אולי מישהו יסביר לי

bike3

New member
אולי מישהו יסביר לי

איך למדינה כמו ארה"ב יש רק קבוצה מקצוענית אחת שמשתתפת בשלושת הטורים הגדולים (בהנחה שאני צודק בקביעה שUSPS היא הקבוצה האמריקנית היחידה). לגרמניה - 3 קבוצות (גרולסטיינר, טלקום וטי- מובייל) בלגיה - לפחות 4 קבוצות שאני מכיר ספרד - מלא קבוצות איטליה - המון קבוצות צרפת - הרבה קבוצות ויש גם פורטוגל והולנד ודנמרק וכו' ורק ארה"ב עם הדוורים וזהו? מה קורה?

אני אנסה להסביר

נתחיל מזה שלגרמניה יש 2 קבוצות, טי מובייל נקראה עד סיום עונת 2003 דויטשה טלקום, וב-2004 היא החליפה את השם לטי מובייל. ועכשיו לגבי ארה"ב מול אירופה: הכל עניין של מסורת, למרות ששת הניצחונות של לאנס ארמסטרונג בטור דה פראנס. ארה"ב רחוקה מהמסורת שיש לענף האופניים בארה"ב. אמנם היו מדי פעם רוכבים אמריקאים גם בשנות ה-70 אבל עד שנות ה-80 האמריקאים לא זכו לאיזכור גדול בהיסטוריה של מרוצי האופניים. ויותר מזה ענף האופניים היה ענף כמעט איזוטרי בארה"ב. אבל בשנות השמונים בעקבות הצלחתו של גרג למונד האמריקאי (3 פעמים מנצח הטור ופעמיים אלוף עולם), ענף האופניים החל להיכנס לתודעה האמריקאית. הכוכבים האמריקאים היום (המבוגרים מבינהם כמו: ארמסטרונג, הינקפי, המילטון, ליפהיימר) גדלו על הזיכרונות שלהם מלמונד. הוא ללא ספק היה הזרז לבניית התשתית האמריקאית באופניים. והיום, יש שיפור ענק לעומת שנים עברו. עצם זה שיש קבוצה אמריקאית זה הישג. אבל עדיין בהשוואה לאירופה יש מעט מאוד רוכבים אמריקאים, ואין עומק שדומה לעומק הספרדי, האיטלקי, הצרפתי, הבלגי, הגרמני וההולנדי. יכול להיות שבעתיד המצב ישתפר, בעיקר אם ארמסטורנג יהיה מודל לדור העתיד של הרוכבים האמריקאים, כמו שגרג למונד היה לדור הנוכחי של הרוכבים.

natyh

New member
מה יש להסביר פה ?

ואיפה הקבוצות הסיניות ? עם מליארד ומאתיים מליון רוכבים ? וההודיות , הפקיסטניות ,יפניות קוריאניות וכולי . אין להם נקודה . זה ספורט אירופאי .

mazursky

New member
נפלה בחיכך טעות גדולה

לארה"ב אם אני לא טועה יש גם את קבוצת Discovery channel שלאנס ארמסטרונג ירכב בה בתחילת עונת 2005. עם זאת אתה צודק שאין לארה"ב כל כך הרבה קבוצות כמצופה למעצמה גדולה כל כך ולמדינה ש"הדוורים" שם הם מהמהירים בעולם.

למעלה