אולי מישהו יודע...

shonagon

New member
אולי מישהו יודע...

מצאתי עקרב בבית, במקלחת. שחור. מה שמדאיג אותי הוא איך הוא הגיע לשם? דרך החלון, אולי הוא גר כאן איתי כל הזמן הזה ולא ידעתי? ואיך אני יכולה לדעת שאין פה עוד כמה כאלה? (משפחה וחברים של הבחור...) אם מישהו יכול לתת מידע/עצה וכו' אני אשמח! תודה.

עקרבים זה רן ונאגה...אבל...

תיבדוק את מצב הרשת בחלון,אם היא קרועה או שיש איזה פתח קטן...אם יש אפשרויות אחרות כמו פיתחי ביוב?...במידה וכן אז תיסגור אותם באמצאות רשת...יתכן כי הוא ניכנס מתחת לדלת הכניסה של הבית,תדאג לשים זוית מברשת בתחתית הדלת...זאת זוית פשוטה,עשויה מאלומיניום בצורת ר שבתחתית שלה מושחלת מברשת ומתקינים אותה בתחתית הדלת עם שלושה ברגים או ניטים,מאוד פשוט ויש יקר יותר בהום סנטר.היקר עולה 100-120 שקל והזוית שאני מדבר עולה עד 50 שקל אצל כל איש אלומיניום...

naja

New member
אני לא ממש מומחה לעקרבים.

בעיקרון עקרבים יכולים לטפס ולהכנס דרך החלון, או מתחת לדלת או דרך כל מיני חריצים. עקרבים לא חיים במשפחות או בזוגות. אין הדברה יעילה כנגד עקרבים. הפעולה היחידה שעשויה לעזור במקצת היא פיזור אבקת אופיגל מסביב לבית, בעיקר סביב ובתוך חריצים שבקיר.

BabaGee

New member
יש משהו שאי אפשר לעשות עם...

אופיגל ? עוד מעט יפרסמו פה מתכונים עם אופיגל

dreaming h

New member
"ראש טוב" או אופיגל להמונים

המצרכים הדרושים: מראה קטנה אבקת אופיגל שולחן סרגל קשית שתיה מניחים את המראה על השולחן, מפזרים מעט אופיגל על המראה. לוקחים סרגל ומסדרים בשורות. לוקחים את קשית השתייה, רוכנים לעבר המראה, מניחים את הקשית מעל שורת האופיגל, ושואפים מהאף. השימוש במתכון באחריות המשתמש. (אל תנסו בבית..) המתכון הבא: טלק נגד פטריות..

shonagon

New member
סליחה על הבורות...

אבל מה היא אבקת אופיגל? ואיפה משיגים אותה?

ינאי 15

New member
עקרבים בדרך כלל נכנסנים לבתים

ברגע שאתה פותח את הדלת או משאיר אותה פתוחה אפילו למשך זמן קצר. אולי אפילו דרך חלונות אבל אני לא חושב כך, אני מניח שרובם נכנסים מפתח אחר או ברגע שהדלת פתוחה כפי שהזכרתי. תמיד יכול להיות שיש עוד כמה כאלו בביתך. העקרבים אוהבים מקומות חשוכים בעיקר ויכולים להיכנס דרך חריצים קטנים וצרים. האמתי שבתוך הבית אן לו ממשך מזון לאכול, העקרבים ניזונים בעיקר משממיות,לטאות,חגבים וחרגולים למניהם. לגבי זיהוי העקרב זה תלוי במקום מגורך וגודל העקרב. איפה אתה גר?

shonagon

New member
אני ../images/Emo90.gif....

גרה בירושלים. ונראה לי שיש לו פה לא מעט חרקים ושממיות להיות ניזן מהן, יש לא מעט צמחיה סביב הבית. גרה בקומה שלישית, אבל בכל זאת השובב הצליח לטפס.. יש דרך לגלות אם יש עוד חברים כאלה במקומות חשוכים וצרים אצלי בבית? (אני מודה, קצת חוששת ללכת לישון עכשיו...)

naja

New member
אופיגל זו אבקה כנגד קרציות.

ניתן להשיג אותה בחנויות לחיות מחמד. אם את גרה בקומה שלישית זה לא כ"כ פרקטי עבורך..... קשה לי להאמין שניתן למצא עקרבים אצלך בבית אם הם יחליטו להתחבא באיזה חריץ נסתר. פיתרון אפשרי(ולא משהו שיפתור את הבעיה במאה אחוז) הוא פיזור של מלכודות דבק שטוחות(לא בקלקר) שמיועדות ללכידת עכברים. את המלכודות ממקמים לאורך קירות ומתחת ארונות וכו' וכל מזיק שיעבור עליהן(עקרב, נדל, עכבר....) ילכד. לדעתי חבל להשקיע מאמץ וכסף בנושא מאחר ועקרבים לא באים בחמולות.

shonagon

New member
תודה על המידע והעצות

אני אנסה להרגע, להפסיק לחפש במבטי צבתות למיניהם בפינות הבית. מקווה שזה באמת היה אירוע חד פעמי. המשך שבת נעימה לכל אוהבי החייס'.

shonagon

New member
../images/Emo6.gif

הלצה קטנה אתה יודע... לא לקחת ברצינות! באמת עזרתם לי! והאם הבנתי מהשירשור מעלי שיש לך יומולדת היום? אז קבל מזל"ט גדול! תהנה לך! האם גווית עקרבון לנתיחה שלאחר המוות יכולה להוות מתנת יומולת ראויה? שבת שלום!

shonagon

New member
אופס

רק עכשיו שמה לב ששירשור היומולדת היה לפני יומיים. בכל זאת מזל טוב גדול... עם נשיקה עקרבית...

BabaGee

New member
זה תלוי

אם היא מוגשת לי בערום מלא אז זאת מתנה נפלאה ליומולדת
ותודה !

למעלה