אולי כבר שאלו את זה - למה איטלקי?

maya567

New member
אולי כבר שאלו את זה - למה איטלקי?

אומרים גרמני, רוסי, יפני, ישראלי וכד', אבל לאיטלקים מוסיפים ק'. מישהו יודע למה? פעם חיפשתי את זה באתר של האקדמיה אבל לא מצאתי שם תשובה.

איטלקי התשובה

ה-ק נוספה למילה איטלקי ככל הנראה מהשפעה לטינית - בלטינית איטליה נקראת איטליקה ולכן מי שגר באיטליקה הוא איטלקי.

Nomaed Dominus

New member
מה? מי? מו? נומאד?!

בעע... anyhow, לי אין מושג, אבל אני יכול לשאר ש-איטלי נשמע מעצבן...?

hillelg

New member
שאלה זו נשאלה גם בפורום תרבות עברית

(בעבר הלא-קרוב) וגם שם לא הייתה ממש תשובה. בכולופן, הבאתי שם קישור ל"תוספות" על הגמרא, ששואלים אותה שאלה, ועונים שלפעמים נוספת ק' או כ', כמו "שושנכיא".

הכימאית

New member
השאלה הזו מזכירה לי עניין אחר

ששמעתי מפי אחד המרצים שלי כשלמדתי קורס קיץ בספרד. המרצה דיבר על הסיומות השונות הקיימות בספרדית לסימון השתייכות לאומית, למשל:
és: inglés, francés, japonés... o : sueco, noruego... ano: italiano, americano...​
והמרצה הוסיף ואמר שדווקא הסיומת ol שמופיעה במלה español אינה סיומת ספרדית (אם אני זוכרת נכון, הוא אמר שזו סיומת בסקית. או אולי קָטָלַנִית), והיא קיימת בספרדית רק בשתי מלים: español ו-mongol...

הכימאית

New member
אין שום השלכה...

לכן הדגשתי שזהו עניין אחר. זה סתם משהו שנהניתי להזכר בו...

איליה.

New member
אבל ב-mongol זאת לא סיומת!

זה חלק מהבסיס של המלה (מה שנקרא בעברית שורש).

הכימאית

New member
נכון מאוד...

אני חושבת שזו היתה בדיוק כוונתו של אותו מרצה: להראות שדווקא הסיומת ol שמשמשת בשמם של הספרדים עצמם, אין לה שום קשר עם השפה הספרדית. מצד שני, אפשר אולי לטעון כי שתי האותיות האחרונות של הבסיס mongol מתפקדות כאן גם כסיומת. עובדה שלא הוסיפו סיומת אחרת, בסגנון mongolés או mongolano.

איליה.

New member
מאנגלית.

באנגלית אומרים Maltese. הסיומת ese היא סיומת אנגלית, והיא קיימת בעוד מלים כגון Chinese, Japanese...

למעלה