אמוניה ביקב
גם אני הופתעתי כששמעתי לראשונה על השימוש באמוניה ביקב, אך מסתבר שלפחות ביקבים מסחריים גדולים (לא יקבי בוטיק) יש לא מעט התעסקות באמוניה: * ניקוי. * קירור. * "תוספי מזון" לשמרים, בעיקר לתסיסה הראשונה, כוללים מלחי אמוניה (וגם חומצות אמיניות, שומנים לא רוויים, שמרים מתים, ויטמינים ועוד ועוד). * אמוניה נפלטת כגז בתהליך התסיסה, וביקבים גדולים יש לאסוף אותה שכן האמוניה היא גז מסיס במים. לא בדקתי ספציפית בכרמל מזרחי, אולם המונח "מתקן האמוניה" מרמז על מתקן קירור או מתקן איסוף גז.