אולי מי שמבין בסכרת ידע את התשובה

אמיתית9

New member
אולי מי שמבין בסכרת ידע את התשובה

שלום,
מעולם לא הרגשתי בעיות בהכנסת סוכר לתאים או בצריכת סוכר.
מזה חצי שנה אני בדיאטה דלת פחמימות, שרק עושה למערכת העיכול שלי טוב. אוכלת הרבה ירקות, בשר בכמות סבירה, ביצים, הרבה מים, מעט אגוזים ומעט פירות או פירות יבשים. אני אוכלת הרבה פחות פחמימות מבעבר.
ירדתי 12 קילו למשקל תקין. הרגשתי מדי פעם עייפות, אך סחרחורות הופיעו לעיתים רחוקות, ומיד ידעתי לאכול פירות או פירות יבשים וחזרתי לרעננות. ידעתי שהגוף צריך סוכר וסיפקתי לו אותו.

לאחרונה התחלתי להוסיף לחם דבש וכו.. ולהגדיל את רמת הפחמימות, אבל דווקא עכשיו פתאום התחילו לי סחרחורות אחרי האוכל של פחמימות. וזה ממש לא ברור לי, כי פעם הייתי אוכלת חצי מגש פיצה וזה לא עשה לי סחרחורות. עכשיו, אחרי חצי שנה אני חוזרת לאכול לחם ואפילו לחם בריא: פיתה מקמח כוסמת לדוגמא, או 2 פרוסות לחם מלא, ויש לי תחושה של סחרחורות באופן קבוע אחרי מנת של כמות יחסית סבירה של פחמימות, שלרוב האוכלוסיה וגם לי בעבר לא היתה עושה תחושה כזו.

השאלה שלי היא מדעית. האם יש הסבר מדעי, לתחושת סחרחורת אחרי מנת לחם, לבן אדם שהיה בדיאטת דלת פחמימות? האם שמעת על דבר כזה בעבר? כי אני פשוט לא מבינה את זה.

מטרת השאלה להבין. תכלס זה לא כזה נורא, ולא מפריע לי גם לא לאכול לחם, אני רוצה לדעת אם יש הסבר מדעי לנושא. או הסבר שאחד מכם יכול לשער עליו.

האם יכול להיות מצב שהגוף מתרגל לרמת פחמימות נמוכה מאד בכל ארוחה, ואז פתאום גם מנת פחמימות יחסית סבירה, מפחמימות יחסית טובות, עלולה לגרום לסחרחורת? אבל לא ברור לי גם למה? ואיך? כי הרי רגישות האינסולין שלי היתה תקינה בעבר, וסביר שרק השתפרה מהדיאטה.


מישהו יכול להסביר זאת באופן מדעי?
תודה רבה

אמילי
 

תומרונתם

New member
מנהל
מצטערת על התשובה המאוחרת...

מקריאה על הנושא בעבר, נראה לי שמה שאת מתארת הוא "רגישות לפחמימות", זה בטח נקרא אחרת באופן מדעי אבל בגדול הגוף שלך לא מגיב טוב לפחמימות.
האם זה בגלל סוג הדיאטה? אין לדעת. האם זה היה שם תמיד ורק עכשיו שמת לב? אין לדעת...
מצויין שהלכת לרופא ושאת בודקת האם מדובר בסכרת או טרום סכרת.
 

אמיתית9

New member
תודה

רציתי להוריד במשקל ולהרגיש טוב יותר אז המעטתי בפחמימות
אכן זה עזר מאד אבל בסוף לא בדקתי אם יש לי קדם סכרת,
עכשיו חזרתי לאכול פחמימות, לחם, מאפים, והרגשתי סחרחורות וערפול ולכן החלטתי לבדוק,
תודה על התשובות, צריכה לזוז
 

tulkin

New member
אבל למה להחזיר פחמימות...?

לשאלתך (אם זה עדיין רלוונטי):
א. כל שינוי משמעותי בהרכב התזונה שובר איזון הורמונלי שהגוף הגיע אליו. לא פעם זה מלווה בתופעות כמו סחרחורות, חולשה ו/או בחילות. בכל מקרה זה אמור לעבור אחרי כמה ימים, עם הסתגלות הגוף למצב החדש.
ב. ספציפית לפחמימות - בתזונה דלת פחמימות הגוף עובר למצב מטאבולי בו הוא משתמש בשומן לצורך אנרגיה. עוד יותר ספציפית הוא משתמש בקטונים כדי לספק אנרגיה למוח. הוספת פחמימות לתזונה במצב כזה מאותתת לגוף להפסיק לייצר קטונים. אבל אז, אם לא אכלת מספיק פחמימות, עלול להיווצר מצב בו כבר אין מספיק קטונים לאספקת אנרגיה למוח, ובו זמנית גם אין מספיק סוכר בדם בשביל זה - ואז האפקט המיידי הוא סחרחורת וחולשה שמזכירים מצב של היפוגליקמיה (אך לא מסוכנים כמותה).
 
למעלה