אולי מישהו יודע

terroir

New member
אולי מישהו יודע

מה עושים עם אמוניה ביקב? זה חומר חיוני בתהליך ייצור היין?
 

הרברונן

New member
מנסה לענות:

דיברתי עם שני אנשים שעובדים ביקבים שונים (אחד בהווה ואחד בעבר) והם אמרו לי שמשתמשים באמוניה כחומר ניקוי (טוב, זמין וזול) למיכלים גדולים של יין, בעיקר מהיינות הנחשבים פחות איכותיים ("יינות קידוש" או "מיצי ענבים" למיניהם). חוצמזה, הם מספרים שתוך כדי תהליך ייצור היין נפלט הגז אמוניה, אבל בכמויות זניחות שאין להן שימוש ביקב. כיוון שזה מעניין גם אותי, אני שולח את השאלה בפורום יין ואלכוהול. אולי יהיה להם מה לחדש. כל טוב, רונן
 
אמוניה ביקב

גם אני הופתעתי כששמעתי לראשונה על השימוש באמוניה ביקב, אך מסתבר שלפחות ביקבים מסחריים גדולים (לא יקבי בוטיק) יש לא מעט התעסקות באמוניה: * ניקוי. * קירור. * "תוספי מזון" לשמרים, בעיקר לתסיסה הראשונה, כוללים מלחי אמוניה (וגם חומצות אמיניות, שומנים לא רוויים, שמרים מתים, ויטמינים ועוד ועוד). * אמוניה נפלטת כגז בתהליך התסיסה, וביקבים גדולים יש לאסוף אותה שכן האמוניה היא גז מסיס במים. לא בדקתי ספציפית בכרמל מזרחי, אולם המונח "מתקן האמוניה" מרמז על מתקן קירור או מתקן איסוף גז.
 

terroir

New member
תודה לשניכם ובקשה מהרב רונן

אם יחדשו שם דברים, האם תוכל בבקשה לחזור ולהוסיף פה לינק לדיון שם?
 

הרברונן

New member
חן חן ובשמחה רבה. בינתיים

כל מה שיש שם זה את השאלה שלי והמלצה שלי אליהם לבקר בפורום הזה כל טוב, רונן
 
למעלה