אולי כדאי לעבור לעניינים עם נימה

kisses

New member
אולי כדאי לעבור לעניינים עם נימה

אופטמית ושאלתי היום היא מה אתם הולכים לבשל היום לארוחת הערב.
 

rona25

New member
אורז עם חלב

כן, כן נשמע מצחיק ומוזר אבל תקף אותי פרץ נוסטלגיה ונזכרתי שאמא שלי הייתה מכינה לנו כשהיינו קטנים אורז מתוק עם חלב לאורחת ערב בחורף... אז החלטתי לנסות לשחזר לקראת החורף את הארוחה הפשוטה יחסית
 

נופר30

New member
יווווווווו עשית לי חשק

גם אני הולכת לעשות את זה ובעלי יזרוק אותי כי יש ארוחה בלי בשר אבל אין לי חשק לבשל היום
 

rona25

New member
הוא רוצה להסתבך עם אישה בהיריון?

אין מצב! בעלי הבין שבעניני אוכל אין לו מה לעשות והוא פשוט מסתכל עלי אוכלת כמויות של אוכל מזין שבעבר לא הייתי נוגעת, וקמה ב 05:00 לאכול קורנפלקס ובננה!!!
 
מרק ירקות ועוף!

קניתי עוף, תפוחי אדמה, בטטה, בצל, כרישה, גזר, קישואים, שמיר, פטרוזיליה, ואפשר גם להוסיף מה שבא.... חוץ מזה גם שומר עם מיץ לימון ושמן זית. ועכשיו לצהרים אכלנו פלאפל עם מלא סלטים ועמבה...מממ.... היה מצויין!
 

Hadar p

New member
בבקשה! הוא מפורום מתכונים היום יהיה

ניסיון ראשון: כדורי עוף בסגנון סיני - ניתן ע"י פורטובלה ------------------------------------------- 1/2 ק"ג עוף טחון 3 בצלים ירוקים קצוצים דק דק 2 כפות ג´נג´ר טרי מגורד דק דק תפו"א בינוני מגרוד דק 2 כפות סויה 3 כפות מים מלח פלפל אופן ההכנה: בקערה מערבבים את כל המרכיבים עד להווצרות עיסה דביקה. אפשרות א´: לגלגל לכדורים ולבשל מס´ דקות במרק צח אפשרות ב´: ליצור כדורים קטנים לגלגל בקרונפלור ולטגן בשמן חצי עמוק מכל הצדדים (כדי לסגור את הבשר) בסיר להרתיח: 1 כוס קטשופ 1/3 כוס סויה 2 כפות דבש 2 שיני שום 1 בצל ירוק חתוך דק כף ג´ינג´ר קצוץ דק פלפל שחור צ´ילי לחובי חריף מלח לפי הטעם 1/2-1 כוס מים לדילול לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה כ- 5 דקות ולבדוק טעמים. להוסיף את כדורי העוף המטוגנים ולהמשיך לבשל כ- 15 דקות. להגיש עם אורז לבן הערות: 1. להשתמש רק בסויה באיכות טובה- קיקומן או תמרי ולהזהר ממליחות יתר 2. זהירות! בישול ארוך מידיי מיבש את הבשר. מקור המתכון: פורטובלה פורום מתכונים.
אני מתכוונת להשתמש בפחות ג´נג´ר, פחות מכוס קטשופ ולבשל את הקציצות במים ולא לטגן. בתאבון!
 
נסיון ראשון לקנלוני עם גבינה

מהספר "בישולה" (מישהי הכינה פעם?) מתוכנן להערב אם אצליח להגיע מספיק מוקדם הביתה. אוי, עשיתן לי אבל חשק למרק עוף עכשיו!!!! אולי אני אכין גם מרק עוף?... אממממ.... הדילמות הקשות הללו של החיים פשוט הורסות אותי....
 
קנלוני

אני הכנתי את הקנלוני גבינה של בישולה אבל במקום הרוטב שהיה במתכון, הכנתי את רוטב העגבניות של הקנלוני בשר (עמוד אחד אחרי הגבינות) יצא מעולה!!!
 

rona25

New member
אני הכנתי מהספר "בישולה" ולא אהבתי

את הרוטב החלבי (רוטב בשמל) זה יצא נורא כבד ולא משהו בכלל אבל אח"כ עשיתי את אותו דבר רק עם רוטב עגבניות מוקרם בגבינה צהובה ויצא פצצה!!! בקיצור - ממליצה על רוטב עגבניות ולא רוטב בשמל
 

kisses

New member
איפה הדר אני מחכה למתכון

וזה מה שאני הולכת להכין היום פטוצ´יני עם נתחי עוף, כוסברה ועגבניות מיובשות 500 גרם פטוצ´יני שמן זית לטיגון 300 גרם חזה עוף, חתוך לפיסות בגודל 2 ס"מ 50 גרם פטריות ירדן, קרועות 150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים 2 כפות פסטו כוסברה (אפשר קנוי, עדיף טרי) 1 כף פסטו בזיליקום (אפשר קנוי, עדיף טרי) 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות 1/2 כוס ציר עוף או בקר מלח ופלפל שחור גרוס טרי פרמזן להגשה * מבשלים את הפטוצ´יני במי מלח ובמקביל מתחילים בהכנת הרוטב. * במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את העוף. מוסיפים פטריות ובצל ירוק ומזהיבים. * מוסיפים את שני סוגי הפסטו, העגבניות המיובשות והציר ומתבלים במלח ופלפל. * מוסיפים את הפטוצ´יני המבושל, מערבבים יחד כדקה ומגישים עם פרמזן. * חובבי הכוסברה מוזמנים להוסיף צרור גדול של עלי כוסברה קצוצים, בשלב ערבוב הפסטה עם הרוטב.
 

Hadar p

New member
ליאת רשמתי את המתכון קצת יותר למעלה

בשרשור הזה.... מצאת?
 

kisses

New member
וואו ניראה מעולה נירשם ומחכה לשמוע

איך יצא ואם יש הערות
 
למעלה