אולי מישהו מכיר חנות שמוכרת קסדות

noait

New member
אולי מישהו מכיר חנות שמוכרת קסדות

ולא במחירים המזעזעים שמתחילים מ 800 ו -1,000 ש"ח מעלה??? וקסדות נורמליות אני מתכוונת רק לשלמות- לא חצי ושליש וגם בבקשה אל תשלחו אותי לשוק הפישפשים - אני עדיין מאמינה שהראש הוא הכי חשוב ומגיעה לו קסדה חזקה וחדשה :)

noait

New member
ושכחתי לשאול

מה הכי חשוב לבדוק בקסדה - חוץ מהמידה כמובן ??

TheReverend

New member
יש ניגוד קל בהודעה שלך

מצד אחד את רוצה לחסוך במחיר הקסדה, מצד שני את כותבת "אני עדיין מאמינה שהראש הוא הכי חשוב ומגיעה לו קסדה חזקה וחדשה". שתי הדרישות האילו, לצערנו, לא מתיישבות אחת עם השנייה
כמו בכל דבר בחיים, על איכות משלמים. עיצה שלי, תעשי סיבוב בכל החנויות תמדדי ותבחרי. חשוב לבדוק: 1. שהקסדה יושבת טוב(טיפה לוחץ זה בסדר, הריפודים מתרחבים עם הזמן). 2. שלקסדה יש תקן סנל(snell)\דוט(dot)\שניהם. 3. תרימי את המשקף(כשהקסדה על הראש) ותנסי לסגור אותו עם תנועת ראש(מלמעלה למטה). המשקף לא אמור להיסגר. 4. ריפודים פריקים זה ייתרון(אחרי שמזיעים בהם בקייץ או אחרי שהם נרטבים בחורף, נחמד שאפשר להוציא ולשטוף\לייבש. אל תחסכי בקנייה הזו, קסדה טובה ל5 שנים אז תחשבי על זה. ד"א הקסדות הייקרות בשוק עולות 5000 ש"ח ומעלה

אהוד א1

New member
תבדקי במוטוטסט

קניתי שם לפני חודש וקצת קסדה של לייזר עם תקן סנל ב-650 ש"ח.שווה לבדוק עם היא מתאימה לך לראש.מעבר לזה-שווה לדעתי לחסוך קצת בדברים אחרים ולהשקיע בקסדה טובה.ב- 800 עד 1000 ש"ח אפשר למצוא דברים משובחים.

© DrorZi

New member
מי יכול לזהות את הקסדה הזו ../images/Emo35.gif

קניתי אותה לפני שנה, לא זוכר איזה דגם של AGV היא לעזז... אם מישהו רוצה גם לתת ביקורת עליה מעולה/לפח ולקנות חדשה כדי שאני אהיה שלם עם הרכישה שלי גם מוזמן דבר נוסף, הבנתי שמשקף שלא שקוף אסור ע"פ חוק
דרור זי.

tygger

New member
AGV Q3 שחורה חלקה ../images/Emo13.gif

אז ככה, הקסדה השניה של AGV המשתמשת בתירכובת ACF שהיא בעצם התירכובת "הסודית" של החומרים מהם עשויה הקסדה או הקליפה החיצונית ליתר דיוק. ריפודים פנימיים בסגנון "ספוטיבי" שסוגרים עד הפה כמעט. מאוד נוח לטעמי ותורמים להרגשה טובה מאוד גם בזמן מהירויות לא חוקים... ריפודים פנימים נוחים מאוד ולשם שינוי לא הפכו להיות מציקים ומגרדים אחרי תקופה. ניתנים לכביסה אגב (AGV?
) אבל לא פריקים. משקף מהסוג ה"שקט". לא שופעת פיתחי איוורור אבל יש לך תעלות איוורור שעוזרות. חוסר הפתחים תורם לשקט בקסדה, יחד עם המשקף והסגירה של הקסדה. באופן כללי הקסדה טובה מאוד. ובקשר למשקף כהה, זה לא ממש נכון. אסור משקף אטום לחלוטין אבל זה בארצות ניכר (והרבה חברות הפסיקו ליצר כאלה) בארץ המפגרת שלנו זה עדיין לא חוק. ובכלל, אסור לא אסור בתחת שלי. שחברי כנסת וערסים יורידו את הוילונות והחלונות הכהים/אטומים מהמכוניות שלהם ואז נדבר.

טיגר בטוח שזו Q3?

כי כמה שאני יודע יש לי Q3 והיא דווקא שופעת פתחי אוורור(חמישה במספר)... אצלי יש עוד שני כונסים קטנים(שקופים) משני צדי הראש שממוקמים יחסית למעלה ובנוסף יש עוד פתח יציאת אוויר בצד האחורי של הראש. אז או שאין לי Q3(וגם לשלמה כהן כמדומני יש Q3 זהה לשלי) או שיש כמה דגמי Q3 או שמה שדרורזי העלה אינה Q3... לך הפתרונים...

© DrorZi

New member
כמדומני זה אכן היה Q3 (ועוד דברים)

כמו שאמרתי אני לא זוכר (ולכן שאלתי) אבל אני חושב שזה היה Q3. דבר שני, מה זה כביס אבל לא פריק, ז"א להכניס את כל הקסדה למכונת כביסה כמו שהיא
(או אם להיות פחות ציניים, לקחת אותה ופשוט "לכבס" אותה ביד בתוך האמבטיה כמו שהיא
) דבר שלישי, לגבי משקפים, שאלתי על חוקי או לא בשביל הידע נטו, תאמינו לי שאם אני אקנה אחד זה לא יהיה בגלל שהוא חוקי או לא אלה כי אני אחליט שזה מה שאני צריך (ואני כרגע לא יודע מה להחליט) דבר אחרון רבי, דיברנו בזמנו על קסדות ואמרתי לך שלדעתי יש לי קסדה שמספקת הגנה ראויה, אתה מאשר
דרור זי.

