אולי מישהו מוכן לעדכן לגבי התאונה בכביש 3/גשר רבדים?

דב תודה על השיעור, אבל

אני לא חושב שיש מישהו המתעניין בהיסטוריה (ואני די פריק של היסטוריה) שלא מכיר את הסיפור של קיבוץ רבדים, על השבי בירדן לאחר הסכם הכניעה והמעבר בין שלוש הנקודות עד ההתיישבות המיקומו היום.

בכל זאת ובלי להיכנס לויכוח על המיקום ושנת ההקמה, התייחסתי לשם כעובדה קיימת והסיבות האפשריות.
איך שלא בוחנים את זה רבדים ישוב ותיק יותר מבני רא"ם למרות התזוזות וגם הקיבוץ בו אני נולדתי הוזז מהנקודה המקורית (חומה ומגדל) למקום בו הוא קיים.

רק משהו קטן - את סיפור הקמתו של קיבוץ רבדים אני זוכר מעט טוב מסיפורים אחרים ומשום החפיפה לתאריך יום ההולדת שלי הזהה (בהדל של "כמה" שנים) להקמת הישוב בשנית ולפני המעבר לנקודה בה הוא יושב היום - כשני ק"מ מהמקום בו הוקם בשנית.

YotamKa

New member
יאיר, בתור אחד שדבק בעובדות, התפלאתי

שלא הפנמת את ההסבר הראשי שלי, והוא "טעות סופר" של מי שביצע את המיפוי עבור אגד או גוגל. הגשר הזה הוא חדש ואין סיבה לקרוא לו ע"ש קיבוץ שכן במקום המושב שלו הוא יועד, רק בשל עלייה על הקרקע מוקדמת יותר מלפני 60 שנה, אם כי במקום אחר כמו שציין דב.
בצומת רבדים עצמה, למשל התחנות אחת מול השנייה קרואות 'רבדים' ו'בני ראם'. מישהו עשה אלכסוניזציה של תחנות האוטובוס, והטעות השתרשה אצל אילון22, YNET, ועוד גורמים שנסמכים על אחרים במקום על עיניהם עצמם.

העובדה שהתייחסתי אליה - השם ולא זה שאתה מתפלל אליו

למעלה