אולי מי שמבין בסכרת ידע את התשובה
שלום,
מעולם לא הרגשתי בעיות בהכנסת סוכר לתאים או בצריכת סוכר.
מזה חצי שנה אני בדיאטה דלת פחמימות, שרק עושה למערכת העיכול שלי טוב. אוכלת הרבה ירקות, בשר בכמות סבירה, ביצים, הרבה מים, מעט אגוזים ומעט פירות או פירות יבשים. אני אוכלת הרבה פחות פחמימות מבעבר.
ירדתי 12 קילו למשקל תקין. הרגשתי מדי פעם עייפות, אך סחרחורות הופיעו לעיתים רחוקות, ומיד ידעתי לאכול פירות או פירות יבשים וחזרתי לרעננות. ידעתי שהגוף צריך סוכר וסיפקתי לו אותו.
לאחרונה התחלתי להוסיף לחם דבש וכו.. ולהגדיל את רמת הפחמימות, אבל דווקא עכשיו פתאום התחילו לי סחרחורות אחרי האוכל של פחמימות. וזה ממש לא ברור לי, כי פעם הייתי אוכלת חצי מגש פיצה וזה לא עשה לי סחרחורות. עכשיו, אחרי חצי שנה אני חוזרת לאכול לחם ואפילו לחם בריא: פיתה מקמח כוסמת לדוגמא, או 2 פרוסות לחם מלא, ויש לי תחושה של סחרחורות באופן קבוע אחרי מנת של כמות יחסית סבירה של פחמימות, שלרוב האוכלוסיה וגם לי בעבר לא היתה עושה תחושה כזו.
השאלה שלי היא מדעית. האם יש הסבר מדעי, לתחושת סחרחורת אחרי מנת לחם, לבן אדם שהיה בדיאטת דלת פחמימות? האם שמעת על דבר כזה בעבר? כי אני פשוט לא מבינה את זה.
מטרת השאלה להבין. תכלס זה לא כזה נורא, ולא מפריע לי גם לא לאכול לחם, אני רוצה לדעת אם יש הסבר מדעי לנושא. או הסבר שאחד מכם יכול לשער עליו.
האם יכול להיות מצב שהגוף מתרגל לרמת פחמימות נמוכה מאד בכל ארוחה, ואז פתאום גם מנת פחמימות יחסית סבירה, מפחמימות יחסית טובות, עלולה לגרום לסחרחורת? אבל לא ברור לי גם למה? ואיך? כי הרי רגישות האינסולין שלי היתה תקינה בעבר, וסביר שרק השתפרה מהדיאטה.
מישהו יכול להסביר זאת באופן מדעי?
תודה רבה
אמילי
שלום,
מעולם לא הרגשתי בעיות בהכנסת סוכר לתאים או בצריכת סוכר.
מזה חצי שנה אני בדיאטה דלת פחמימות, שרק עושה למערכת העיכול שלי טוב. אוכלת הרבה ירקות, בשר בכמות סבירה, ביצים, הרבה מים, מעט אגוזים ומעט פירות או פירות יבשים. אני אוכלת הרבה פחות פחמימות מבעבר.
ירדתי 12 קילו למשקל תקין. הרגשתי מדי פעם עייפות, אך סחרחורות הופיעו לעיתים רחוקות, ומיד ידעתי לאכול פירות או פירות יבשים וחזרתי לרעננות. ידעתי שהגוף צריך סוכר וסיפקתי לו אותו.
לאחרונה התחלתי להוסיף לחם דבש וכו.. ולהגדיל את רמת הפחמימות, אבל דווקא עכשיו פתאום התחילו לי סחרחורות אחרי האוכל של פחמימות. וזה ממש לא ברור לי, כי פעם הייתי אוכלת חצי מגש פיצה וזה לא עשה לי סחרחורות. עכשיו, אחרי חצי שנה אני חוזרת לאכול לחם ואפילו לחם בריא: פיתה מקמח כוסמת לדוגמא, או 2 פרוסות לחם מלא, ויש לי תחושה של סחרחורות באופן קבוע אחרי מנת של כמות יחסית סבירה של פחמימות, שלרוב האוכלוסיה וגם לי בעבר לא היתה עושה תחושה כזו.
השאלה שלי היא מדעית. האם יש הסבר מדעי, לתחושת סחרחורת אחרי מנת לחם, לבן אדם שהיה בדיאטת דלת פחמימות? האם שמעת על דבר כזה בעבר? כי אני פשוט לא מבינה את זה.
מטרת השאלה להבין. תכלס זה לא כזה נורא, ולא מפריע לי גם לא לאכול לחם, אני רוצה לדעת אם יש הסבר מדעי לנושא. או הסבר שאחד מכם יכול לשער עליו.
האם יכול להיות מצב שהגוף מתרגל לרמת פחמימות נמוכה מאד בכל ארוחה, ואז פתאום גם מנת פחמימות יחסית סבירה, מפחמימות יחסית טובות, עלולה לגרום לסחרחורת? אבל לא ברור לי גם למה? ואיך? כי הרי רגישות האינסולין שלי היתה תקינה בעבר, וסביר שרק השתפרה מהדיאטה.
מישהו יכול להסביר זאת באופן מדעי?
תודה רבה
אמילי