אולי מישהו מוכן לעדכן לגבי התאונה בכביש 3/גשר רבדים?

אילון22

New member
אולי מישהו מוכן לעדכן לגבי התאונה בכביש 3/גשר רבדים?

מצב הפצועים?
נסיבות התאונה?
תובנות?

YotamKa

New member
יש בבייקפאנל

בכל מקרה ובשביל להתחיל, התאונה לא התרחשה בגשר רבדים, אלא דרומה משם לייד המחנה הצבאי של חיל חינוך (מקווה שלא עברתי על צנזורה צבאית, או על רגישות מנהלים לשעבר לתוכן בעל אופי פטריוטי)

http://bikepanel.com/p/23830

asherme

New member
למאן דהוא עוד יש ספק בנוגע לחשיבות רכב ליווי ?!

tkatzir

New member
כבוד לשוקי סרויה

דיבר יפה ובאיפוק.
כל הכבוד על שיקול הדעת ואי ההיגררות להתלהמות.

הבדל של שמיים וארץ ברמת האלימות המילולית לעומת הדיווחים בתאונה שבה נפגע גל ויץ לפני כחודש.
ח'ח גם לגיא חלמיש שלא הידרדר לעיתונות צהובה.

המשך החלמה מהירה לרוכבים שכבר השתחררו לביתם.
וגם לניסים דלבחה - חזרה מהירה לביתך ולמשפחתך, וגם לאוכף!

(השמות פורסמו בכתבה, ולכן הרשיתי לעצמי להזכיר אותם גם כאן.)

טל.

YotamKa

New member
אין מה להשוות

במקרה של גל ויץ היה נהג שעפ' הדיווחים התנכל לרוכבי האופניים, צפצף ועקף ואז בלם לפניהם בפתאומיות.
במקרה הזה, אין חשד לזדון מצד הנהגת, אך רשלנות פושעת כן גם כן.

אילון22

New member
בדיוק מתחת גשר רבדים...אבל מי אני בכלל שאעיר לי.ק.?

ובעיקר: החלמה מהירה לפצועים, שאחד מהם הוא פציינט וותיק שלי.
המקרה הזה צריך לעלות לכותרות העתונים כדוגמה לרשלנות פושעת של נהגת !!!

YotamKa

New member
אתה טועה שוב, יש לך הזדמנות ללמוד משהו.

שים לב לדיווח של המאמן שהיה ברכב הנפגע "איך שפנינו ימינה לכביש שלוש לכיוון טל שחר, אחרי כ 500 מטרים קרה המקרה."

ברבדים אין גשר בכלל, יש צומת מסודר ללא גשר. דרומה משם ישנו גשר הולכי רגל שמקושר ליישוב בני-רא"ם. רואים את זה גם בתמונות בבייקפאנל, אבל מי מסתכל היום בפרוטרוט על משהו. בכל מקרה, שם קרתה התאונה.

משום מה ננעלת על רבדים. מעניין למה...

אילון22

New member
גשר "צומת רבדים"

נטע88

New member
אילון22 צודק! אני כל שבת עובר מתחת לגשר הזה!!!

וליותם,גם מקום זה נמצא בארץ ישראל...

YotamKa

New member
הוא לא צודק, הגשר הוא של בני ראם, רואים בצילום לווין

וגם בפוסט שצירפתי כאן למטה.

יש אוריינטציה לקרוא למקומות בארץ ע"ש קיבוצים חילוניים ומושבים של תנועת העובדים, במקום יישובים דתיים וכפרים ערביים. למשל מחלפי 'אייל' ו'ניצני עוז' בכביש 6.

כאן לדעתי ולאחר בחינה יש טעות באתר של אגד. פעם הבאה שאתה עובר שם, אני מקווה שלא בשבת, תטפס על הגשר ותראה לאן הוא לוקח אותך. אם אתה מגיע דרכו לרבדים, צור קשר.

YotamKa

New member
הבעיה שלכם היא האמונה העיוורת, אינכם מטילים ספק

ברשויות כמו בגץ ושות'.

אז אתר אגד וגם גוגל או מי ששידך ביניהם טעה. קורה, בשביל זה יש לבנאדם עיניים ואין לדיין אלא את שעיניו רואות.
הגשר הוא של בני-ראם, תחנת האוטובוס שם מיועדת למי שרוצה להגיע לבני ראם. צומת רבדים מרוחק עוד קילומטר צפונה, ולא נראה לי שמי שרוצה להגיע לשם בכוונה יורד ב'גשר רבדים' כדי ללכת קילומטר ברגל כאשר יש לו תחנה נוחה ב'צומת רבדים' עצמה.
כראיה תחנת האוטובוס ממול, בנתיב שבו התרחשה התאונה, נקראת נכון ע"ש בני ראם.

מאחל לך עם פרוס השנה החדשה לא ללכת עיוור אחר הרשויות, ולהטיל ספק מדי פעם בדעות קדומות.

אולי יש סיבה אחרת, יותם

רבדים משנת 1947 על הקרקע, בני ראם שנתיים לאחר מכן, יכול להיות שזו הסיבה לשם ולא איזו תוכנית שטנית של בג"ץ, רשויות והאדרת חילוני על פני דתיים כדרך ושיטה.

אבל יכול להיות שאני סתם מקשקש שטויות ומי כמוני מוכן לקבל כי יש שחיתות מערכתית, רק צריך להוכיח לי חד משמעית ועל בסיס עובדות.

אילון22

New member
יש כמה דברים יותר חשובים מהאגו והאג'נדה הפוליטית של י.ק....

