אולי מישהו יודע

pitia

New member
אולי מישהו יודע

לפני המון זמן מישהו העלה פה שם של ספר וכל מה שאני זוכרת זה שזה היה משהו עם ארבע משהו. אולי ארבע האיליאדות? אודה לכם אם תעזרו לי

Vendetta

New member
"האתיקה"

התבלבלת בין "האתיקה" של שפינוזה ל"הגיונות" של דקארט.

pitia

New member
תגידו מה ההבדל

וסליחה על הבורות, בין אתיקה לפואתיקה? והספר שחפשתי הוא האיליאדה מישהו יכול לתת לי רקע על הספר? תודה לכולכם!!!!

אתיקה ופואטיקה

אתיקה - תורת המוסר. מה מותר, מה אסור, למה ומי אמר. פואטיקה - שירה. נכון, המילים נשמעות דומות, אך הבדל של שמיים וארץ. האיליאדה, היא יצירה אפית שכתב המשורר היווני הומרוס. במרכזה של היצירה, סיפור המלחמה בין שבטי יוון לבין העיר טרויה, בשל חטיפתה של הלן, היפה בנשות בנות האדם מבעלה, שבמקרה הוא אחיו של אחד ממלכי היוונים החזקים יותר - אגממנון לבית אטראוס. המלחמה ארוכה, בת כ-10 שנים (ובקרוב הולך לצאת סרט הוליוודי המסכם מקצת את העלילה ושמו "טרויה"). גיבורים בעלי שם רבים נלחמים במלחמה זו, עד אשר אודיסאוס, מלך איתיקה, אדם בעל שכל חריף חושב על תרגיל הסוס, שמאז נודע בכינויו "הסוס הטרויאני". דבר זה מקנה נצחון ליוונים על פני הטרויאנים, ומשם העלילה ממשיכה ליצירה נוספת של הומרוס - האודיסאה, אשר מספרת את סיפור חזרתו רב התלאות של אודיסאוס לביתו (מאחר ונענש ע"י האלים, משום שלא הודה להם על נצחונו והתרברב בשכלו החריף ובפקחותו הרבה). יצירה נוספת, אם כי מאוחרת יותר, הקשורה לאיליאדה, היא האניאדה, סיפורו של אניאס הטרויאני, שעפ"י היצירה היה אבי יושבי רומא, אחרי שברח מטרויה המובסת. זו יצירה שנכתבה ע"י המשורר הרומי וירגיליוס, ובא גם מוסברים שורשי מלחמת רומא-קרתגו. בעוד האיליאדה היא סיפור מיתולוגי בעל שורשים כשלהם במציאות, כנראה (כיום סוברים שמלחמת טרויה אכן התקיימה), האודיסאה היא סיפור פנטסטי-מיתולוגי והאניאדה נכתבה כספק מיתולוגיה, ספק הלל פוליטי (ונסיון להראות כי הרומאים קשורים לעמים היווניים).

pitia

New member
תודה רבה ואולי

אתה יודע איפה אני יכולה למצוא ספר שמלמד את השפה הלטינית? תודה רבה.

ספר שמלמד את השפה הלטינית?

אני מכיר ספר שנקרא Teach yourself Latin, שהוא מסדרת ספרים הקרויה Teach yourself. אני זוכר שב-אמזון ראיתי פעם את הספר. כמו כן, ישנם אתרים המלמדים לטינית ברשת (ולא רק פתגמים מצוצים מהאצבע) - אמנם לא ברמה גבוהה, אך ברמה בסיסית ממנה ניתן להתקדם. נסי באתר של autodidact.co.il. שאלה, אם אפשר: האם לימוד הלטינית קשור איכשהו לשאלה בנודע לאיליאדה? ובקשר לאיליאדה - ניתן להוריד אותה בחינם, בשפה האנגלית, מהאתר www.bakbook.co.il. אמנם צריך למלא כמו הזמנה רגילה, אך אין חיוב

Raidho

New member
יש גם אתר נהדר,

שנקרא yggdrasil.ro (יש קישור בכרטיס האישי שלי), שם ישנה ספריית טקסטים קלאסיים ע נ ק י ת!!! באנגלית (מתורגמים). ספרים של פילוסופים יווניים ורומאים, כרוניקות היסטוריות, נאומים של קיסרי רומא, יצירות קלאסיות כמו האיליאדה והאודיסיאה וכו'. והרעיון הבסיסי של האתר הוא הענקת גישה חופשית לציבור הרחב. מומלץ לכל אוהבי התרבות והיסטוריה. Wassail

pitia

New member
לימוד הלטינית

אינו קשור בהכרח לאיליאדה אבל לטינית היא זפה טהורה ועתיקה ומי שיודע אותה הרבה יותר מחובר לתרבויות קדומות

וכאן יש לי סייג

לימוד לטינית מתחבר רק לתרבות אחת - התרבות הרומית (ויורשתה, הנצרות האירופאית). בכדי להתחבר לתרבויות קדומות, כדרכך, צריך ללמוד גם יוונית, ארמית, אכדית, פרסית, אצטקית ומה לא... ומה הקשר לשפה "טהורה"? בקשר לעתיקה - גם העברית היא שפה עתיקה מאוד, ולצורך העניין גם סנסקריט, טיבטית וכן הלאה... אז נכון, לדעת לטינית זה נחמד, במיוחד כדי לקרוא כל מיני דברים "מגניבים" שנכתבו בימי הביניים וטרם תורגמו (או תורגמו באופן לא מספק) לשפות שהן מדוברות בימינו, אבל לקרוא לה "טהורה"? לא יודע מה הופך שפה לטהורה...

מיכל328

New member
אני לומדת לטינית!!!!

זו שפה קשה - אני מזהירה מראש.... אני לומדת את השפה כחלק מתוכנית הלימודים שלי באוניברסיטה ללימודי קלאסיים, ואני גם תריכה שפה נוספת חוץ מאנגלית אם אני ארצה להמשיך לתואר שני בהיסטוריה של אירופה - ולטינית נחשבת כשפה נוספת... בכל אופן אני לומדת בספר בשם - "Wheelocks's Latin" הוא באנגלית, אבל הוא דיי טוב... מיכל

איפה אפשר להשיג? אפשר לשאול

באוניברסיטה את הספר? כי אם כן, בטח לאונ' חיפה יש גם.

למעלה