אולי כאן מישהו יודע

nightbird

New member
אולי כאן מישהו יודע

פירסמתי את ההודעה הזו בפורום תוכנות ואיש לא ענה עדיין: האם יש תוכנה המאפשרת לי "להקליט" קלטת וידאו על דיסק, בפורמט כזה או אחר, שייראה טוב כמו - או כמעט כמו - המקור? לחשדנים - אני שואל כי אני נוסע עם הילד לחו"ל ואני רוצה להעביר לו את הקלטות שלו לדיסקים, כדי שיוכל לצפות בהם על הנייד שלי. יש לי כרטיס elsa עם חיבור s-video. תודה.

duvdevanim

New member
אם יש לך..

כרטיס וידיו++טלוזיה איכותים שעולים כמה אלפי דולרים אז כן...

איצקיס

New member
זה לא כל כך פשוט....

קודם כל אתה צריך כרטיס טלוויזיה באיכות טובה כדי "ללכוד" את הוידאו ולשמור אותו בתור קובץ מחשב. בשביל לשמור את הקבצים אתה צריך דיסק עם הרבה מאוד מקום פנוי (כמה עשרות GB לפחות) מאחר וקבצי וידאו תופסים הרבה מקום. אחר כך אתה צריך לדחוס את הקבצים באמצעות Encoder (למשל - DivX) ובשביל זה אתה צריך מעבד חזק והרבה מאוד זמן פנוי (זה יכול לקחת 8-10 שעות ויותר לכל קלטת, תלוי באורך). אגב, הדחיסה נעשית בנפרד לפס הקול ולוידאו. השלב הבא יהיה להדביק תוך כדי סינכרון (Multiplex) את פס הקול חזרה לוידאו. ובסוף נשאר לצרוב את ה CD עם הקובץ שקיבלת. פשוט, לא ? המלצה שלי - לך תברר אם יש לקלטות האלה גירסת DVD. אם כן, עדיף לך לרכוש אותן ולחסוך את כל העבודה הזו.

nightbird

New member
תודה. אכן נשמע פשוט יותר -

לקנות את גירסאות ה-dvd. אם כי התהליך שתיארת נשמע מעניין, אילו היה לי זמן להקדיש לזה.

gil_35

New member
יש כרטיסים לדגימת VIDEO

שהופכים בזמן אמיתי ( מיד) לפורמט VCD (MPEG1. כשעה שלמה של הקלטה על גבי תקליטון CD-R אחד רגיל. הם עולים בסביבות ה 1000 ש"ח (בין היתר של חברת DAZZLE-איסטרוניקס -תל אביב - יבואנית) הסרט ישר מהקלטת ובעזרת הכרטיס וחוט מקשר (כלול בערכה) הופך מיד לקובץ מוכן שניתן לצריבה לCD (בעזרת NERO או תוכנה אחרת) לפורמט VCD שניתן לצפיה במחשב או במכשיר ה DVD . גיל.

nightbird

New member
תודה! ../images/Emo13.gif

זה קצת יקר, אבל אולי לטווח ארוך זה כדאי. האם ידוע לך במקרה כמה מקום פנוי אני צריך בדיסק לכל סרט, לפני הצריבה? או שהוא עובר ישירות מהקלטת לצורב?

gil_35

New member
כמו שכתבתי : שעת הקלטה

ב CD אחד . כלומר 650~700 מגה לשעה.( פורמט VCD - MPEG 1) גיל.

למעלה