אולי למישהו יש מושג לגבי חיסון

lital_helmer

New member
אולי למישהו יש מושג לגבי חיסון

הפטיטיס B אחרי הודג'קין? הסיפור הוא כזה, אני כבר יותר משנתיים אחרי סיום הטיפולים (איך שהזמן רץ) וני צריכה לעשות את החיסון המדובר לצורך לימודים. כששאלתי את הרופאה המטפלת שלי היא לא אמרה שאסור בכלל..אבל לא המליצה לעשות אותו. שאלתי בכמה פורומים של רופאים מומחים ואמרו לי שאין קשר בכלל בין החיסון הנ"ל להתעוררות מחודשת של המחלה. בקיצור אני אובדת עיצות...מה לעשות? (אגב, רופאת המשפחה שלי אפילו לא היססה ונתנה לי כבר את המרשם ואמרה לכי לעשות..) אשמח לעזרתכם, אם שמעתם על זה, או דבר דומה, משהו... ליטל

עד כמה שידוע לי

(שלום) אין כל בעיה לבצע חיסון כל עוד מצבך הבריאותי מבחינת כל המערכות יציב ותקין. אין שום הוראת נגד לחיסון הפטיטיס B במקרה של הודג'קינס לימפומה (או כל לימפומה אחרת) בעבר. כנראה שהרופאה שלך רוצה ללכת על הצד הכי שקט ולהמנע מפעולות רפואיות שאינן הכרחיות, ואולי היא יודעת פרטים מסויימים בהיסטוריה הרפואית שלך שלא מאפשרות לה לאשר את זה באופן אוטומטי. איזה ממקצועות הבריאות את לומדת? במקרים כאלו חריגים של איסור חיסונים, ניתן לבקש מההמטולוגית לכתוב מכתב לפקולטה שבו היא מציינת את העבר הרפואי והסיבה שאינה ממליצה לבצע חיסון (כמובן עם נימוקים משכנעים) והפקולטה תדון בנושא (אולי עם בית החולים בו תהיה התנסות קלינית ומשרד הבריאות). אני חושב שהם יוותרו לך. בכל מקרה, גם אם ידחו את הבקשה, אפשר באופן עקרוני להתחסן בראש שקט. אבל לכי לפי מה שהרופאה המטפלת אומרת. דברים שרואים משם לא רואים מפה ואין תחליף ליעוץ של הרופא המטפל במציאות-הוא גם היעוץ היחיד שיש לרופא אחריות כלפי המטופל.

lital_helmer

New member
התחלתי בלימודי שיננות...

ולמעשה כבר חשבתי להתחסן וזהו. זה די מפחיד אח"כ לעבוד עם כל מיני אנשים החולים במחלה הזאת. אבל עדיין מצד שני אני לא בטוחה בגלל מה שהרופאה אמרה, והיא לא התייחס להסטוריה שלי היא הסבירה לי שיכול להיות קשר בין פעילות ויראלית להתעוררות המחלה הספציפית מחדש. היא אומרת שעדיין לא יודעים בבירור אבל כנראה שהמחלה נגרמת מאיזה תגובה של הגוף לוירוס (אצלי לדוגמא גילו שהייתי חולה במחלת הנשיקה באיזה שהוא שלב לפני ההודג'קינס)

למעלה