אולי לפני שמתחילים לחשוב על עבודה

קרני

New member
אולי לפני שמתחילים לחשוב על עבודה

צריך שיהיה בסיס רגוע ומאוזן יחסית בו יהיה ניתן להתחיל לחשוב על כיוון עבודה רצוי. לא תמיד המציאות מאפשרת והמון פעמים מתפשרים על האפשרות הקלה יותר... כי זה פשוט יותר קל גם מבחינה כספית וגם מבחינת "לחימה" על הגשמת חלומות, בתנאי שיודעים מה הם... דילמה מציאותית...

להקשיב ולזהות - זה להכיר

הרבה קולות פנימיים הגיוניים ומציאותיים עולים מתוכנו כאשר מתחילה לבקוע ממקום פנימי עמוק בת קול קטנה שחולמת, חולמת על . . . על אפשרות לעסוק ב . . או אולי ללמוד . . . או אולי לגלות . . . בת הקול הקטנה הזאת היא התחלה, הקולות המעכבים באים ויבואו ולפעמים נוכל להיות שקטים כשהם מופיעים ולפעמים הם יחזירו אותנו למסלול המוכר. כזהו התהליך. את מוזמנת להמשיך ולהקשיב, להקשיב לבת הקול שבך, לקולות שמסבירים למה לא ולראות, להרגיש לאיפוא את רוצה ללכת. מוזמנת לקרוא לאט, לאט את "התבוננות רגשית" בהצלחה, אמיר דרור

ההמתנה לימים טובים יותר

מוכרת לי כל כך הנקודה שאת מעלה, של הצורך למצוא בסיס שקט יותר כדי "לעשות חושבים". אני חושבת שיש כאן היפוך מסויים של ביצה ותרנגולת - הרבה פעמים חוסר השקט הוא תולדה של העובדה שאין בסיס שקט, ולפעמים חוסר השקט בבסיס הוא בגלל שהדרך לא נכונה. זה כמו הנסיון לנסוע על דרך מלאת מהמורות במכונית מנהלים מרופדת, או על כביש אוטוסטרדה מהיר ברכב שטח מאסיבי. לפעמים צריך ללכת בדרך אבל שווה להחליף את הרכב, ולפעמים הרכב הוא מה שחשוב, ואז כדאי להתאים את הדרך.

קרני

New member
בדיוק לזה אני מתכוונת...

סיפור הביצה והתרנגולת. עוד כאשר כתבתי את ההודעה שלי הירהרתי בעניין. חייבת לציין שהסתבכתי עם עניין המכוניות
אבל אחרי מאמצים רבים הבנתי...
) לעיתים יש, כפי שכתב אמיר, מעצורים בדרך- אותה הדרך שאמורה להאיר לנו ולו פינה אחת חשוכה שממנה יבוא השחרור. זה לפעמים כמו לרדוף אחרי הזנב של עצמך, כפי שאמר לי פעם מישהו חכם... אני מגדירה את זה כהליכה בעלטה גמורה- תחושת אבדון מאוד עמוקה. אם ישאלו אותי היכן ה"ישר" לא אוכל לומר... אחרי שאקרא את המאמר המומלץ, אחזור שוב... נראה אם אמצא את הדרך... תודה

קרני

New member
קראתי וניסיתי...

יותר מדי בלגן פחות מדי בהירות... נגמרו לי הבטריות של הפנס שייראה לי את הדרך... המממ.... רעיונות נוספים ייתקבלו בברכה

