אולי מכאן תבוא הישועה...אחרי שנים של אפיה

galibal2

New member
אולי מכאן תבוא הישועה...אחרי שנים של אפיה

ושימוש בתנור, סתם ככה לפי מה שנראה לי, הגיע הזמן להבין את הסימונים שלו.
יש לי את החוברת הפעלה (תנור חדש של בוש) אבל מה שחסר לי, זה להבין מה עושה כל תוכנית ולמה היא מיועדת. יש בחוברת דוגמאות אבל לא כולם מתאימות לי.
אני צריכה להבין למשל מה המשמעות של טורבו ולמה הוא משמש.
חוששתני שאני משתמשת לא נכון באפיה ובגלל זה יוצאות לי עוגות עם גבעות, אומנם טעימות אבל...
אשמח לעזרה...
 

mereng

New member
אני בקושי משתמשת בטורבו

טורבו זו תוכנית שבה יש מאוורר שמערבל את האוויר החם בתנור ויוצר סביבה אחידה יותר מבחינת טמפ' וגם חמה יותר ויבשה יותר. זה מתאים לאפיית בישקוטי למשל כשרוצים לייבש את העוגיות, או כשאופים 2 תבניות יחד בתנור בגבהים שונים (ועדיין עדיף להחליף בין התבניות לפחות פעם אחת כי זה אף פעם לא באמת אחיד).
יכול להתאים גם לפשטידות רטובות במיוחד שצריך לייבש, כמו קישואים.

אני ב- 99% מהמקרים אופה בתוכנית הרגילה של חום מלמעלה ומלמטה.
 

d a p h n a

New member
ואני דווקא כמעט משתמשת רק בטורבו

כמו שמרנג הסבירה, הוא יוצר טמפרטורה יותר אחידה בתנור, ומניסיוני הוא בדרך כלל מונע מצב שבו דברים נאפים מאוד בלמטה אבל עדיין לא בלמעלה או להפך (וזה קורה לי למרות שאני משתמשת בתכנית הרגילה עם חום משני הצדדים), וגם אופה דברים יותר מהר קצת.
 

galibal2

New member
השאלה מה עם שאר התוכניות ומתי עדיף

להשתמש בכל אחת...
 

galibal2

New member
זו התוכנית העיקרית שאני משתמשת בה, רק

שאולי הגיע הזמן להכיר עוד תוכניות ולנצל טוב יותר את התנור, לא?
 

foofoo77

New member
בלי להכיר את בוש אני עם סאוטר

יש לי תוכנית אחת של אפיה שני פסים אחד למעלה ואחת למטה , מה שקורה בפועל זה שלפעמים אני מעבירה רק לפס אחד של חום מלמטה כי הלמעלה מתחיל להשרף לי (וזה קורה רק בסוג אחד של עוגה ספציפי).
טורבו אפיה זה כשיש לי יותר מתבנית אחת ומחליפה בין שניהם (שני פסים ומאוורר) , גריל (זיג זג בלמעלה) כשאני רוצה להשחים משהו ויש גם טורבו גריל (זיג זג ומאוורר) כשנניח אני עושה עוף שלם בתנור.
 
גם אצלי תנור חדש של בוש

והעוגות לא נאפו באופן אחיד.
בסוף הזמנתי טכנאי והוא בדק והסביר שהטורבו מפזר אחיד יחסית כשיש כמה תבניות בתנור ולא אחת.
המליץ להשתמש בתוכנית של פס למעלה פס למטה ולהניח את התבנית במדף התחתון. לשים לב שהיא לא נוגעת בקיר של התנור האחורי כי אז החלק האחורי מתחמם יותר ולאפות על 180 כשמדובר בחום בינוני. פשטידות המליץ על אותו מדף וחום 200.
התחלתי לאפות ככה והחימום אחיד ואני מרוצה.
 

galibal2

New member
אני מאד אוהבת את מוצרי החשמל בוש

כמעט כל דברי החשמל שלנו של בוש ואנחנו די מרוצים.
אתמול עשינו איזה בדיקה עם מד טמפ' ונראה שהתנור שלנו מחמם ב10+ מעלות יותר, ננסה לדבר איתם לראות עושים.
 
למעלה