אולי מישהי מכן יודעת...

אולי מישהי מכן יודעת...

מה אמורים לעשות אם אסור יחסי מין במשך 6 שבועות אבל אני כבר נקיה (מבחינת טהרת המשפחה) ועברו רק 3 (טבילה יוצאת כחודש אחרי לידה) ויותר חשוב האם מותרת אורגזמה (ללא חדירה) או שגם זה אסור לפני 6 שבועות. תודה על התשובה....

lulyK

New member
מבחינה הלכתית אין לי מושג,

מבחינה רפואית אולי כדאי בכל זאת לחכות את השישה שבועות. לא רואה איזו בעיה יכולה להיות עם אורגזמה.

טבילה לא קשורה ליחסי מין

לכי תטבלי וככה תוכלי לנגוע בבעלך. יחסי מין אסורים במשך 6 שבועות מהלידה, כי את צריכה ללכת לבדיקה אצל הרופא קודם ושהוא יבדוק שהכל תקין. לא נראה לי שיש בעיה עם אורגזמה ללא חדירה.

גם אני חושבת ככה

עד כמה שידוע לי, אין שום ענין לחכות דווקא 6 שבועות אחרי הלידה לענין הלכה. ז"א, אם את יכולה כבר לטבול, אין סיבה שלא תעשי זאת. אבל מבחינה רפואית לא בריא לקיים יחסים עד שיראה אותך רופא ויקבע שהכל בסדר.

רופא הנשים שלי

אומר שתקופת האיסור ההלכתי אחרי הלידה, חופפת בד"כ את הזמן שאסור לקיים יחסי מין, כלומר כל זמן שנמשך הדימום + עוד שבוע. לכן, אני בעד, למרות שיעבור רק חודש, ללכת לשאול את הרופא, ולפעול לפי הוראותיו. בכל מקרה, ברור שלרוץ לטבול, מה את לא רוצה את כל השאר שכבר מותר? ועוד המלצה, עייני כאן בכל מיני עצים שנוגעים להחלמה אחרי לידה ולקיום יחסי מין אחרי לידה. זה לא דבר כל כך פשוט, וכדאי ששני הצדדים יהיו מוכנים נפשית ופיזית. ואיזה כיף לך שתהיי נקייה כל כך מהר. הלוואי עלי
בהצלחה

למעלה