אולי יש לכם מושג איך זה עובד?

אולי יש לכם מושג איך זה עובד?

ישנה מעלית ודי מולה יש חלון. על החלון יש קרטון גדול שמכסה אותו ועליו כתוב: "נא לא להוריד את הקרטון כי הוא מונע את עצירת המעלית, תודה (למרות שזה נשמע מוזר)". מאחורי הקרטון אין כלום, בדקתי. זו היתה קומה ראשונה, לא בראשון. בתוך המעלית מישהו רשם על הקיר- "איזו מעלית מפחידה", למרות שהיא היתה נראית נורמלית לחלוטין.

שוב פעם, בקיצור ולעניין

יש מעלית ומולה חלון. על החלון מודבק קרטון ועליו רשום: "נא לא להוריד את הקרטון כי הוא מונע את עצירת המעלית (למרות שזה נשמע מוזר)." השאלה היא- איך הקרטון שמודבק על החלון מונע את עצירת המעלית? שאלה נוספת- איפה המעלית עוצרת אם יורידו את הקרטון? בין הקומות? או שאולי הכוונה לדלת המעלית? בכל מקרה, מחר אני בטח שוב אהיה באזור ואם יהיה לי זמן אני כבר אתחקר מישהו בבניין ההזוי הזה.

Guy Schlesnar

New member
שטויות

מעלית פועלת על משקל,ומשקל נגד. מחוברים לה צירים,ובאחד הצדדים מחוברות משקולות כדי ליצור את משקל הנגד.כדי לעלות,משקל הנגד צריך להיות כבד יותר (וזאת הסיבה שיש משקל מקסימלי במעליות),וכדי לרדת,משקל המעלית צריך להיות כבד יותר,ואת זה משיגים עם משקולות כמו בחדר כושר,שזה כמה משקולות אחת על השנייה שמחוברות בציר. קרטון לא עושה כלום.

קשמר

New member
לא יודע מה איתך

מעלית פועלת על 2 כבלים שמחוברים אליה ומנוע חשמלי מוריד ומעלה את הכבלים ויש מעצורי חירום. בכל קומה.

Guy Schlesnar

New member
נו באמת

מנוע חשמלי מרים מעלית עם משקל מקסימלי של עוד 600 קילו? תעשה לי טובה. יש מנוע חשמלי שמפעיל את התגובות של המשקולות.

ofir_y

New member
מה לא הגיוני פה?

"מנוע חשמלי מרים מעלית עם משקל מקסימלי של עוד 600 קילו?" יש מלגזות חשמליות שמסוגלות להרים כמה טונות. והמנוע שלהם צריך להיות אפילו יותר קטן משל מעלית.

ofir_y

New member
ולמה זה?

בגלל שהמלגזה ניידת. מנוע נייח של מעלית, יכול להיות מחובר לבניין עצמו. ואז משקל הנגד שלו הוא הבניין. וזה נקרא קונטרה, לא משקל נגד. משקל נגד זה במערכות תנועה פאסיביות (כמו מאזניים למשל).

Guy Schlesnar

New member
או באמת?

ואז מה מה מרים או מוריד את המעלית? יש משקולת נגד,קונטרה,או מנטרה,זה ממש לא משנה איך תקרא לזה. לא מחובר לבניין.

ofir_y

New member
המשקולת לא מורידה את המעלית,

היא מונעת ממנה לרדת ב100 קמ"ש כלפי מטה. המנוע מרים אותה.

חןשסק

New member
הממ נראה לי

שאם יורידו את הקרטון מהחלון, יוכלו להיכנס למעלית שוטרים ולעצור אותה. בגלל זה אומרים להשאיר את הקרטון שם.

ofir_y

New member
הסבר...

אני רק מנחש.. הכוונה היא לא שהמעלית לא עוצרת, אלא שהדלת לא עוצרת במידה ומישהו עומד מולה. ז"א, יש הרי את החיישן אינפרא אדום ששולח קרן מצד אחד של הדלת לצד השני. אם מישהו עומד בדלת אז הוא חוסם את הקרן, והמעלית יודעת לא לסגור את הדלת כי יש משהו\מישהו שם. אולי כשהקרטון לא נמצא שם נכנס אור לתוך החיישן, גם כאשר יש מישהו בדלת (ואז המעלית חושבת שהדלת פנויה וניתן לסגור אותה). (טוב.. שרפתי 3 דקות, נשארו עוד 30)

לא לא לא

אין שום חיישן, זו מעלית ישנה. מה שכן, יכול להיות שיש משהו מאחורי הקרטון. הסתכלתי היום שוב והיה נראה כאילו יש שם משהו. לא היה לי זמן לבדוק מעבר... אולי מחר, מקסימום יום ראשון.

d o r k e 9 9 1

New member
לא רוצה להשוויץ או משהו אבל...

אז ככה מי שרוצה להאמין שיאמין מי שלא לא מעלית עובדת על מנוע חשמלי ובאמת מנוע כזה לא יכול לסחוב 600 קילו הוא רק אך הוא לא מפעיל משקולות המעלית נמצאת בצד אחד הכבלים שתופסים אותה עוברים למנוע שנמצא למעלה וחוזרים למשקולות שנמצאים באזור המעלית ז"א צד אחד מעלית צד אחד משקולות(כאילו לא ידעתם נו ...) הדבר פשוט עם המשקולות אינם היה למנוע חמישים שנה לעלות 600 קילו וגם אם הוא לא היה מת אחרי יום כי כל הלחץ מתפתח עליו(המשקל) וכשהוא היה מוריד מעלית היא הייתה יורדת בטיסה ומסובבת את המנוע יותר מהר ממה שהוא מסתובב המשקולות זה לאיזון שהמעלית לא תמשוך ושהמשקולות לא ימשכו יותר מדיי המנוע מעלה ומוריד את המעלית אך המשקולות מונעות ירידה מהירה ובעליה עוזרות לו במשיכת המעלית קשה להסביר אבל תחשבו על זה טוב נ.ב יש חיישן במעלית ולא צריך אור בשביל החיישן החישן הוא אינפרא אדום והוא מיצר שלא נראה לעין אדם מי שלא מאמין שיכוון שלט למצלמת אינטרנט וילחץ על איזה כפתור ויראה אם הוא רואה אור מהבהב. ולכל אלה שלא מבינים אותי כנסו ל howstuffworks.com ותחפשו elevator הכל מוסבר שם .

למעלה