אולי מישהו יסביר לי

snirliat

New member
אולי מישהו יסביר לי

איך עושים את האשליה אופטית עם הדרקון כן מה לעשות אני הסתבכתי עם זה אנוי לא מצליחה לעשות את זה בבקשה תעזרו לי

גילה או

New member
יש דברים שקשה להסביר במילים...

אני בזמנו ניסיתי להסביר לך וזה לא עזר.אחרים לא ענו כי כניראה אין להם דרך להסביר זאת. מה שבטוח -כדאי שתניחי לזה לתקופת מה ותנסי מאוחר יותר כי כמו בכמה דברים אחרים בחיים יש דברים שככל שמיתאמצים להגיע אליהם כך קשה יותר להצליח.
מצאתי באתר שגלעד נאור הפנה אליו בנושא דגמים מודולרים גם סעיף של אשליות אופטיות.אני מקווה שזה יעניין אותך ולא יגרום לעוד תיסכולים...

ophler

New member
אני אנסה

בהמשך מהשירשור הזה, אני גם ממליץ לנסות קודם את הקוביה מהדף באתר כאן. היא פשוטה לקיפול והתוצאה מדהימה. כשמסתכלים על הציור המצורף, נראה כאילו הפינה המסומנת הי הפינה הקרובה אלינו; כלומר אנחנו מסתכלים על קוביה באלכסון מלמעלה. זה בדיוק מה שיוצא כשמקפלים את הקוביה הקסומה. צריך לעצום עין אחת כדי לבטל את הראיה התלת-מימדית. להתרכז בקיפול ולהסתכל בו כשרואים רק את שלוש הפאות. חשוב שהאור יהיה אחיד ולא יהיה צל חלקי על הקיפול. ברגע שהמוח "יאשר" שאנחנו רואים קוביה -כמו בציור המצורף, אז אפשר לזוז לאט מצד לצד. יש לשים לב שכמו ה"קובייה" הזו, גם הדרקון מקופל הפוך ממה שאנחנו רגילים לקפל -הכל שקוע ולא בולט. בהצלחה ושבת שלום, מושון

למעלה