אולי מישהו יודע איזה סוג אדמה

virtu

New member
אולי מישהו יודע איזה סוג אדמה

מאפיין את באר-שבע? בספר של ביגלמן כתוב כמה אני צריך להשקות לפני סוג האדמה שלי אבל אני לא יודע איזו אדמה יש לי. קלה, בינונית או כבדה? תודה.

raya

Well-known member
אדמה בבאר שבע... ערב טוב! מאד תלוי האם שמו לך בגינה אדמת מילוי (מעל האדמה המקורית) כי בדרך כלל עושים זאת. מעבר לכך ברור שאין כאן אדמה כבדה. ההגדרה של קלה/בינונית יכולה להתאים יותר. אנחנו הוספנו לשטח שלנו בזמנו אדמת חמרה מעורבת בחול ובזבל פרות (לא זוכרת יחסים) לאדמת המילוי שקבלנו. בעניין כמות ההשקיה- הייתי הולכת במקרה זה לפי מראית העין ולא לפי הספר. רעיה

מוטי בר

New member
אדמת לס מקורית בלבד, אטומה להשקיה

עילית אחרי שיובשה והבעיה הגדולה ביותר שלה היא שנוצר קרום מתבקע גם אם היא רטובה וזה יוצר תחושת אשליה של חוסר מים. אדמת לס מומלץ מאוד לתחח לעיתים קרובות ביותר כאשר היא לחה בלבד ולא בוצית בכדי לא ליצור רגבים גדולים.(וגם בכדי למנוע יבוש יתר). כללית, אדמת סחף אשר מתעופפת לה בקלות עם הרוחות השרביות אצלכם ומומלץ מאוד להעשירה בקומפוסט או עלים ולעבד היטב בכדי לשבור את המבנה שלה למניעת הבעיות שצוינו. היות ויש לי ניסיון מאוד עשיר עם אדמה זו, וגם התמצאות מאור רחבה בצמחים המתאימים לאזורכם, אשמח לענות על עוד שאלות. אזורכם ידוע כאזור קרה בחורף ויש להמנע מצמחים רגישים לקרה. בהצלחה.

למעלה