עבודת ההתבוננות

חוסר שקט, הוא הנושא. מצב בו ספקות וחרדות מנסים להשתלט על האמון והביטחון העצמי, על הידיעה במה אני טוב ומה נכון לי, חוסר השקט הזה הוא נושא השיחה שלנו. אני אומר זאת שנית למען הסר ספק והבטחת התמקדות. ההצעה שלי להתבונן שם נובעת מהידיעה ששם, במקום הטעון מצוי איתות לגבי מקור הקושי. הקושי הזה אינו מנוסח עדיין לאבחנה ברורה עם מה בדיוק אני מתמודד, על מה אני צריך לעבוד. ועל כן, כדי למוסס את מקור הקושי אני צריך בהירות על מה אני מדבר. ננסה להתקדם בעזרת דוגמה. נאמר ואני מרגיש מנוצל. עובד הרבה שעות, נשאר לא פעם מעבר לשעות הנדרשות בלי לקבל תמורה, לא כספית ולא בפידבק שמעריך את המאמץ. אני מסתובב ובתוכי שיחה פנימית מבלבלת, קול אחד אומר "צריך . . . כי . . . " וקול שני אומר "ככה לעבוד זה להרגיש פרייר" פתאום נכנס עוד קול ואומר "זה לא הזמן לעשות גלים . . המצב . . השוק . . כולם מתגייסים . . " במידה ואני לא עוצר להקשיב לקולות הללו וממהר להשתיק אותם בדרך של עשייה כל הסיכויים שאמצע את עצמי אחרי זמן מה מותש, פשוט חסר כוח לכלום. לא כדי להבין את עצמי ולא כדי להמתודד עם הבוס שמצפה ולא מעריך ולא כדי לדבר עם החבר או הבעל / הילדים שלהם אני חסר ומכל הציפיות הללו אני אתחיל להרגיש אשמה. מערבולת שרק תתגבר. המטרה היא להתחיל לעשות סדר ולבוא לבהירות באשר לנושאים שעל הפרק. למשל, אמשיך להקשיב לקול שאומר "אתה פרייר, מנוצל . . " וכאשר אני אשאר ואקשיב לקולות נוספים אגלה שכבר פגשתי את עצמי בסיטואציות רגשיות כאלה בעבר, שהייתי בסרט וכבר עבדתי על עצמי לא מעט והנה זה פוגש אותי פעם נוספת. אבין שמשהו שם עדיין לא גמר את עבודת העיבוד. בוס שמצפה ולא מעריך - נושא נוסף אשאר להתבונן שם ואגלה ש . . . וכך הכוונה להתבהר על כל מרכיב בחוסר השקט. אי אפשר "להבין תיאורטית" צריך לעשות, והרבה עד שממש מרגישים שעולים דברים משמעותיים שנותנים אינדיקציה על מה חוסר השקט, מה עוד יש שם וכו´. אני לא אומר שזאת עבודה קלה - אבל - היא מלמדת לעזור לעצמי וזאת נקודת צמיחה אישית. אני בונה את הגשר אל תוך עצמי. מקווה שעזרתי ואמשיך להיות כאן לכל התייחסות. בהצלחה, אמיר.

קרני

New member
הבנתי את התמונה הכללית שהצגת

ואכן מקבלת את זה לחלוטין ותומכת בשיטה הזאת, למרות שלעיתים היא יכולה לדכא, וצריך לדעת לצאת מהתובנות בצורה המחשלת ולא המחלישה... צריך בשביל זה המון כוח נפשי, שלא תמיד נמצא. אבל מכיוון שהבטחת להיות כאן לכל התייחסות, תתכונן...
אני עוד אפול כאן שוב...

הזמנה לעוד צעד

העניין הוא להפוך את התובנה להתנסות ולחוויה חדשה בקשר הרגשי - חשיבתי - התנהגותי. כאשר זה יתאים לך את מוזמנת להעלות את מה שיעלה לך כדי לקבל פידבק על השיטה, בעיקר על דרך העבודה. שבת טובה, אמיר

קרני

New member
או קיי... חזרתי

חשבתי בחנתי בדקתי ביררתי והבנתי שבעצם אני מרוצה מהעבודה שלי, וממה שאני עושה, אבל לא מרוצה מהמשכורת- דבר שלא ניתן לשינוי... אבל הבנתי שישנן עוד אפשרויות ושאולי ביום מן הימים אנצל אותן. כרגע, זה לא מתאים. ועל הדרך.... ובכן... אני מניחה שנתתי לעצמי להסחף בעבודה ובמטלות. הגבהתי את רף הציפיות מעצמי והעליתי את המטלות שלי לעצמי, וגיליתי בעצם שזה מה שאני צריכה לעשות על מנת להנות מהעבודה. הצבתי לעצמי אתגרים ואני מוצאת שאני הולכת בדרך הנכונה על מנת להשיג אותם, ועם זה טוב לי. עם זאת, יש לציין כי כל הזמן הידהדה בראשי המציאות, ואולי שלא ביודעין, למעשה החלטתי לפתור את התחושה הקודרת של ה"תקיעות המציאותית" ולהפוך אותה לתחושה מקבלת יותר וחיובית יותר. שאני מניחה שכאשר אתאושש וכאשר אמצה את האתגרים שלי, אפנה במעלה הדרך, אל הנתיב הבא שלי... תודה רבה על העיצות וההקשבה!!!!!!

למעלה