אחד אחד לפי הסדר...

אני מכבס את הקסדה באמבטיה,מעט סבון,לא משפשף חזק מדי ואם אפשר להשרות אותה מעט זה גם טוב.בנוגע לייבוש,אני אפילו לא סוחט את הריפודים פשוט תולה אותה בצורה ישרה ככה שכל המים ינזלו למטה,לא בשמש ישירה ומשאיר לייבוש בערך יומיים. 2.משקפים,לדעתי מומלץ.במיוחד אם יש לך מנגנון החלפה מהירה(ולמיטב ידעתי בQ3 יש כזה)אתה פשוט מחזיק שני משקפים,אחד לאור יום ואחד ללילה.אני משתמש קף בצבע צהוב לאור יום שעובד מצויין. 3.מאשר מאשר...גם לי יש Q3 ולמיטב ידעתי היא עומדת גם בתקן DOT וגם בתקן SNELL שזה בהחלט מספק אותי.

tygger

New member
טוב אז ככה,

אמנם הרבי ענה, אבל אני רוצה גם
לכבס את הקסדה במקלחת זה הכי פשוט. להחזיק תחת זרם מים, לשפשף בעדינות עם שמפו עדין/ סבון כביסה עדין (אחרת מגרד), לשטוף ולחזור שוב רק מוסיף. גם באמבטיה זה רעיון, אבל אני לא אוהב להשרות את הדברים בלכלוך שלהם (ותאמין לי שיש שם הרבה לכלוך...) משקף, כמו שאמרתי בהודעה לכRובי, אז אני מעדיף משקף כהה מאשר משקפי שמש בגלל שזה פחות עצמים זרים בקסדה ופחות דברים שיכנסו לי בראש או שיש להם אופציה לגרום לי נזק נוסף. והקסדה טובה מאוד.

tygger

New member
זאת Q3 ב100%. ../images/Emo13.gif

מה שיש לך זה Q3 Professional. גם לשלמה כהן יש אותה רק ששלו גם פריקה בלחיים
. אני יודע כי אני מכרתי לו אותה והתאמתי לו אותה. יש גם Q3 "רגילה". אגב, גם הX-VENT נקראה בזמן שהיא יצאה, Q3 X-VENT.

כRובי

New member
"בארץ המפגרת שלנו זה עדיין לא חוק"

המשקף הכהה נאסר במדינות הצפון אירופאיות או כמו אנגליה בהם מספר ימי השמש הוא קטן באופן משמעותי מאצלנו, והסיכוי שייצא לך לרכב עם משקף כהה ביום אפרורי ומעונן באופן כבד ללא טיפה של שמש, גדול מאוד. מה יש לך נגד משקפים כהים ? הם מומלצים הרבה יותר מרכיבה עם משקפי שמש.

© DrorZi

New member
לי../images/Emo35.gifכלום, אני תוהה על רכיבת לילה

איתם... לא הגיוני שיהיה לי כוח להחליף בוקר וערב משקפים לקסדה יותר הגיוני להחליף משקפיים לא
דרור זי.

כRובי

New member
ההודעה שלי הייתה ציטוט מתוך הודעתו

של טיגר ומכוונת אליו.

tygger

New member
דווקא אין לי כלום נגד משקפים כהים.

לא התכוונתי שיש לי משהו נגדם. דווקא אני מאוד מאוד בעד משקפים כהים וכמה שפחות חפצים זרים בתוך הקסדה שעלולים לגרום נזקים מיותרים בזמן תאונה. הShoei שלי עם משקף האירודיום (כהה) כל הזמן. כולל בלילה היות וזה פחות מסנוור. ההבדל בראות הוא קטן מאוד וגם במקומות חשוכים מאוד אין בעיה כלל לראות. וזה שהארץ שלנו מפגרת, רוצה להתווכח על זה? שאל מה היה בוועדת קישוט הכבישים וזה יתן לך מספיק חומר.

כRובי

New member
מצטער - אבל האימרה שלך לא היתה

ברורה בהודעה המקורית.
אגב - תראה מה מצאתי

tygger

New member
all eyes on me!!! ../images/Emo3.gif

חיפשתי תמונות שלי להראות למשפחה פה. תודה רבה לך איש. אגב, אם יש לך עוד דברים כאלה אז אתה יותר ממוזמן להפגיז לי את האי מייל. פתוח 24 שעות. אין הגבלת מקום...

tygger

New member
חחחח, ענק.

נראה כמו מעגל ריקודים...
פנגס(
) בפוזת מדריך טירונים.
אני בפוזת ה-"מה הוא אמר לעזזל?!?" מה זאת אומרת לא עוקפים בצהוב? ג'נטל-מה?
אדם פוצח לו בצעד תימני (
) לא מובן בהחלט...
הצעיר לבית ברדה (לי?) נראה כי נרדם בשמירה או לפחות מרביץ ניקור עצבני. צחוק צחוק אבל רוכב כמו שד הילד הזה. אני מוריד את ה
בפניו.
אלופינד ? מחפש סיגריה או משהו לנגוס? (הוא לא מעשן נכון?)

למעלה