אולי כאן אקבל תשובה?

אולי כאן אקבל תשובה?

נתנו לנו תרגיל לחפש 5 מאמרים אקדמיים ומהם לגזור שאלת מחקר כמותית ושאלת מחקר איכותנית. האם אני יכולה לרשום שאלת מחקר כמותנית שמתחילה במילה "האם"? האם יש קשר, האם קיים מתאם...?
או שאני חייבת לציין שאלה ספציפית לכוון הקשר - מה הקשר/ההשפעה בין X לY?

אני צריכה גם לכתוב שאלת מחקר איכותנית על אותו נושא- והנושא שבחרתי הוא בהתאם למאמרים שמצאתי ולפי מה שהבנתי, שאלה כזו צריכה להתחיל במילה "מה" ולכלול עמדות ותפיסות וכו'...אבל במאמרים האלו בכלל לא מדברים על עמדות ותפיסות וכיו"ב.
תודה על כל הכוונה!!

ebi83

New member
ננסה קצת לעזור

בכמותני- זה די תלוי מרצה, אבל עדיף שאלה עם כיוון בכל מקרה.

באיכותני- אם המאמרים שלך הם רק כמותניים אז כנראה שכדאי לך להחליף איזה 2.. בכל מקרה, ממליץ לך להסתכל על ההגדרות והנושאים הנחקרים בהם ואז להתאים שאלה על חוויה\תפיסה\עמדה בהקשר איכותני לנושא.

בהצלחה

גילושיט

New member
מנסה גם לעזור

בכמותני את לא מציינת את כיוון הקשר השאלה, אלא בהשערות המחקר.
לדוגמא:
שאלת מחקר: האם ובאיזו מידה קיים קשר בין מידת הנעליים להצלחה בלימודים?
השערת המחקר: ככל שמידת הנעליים קטנה יותר כך הציונים גבוהים יותר (=יחס שלילי) או ככל שמידת הנעליים גדולה יותר כך הציונים גבוהים יותר (=יחס חיובי)
אגב שאלת המחקר חייבת להתחיל בניסוח "האם ובאיזו מידה...?" כך שאת המידה עצמה את מציינת בהשערות המחקר (על בסיס מה שנראה לך או על בסיס מחקרים קודמים שבחנו נושא דומה)

לגבי האיכותני - שאלת המחקר לא חייבת להתחיל ב"מה.." אלא בעצם בכל מילת שאלה שהתשובה עליה היא לא כן או לא. (בקיצור, חוץ מ"האם..")
ולגבי המחקרים שבדקת - הם לא חייבים לדבר על עמדות או תפיסות. את יכולה לנסח גם שאלה כמו "כיצד באה לידי ביטוי ההצלחה בלימודים אצל בעלי מידות נעליים קטנות?" - בעצם כל דבר כמעט אפשר לשאול גם בצורה כמותנית וגם בצורה איכותנית.. הסוד הוא בניסוח.

אולי תנסי להסביר בערך על מה המחקרים ונוכל לעזור יותר..

מקווה שהסברתי את עצמי טוב.. בהצלחה!

שיותר קל לקנות לו נעליים זולות
שגם אם הוא יעמוד על קצה האצבעות זה לא יוסיף לו לגובה
שאם הוא ישען קדימה הוא ייפול מהר כי אין לו בסיס טוב ליציבה מושלמת ועוד ועוד ...

למעלה