אולי מישהי יודעת...

• פותח הנושא ode
  • פורסם בתאריך

ode

New member
אולי מישהי יודעת...

כמה זמן ברציפות מותר להשאיר תינוק בסלקל? פשוט הקטנטונת שלי (חודש וחצי) רגועה רק כשהיא בסלקל (או כמובן בידיים שלי...אבל כמה אפשר? )בכל מקום אחר שבו אני מניחה אותה היא מתחילה ליילל אחרי 5 דקות מקסימום!

אין לי מושג ו...רעיון

אין לי מושג כמה זמן "מותר" להשאיר בסלקל, אך זה לא נראה לי תנוחה אידיאלית להרבה זמן ובטח חשובה התנועה ויכולת התזוזה (מה שלא ממש מתאפשר בסלקל). על הידיים זה מצוין אך באמת מגביל את ההורה כי הידיים תפוסות... ממליצה לך לנסות להשתמש במנשא (אני ממליצה בחום על התינוכיס) גם מחוץ לבית וגם בתוך הבית - כך הקטנה תרגיש שהיא "על הידיים" ואילו ידייך יהיו פנויות לדברים אחרים. בני הבכור היה תינוק מאוד לא שקט ואת רוב שעות היום הוא "בילה" כשהוא "תלוי" עלי או על אביו במנשא. ככה כולנו היינו מרוצים. (עד גיל חודשיים בו שקל בערך 8 ק"ג ואז הגב שלי התחיל לצעוק
) שתהני מגידול ילדתך בכל דרך שתבחרי!!!

taltull

New member
גם אצלנו

גם אצלנו הילדה אהבה רק בסלקל- אז פשוט מצאנו סלקל שהוא יחסית שטוח, רחב, עם המון זויות אפשריות ומאפשר תנועה כמעט חופשית לילדה. היום היא בת חצי שנה ואין שום בעיות בהתפתחות המוטורית (דרך אגב, את הסלקל רכשנו ברשת רב-קט ולא מצאנו אותו במקומות אחרים).

גיל חודש וחצי הוא עוד מוקדם

לתנועות מרובות, אך אני חושבת ששהיה מרובה בו לא תאפשר לה להתנסות בהנעת האיברים. השאלה שמעניינת אותי - היכן את מניחה אותה? מה שאני חושבת הוא, שהסלקל מקנה לה ביטחון, ואולי מקומות אחרים (פתוחים יותר), מפחידים אותה. לגבי המנשא - לפני שאת קונה: תנסי אצל חברות את המנשאים שלהן. תסתובבי לך כמה דקות עם כל מנשא, ואז תחליטי. שיהיה בהצלחה, סיגל

ode

New member
לגבי מנשא

יש לי מנשא שקניתי מיד לאחר הלידה בשילב. העניין הוא שאז לא ידעתי שיש סוגים שונים ותנוחות שונות ובשילב המנשא היחיד שהיה הוא מנשא של צ´יקו שמאפשר נשיאה קידמית בלבד. מנשא נחמד אבל לא כל כך נוח לעשות דברים בבית כשהאוצר תלוי מקדימה. האם התינוכיס שהומלץ עליו קודם ניתן לנשיאה על הגב? איפה אפשר להשיג אותו? אולי יש המלצות נוספות לגבי מנשאים?

המנשאים על הגב הם עבור ילדים גדולים

יותר. יש בשילב מנשא גם של אינפנטינו. הוא מנשא שנתלה על ה"סוחב" מקדימה וניתן להניח בו את הילד עם הפנים לפני ה"סוחב" או עם הגב של הילד לפני ה"סוחב" (תנוחה שמתאימה החל מהגיל בו הם מחזיקים יציב את הראש).

