וממש לא כדאי להשתמש באלכוהול על בסיס קבוע כדי להפחית צירים, מה גם שלא בטוח שיעזור. אלכוהול לא עדיף על פרסולט במצבך.

lowprofile

New member
נראה לי שיותר טוב

עדיין יש צירים, אבל הפרסולט עוזר. אמנם נוראי מבחינת תופעות לוואי אבל לפחות בלי צירים. תודה..

למעלה