אולי מישהו יודע מה היא האטימולוגיה

חייםלוי

Member
מנהל
אולי מישהו יודע מה היא האטימולוגיה

של המילים meuble ו möbel - רהיטים. מוזר לי שהמילים זהות בגרמנית ובצרפתית
 

unordained

New member
אטימולוגיה של רהיטים

הסבירו לי פעם בגרמניה שזה נגזר מ"מובילי" - mobile, כשרצו להבחין בין נכסים שלא ניתן להזיזם (קרקעות - דלא ניידי, נדל"ן) לבין נכסים ניידים, ניידי, דוגמת רהיטים.
 

Boojie

New member
שקוף. ../images/Emo13.gif

זכור לי שלמדתי את זה בילדותי (בספרדית, שם זה muebles).
 

Eldad S

New member
לי לא היה מוזר -

נראה היה לי טבעי שהגרמנית אימצה את המלה מצרפתית. אופס, כל המילונים האטימולוגיים שלי (הן בצרפתית והן בגרמנית, בין היתר) אינם בהישג יד כרגע. מקווה שהתשובה תגיע במהלך היום מחברים אחרים, או שאצליח למצוא אותם ולכתוב כאן את התשובה בעניין. long shot: האם לא ייתכן שמקור המלה מלטינית, mobilia? אבל משהו לא מסתדר לי - mobilia קשור לתנועה, ואילו הרהיטים הם "קבועים", איכשהו... בעצם, unordained, הסברת את זה.
 

חייםלוי

Member
מנהל
כנראה אכן המילה הלטינית היא המקור

ראיתי שגם באיטלקית המילה לרהיטים היא mobilia מה שמקרב אותנו עוד יותר ללטינית. תודה
 
ניחוש לא מבוסס על כלום

מובילה זה בלטינית מתנועע, מיטלטל. אז אולי זה רמז למיטלטלין, בניגוד לבית עצמו, שהוא נייח? אולי חיפוש בגוגל הצרפתי או הגרמני של רהיטים + אטימולוגיה יניב תוצאות?
 

Eldad S

New member
ודייק! ../images/Emo8.gif

אמרו את זה קודם, לפניי, לא משנה... ניסיתי בדקות האחרונות לחפש את המקור האטימולוגי של המלה meuble בגוגל, ולא הצלחתי (מצאתי מילונים אטימולוגיים, אבל לא כלליים לכל השפה הצרפתית). האם מישהו מכיר מילון אטימולוגי מקוון לצרפתית?
 
למעלה