תמר של

New member
התינוכיס הוא מנשא נהדר ואפשר

לקשור אותו בשלל תנוחות, כולל על הגב. אבל- בגיל חודש וחצי (זה הגיל של בתך, נכון?) זה עדיין לא מומלץ. בגיל רך ההמלצה היא להחזיקם על הבטן כשהפנים אליך. על הגב אפשר רק מסביבות חצי שנה. מנשא אחר שמאוד מאוד מאוד מומלץ הוא ה-בייבי ביורן. קצת יקר אבל אם תמצאי ותשקיעי לדעתי לא תתצטערי.

תמר של

New member
../images/Emo13.gifיש לך את התינוכיס? כי אם כן, יש

חוברת חמודה שמסבירה את כל הקשירות. יש הרבה, גם כאלה שמתאימות לגילאים גדולים יותר- שנה פלוס פלוס.

דיאנה1

New member
לי יש תינוקיס אבל לא הצלחתי להסתדר

עם הנשיאה על הגב. ניסיתי כמה פעמים וזה ממש לא היה נוח. סיגל, את מוזמנת אלי לנסות ואם יהיה לך נוח אני יכולה להשאיל לך את התינוכיס לחודשיים, עד שתלד חברה שלי שהבטחתי לה אותו. אני לא משתמשת בו יותר. אם את מעוניינת תשלחי לי מסר או אימייל. אנחנו לא גרות רחוק עד כמה שאני זוכרת.

התינוכיס הציל לי את הגב

ניסיתי כל מיני מנשאים וממש לא הייתי מרוצה. המנשא של Snugli התקבל אצלנו כמתנה ואורן לא סבלה לשבת בוא דקה. חוץ מזה, תנסו להוציא את הילד ממנו לבד - מלחמה. לעומת זה בחודשים הראשונים השתמשתי המון במנשא האינדיאני שניתן להשכיב בו את התינוק וזה היה נפלא. הייתי עוטפת את אורן בשמיכה והיא הייתה שוכבת לה בנחת וישנה עליי בלי שהראש ייזרק או שיהיה צורך לתמוך בו. כשעלה המשקל, עברתי לתינוכיס (אני קניתי תינוח שזה זהה והרבה יותר זול 110 ש"ח - ותודה לצימעס) והייתי מאוד מרוצה. אורן בת שנה +3 חודשים ועדיין נישאת בו בכייף. היות וזה גמיש ומחולק נהדר ע"פנ הגב והלפנים, לא מורגש משקל התינוק.

מאיה10

New member
מנשא נוסף הוא

OVER THE SHOLDER BABY HOLDER שהינו פשוט ללבישה ומתאים לתינוקות קטנים כי הוא בתנוחת ערסול. יש גם משהו דומה שנקרא מנשק. אני אנסה לצרף קישורים לאתרים שאספתי. לי יש את התינוכיס ואינפנטינו ולצערי לאף אחד לא ממש התחברתי (וגם תומר לא אז הוא פשוט בידיים
) כך שאני מתכוונת לנסות אחרים בפעם הבאה.

גם שלי אהבה מאוד את הסלקל

אני זוכרת שתמיד היינו אומרים מה יקרה כשהיא תגדל ולא תכנס לסל קל. אבל בסופו של דבר הם מפסיקים עם הסלקל ומפתחים הרגל אחר

ode

New member
כנראה ,כמו שסיגל אמרה

היא מרגישה בטוחה יותר במקום קטן ומחבק

ODE-אבל צריך לתת לה להתנסות בכל

פעם קצת במקומות אחרים, כך אני חושבת. טוב, מישהו סיים להכין לי
שמריח משו-משו. הולכים לפנות את ה
...

Shellylove

New member
ההמלצות של פיזיותרפיסטים

היא לא לשים את הילד לזמן ארוך בסלקל (כי זה לא טוב לגב, אני לא זוכרת בדיוק למה). הם ממליצים להניח את התינוק על משטח ישר. אם את חושבת שהיא זקוקה לביטחון במרחב, אפשר לשים מסביב כריות ו/או צעצועים רכים. חוץ ממנשא, אנחנו היינו שמים את שלי על אחת הכריות של הספה בסלון, ככה היא גם היתה איתנו וגם על משטח ישר.

למעלה