דיברתי עכשיו עם עינת, אשתו של הרוכב שנפגע קשה מאד בעה"ש הצווארי. הוא עבר קיבוע וטיפול במחלקה אורטופדית בקפלן. הוא בהכרה, אין חסר נוירולוגי ומצבו יציב.
לדידי התאונה הזו היא מזעזעת בקלות הבלתי נסבלת שבה התרחשה. היא ממחישה כמה חשוב שנתלכד ונפנה למשרד התחבורה להכריז מיידית על מספר "כבישי שיתוף" (Share the Road) משולטים ומסומנים, בהם מוטלת על הנהגים החובה להיות ערניים לאפשרות שיש רוכבים בשוליים, לשמור מרחק מהרוכבים ולאכוף עקיפה בטוחה.

YotamKa

New member
אין ויכוח על חומרת התאונה ותוצאותיה, אבל ניתן לקבל תיקון

במיוחד כשזה נסמך על עובדות בשטח. הגשר מוביל לבני ראם, הקשר לרבדים קשר נסיבתי בלבד. עד כאן.

ariasdo

New member
יותם מה לדעתך המשך השתלשלות הדברים מבחינה סטטוס הנהגת ...

אם המשטרה תשלול זמנית את הרישיון שלה עד ברור או עד משפט ? .

אומנם אתה לא סוכן ביטוח אבל יש תחושה שיש לך הבנה בתחום , מי לדעתך יכך את אחריות ביטוח החובה והמקיף על הרוכבים .
הביטוח של הנהגת שפגעה ברכב הליווי או הביטוח של רכב הליווי כתוצאה מהפגיעה בו פגע ברוכבים , ( או הביטוח שיש לרוכבים ).

אני לא זוכר בעבר בארץ תאונת שרשרת שפוגעת בפלטון בסדר גודל כזה
המזל שאין הרוגים .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
אם הגיע לשם קצין משטרה ולקח לה הסלולרי, סביר

שגם רשיונה נשלל והיא תעמוד לדין.
בקשר לביטוח, החובה מכסה מן הסתם את פגיעות הגוף בנוסף לביטוח פרטי שיש למי מהרוכבים. לגבי פגיעות רכוש, אם האחריות תוטל על הנהגת אזי כל רוכב רשאי לתבוע אותה. אם יש לה צד ג', היא לא תשלם מכיסה את מלוא הסכום. בפגיעות רכוש, ביטוח פרטי של הרוכבים אינו בנוסף לתביעת הנהגת, ובדר"כ הביטוח הפרטי יתבע את הביטוח של הנהגת. בכל מקרה בגין רכוש אין כפל-פיצוי.

ariasdo

New member
תודה על ההסבר - בהנחה שלא יהיה ממצאים המעידים לשימוש ...

בסלולרי בזמן התאונה , המצב נהיה למסובך מבחינת הביטוחים , והמשטרה .

התובנה שלי בדיעבד למנוע תאונות כאלה לעתיד , שיש סבירות גבוהה שיקרו שוב בסיטואציות דומות במציאות בכבישים בארץ .
צריך שרכב הליווי יהיה רכב גדול ומסיבי ( לספוג מכה ) ויכלול הרבה הזהרות ומהבהבים , אין גם בררה אלה לשמור מרחק מרווח מתאים מהרוכבים . .

בנוסף קבוצות הרכיבה הגדולות שרוכבים ומתאמנים במסלולים די קבועים צריכים לזהות במסלול את נקודות התורפה . ולהתנהג בכביש מותאם למצב .

אנחנו והרוכבים שרוכבים בבודד או זוגות האחריות לבטיחות היא עלינו , זה מצב שונה מהותית בכביש מאשר קבוצה מאורגנת ( פלטון ) שדרושות הבטיחות והאחריות ממנו הרבה יותר גדולים .
אם לא ישנו בקבוצות נהלים מתאמים למציאות הכבישים והנהגים בארץ נמשיך לראות פגיעה ברוכבים ופגיעה בפלטון זה כמו פיגוע המוני .

אני כותב זאת בכל הזדמנות כי אני מרגיש שלא עושים ולא יעשו כלום והנושא ישכח עד (לצערי התאונה המשמעותית הבאה ) על תאונות קטנות אפילו עם הרוגים כבר עוברים לסדר היום .

יום טוב

אריה סדובניק

Dov_s

New member
אני לא אופתע עם יתברר שהנהגת לא תועמד לדין

אנחנו כרוכבי אופנים, ובעקבות התאור של שוקי סרויה, בטוחים באשמת הנהגת אבל מצב הכביש שם יכול להסביר את התאונה בלי סמס, או הסחת דעת משמעותית אחרת.
בקטע בין שערי אברהם לגשר יש שולים רחבים שמאפשרים רכיבה לפלטון מבלי להפריעה לתנועה. סביר להניח שגם רכב הלווי היה בחלקו על השולים.
הנהגת הגיע וראתה את הרכב והרוכבים על השולים ומבחינתה לא היתה מניעה להמשיך ישר במהירות הרגילה שלה.
ממש מתחת לגשר השולים נגמרים בחטף, ולכן הפלטון והרכב סטו (פלשו) לנתיב הנסיעה של הנהגת וכתוצאה מכך ארעה התאונה.
בכל תאונה של חזית אחור, בעיקרון הפוגע אשם, לא בטוח שזה המצב שרכב סוטה מהשולים.

ariasdo

New member
לפעמים תמונה נכונה שווה אלף מילים - זה מסביר הרבה ...

למעלה