אולי מכאן תבוא הישועה...

sunrize1

New member
אולי מכאן תבוא הישועה...../images/Emo4.gif

סיימתי לראות לפני זמן קצר את הסרט MEMENTO ולמען האמת, נשארתי עם המון תהיות ואי וודאות כי פשוט לא קלטתי מה בדיוק קרה שם. אם מישהו ראה את הסרט הנ'ל והבין אותו, אשמח לשמוע. לא הבנתי אם באמת טדי היה הרוצח של אישתו של לני ואם באמת אישתו של סמי הייתה חולת סכרת,או שבעצם זו הייתה אישתו של לני והוא פשוט ייצר לעצמו זכרונות חדשים. ומה בעניין נטלי, מדוע לני רצח את החבר שלה ומה בכלל היה התפקיד שלה בכל העלילה? אני מתנצלת על בורותי, אבל הסוף היה מאכזב מבחינתי ולא מובן כלל. תודה מראש לעונים..

IkMfNiY

New member
לא, לא ../images/Emo58.gif

לני כבר מצא את הרוצח של אשתו, עוד מלפני שהסרט התחיל. אבל הוא שכנע את עצמו להאמין שהחבר של נטלי הוא הרוצח, ולכן הרג אותו [ולקח את הבגדים שלו, וככה בעצם הגיע לנטלי שבכלל לא קשורה לסיפור]. טדי אמר לו שהוא בעצם גורם לעצמו להאמין שאנשים שונים הם הרוצחים של אשתו כבר יותר\כמעט שנה. כלומר, הוא עושה דברים שונים במטרה למצוא את הרוצח, ולמעשה, גורם לעצמו לשכוח שכבר מצא אותו. טדי אומר לו בצחוק משהו בסגנון: "עוד מעט גם תגרום לעצמך להאמין שאני הרוצח" וזה מה שהוא עושה, כל אותם רמזים, קעקועים, תמונות וכ"ו שהוא מוצא במהלך הסרט, הם למעשה סימנים שיובילו אותו בסוף לטדי. בקיצור, סיום גדול וסרט ענק, אחד האהובים עלי. יעל [לא מובן? P:] יעל

IkMfNiY

New member
או שבעצם ../images/Emo58.gif

אני פשוט לא זוכרת לגמרי מה קרה עם אשתו P: אז אממ, כנראה שהסיפור של סמי, הוא בעצם הסיפור שלו, ובגלל זה אשתו מתה, אבל הוא ניסה לשכנע את עצמו שרצחו אותה, ובגלל זה התחיל לגרום לעצמו להאמין שאנשים שונים הם הרוצחים. כן, זה ככה. יעל

sunrize1

New member
../images/Emo4.gif

קודם כל תודה על תגובתך
אבל, לסיכומו של עניין- טדי הוא זה שרצח את אישתו של לני? או שלני הזריק לה אינסולין והיא מתה (כפי שהוא מספר על סמי). הרי הוא כל הזמן נזכר באישתו כשעל פניה שקית ניילון,כלומר מישהו חנק אותה,השאלה היא אם היא מתה כתוצאה מהאינסולין,מה קשורה שקית הניילון? ומדוע הוא טוען שהיה עוד אדם מאמבטיה ,מלבד זה שרצח אותה? אוף, הסרט הזה מבלבל אותי לגמרי ודווקא אהבתי את העלילה, אבל אני רוצה להבין את זה כמו שצריך...

IkMfNiY

New member
תשובות ../images/Emo58.gif

לני הרג את אשתו עם האינסולין, כלומר, הסיפור של סמי. כמו שטדי אמר- כבר בערך שנה לני משכנע את עצמו\גורם לעצמו להאמין שאנשים שונים רצחו את אשתו, כשמלעשה, היא בכלל לא נרצחה. כשטדי מספר לו את זה, הוא מוסיף "עכשיו תגרום לעצמך להאמין שזה הייתי אני", וזה אכן מה שהוא עושה במשך כל הסרט הוא מוביל את עצמו לחשוב שטדי הרג את אשתו. יעל

sunrize1

New member
הבנתיייייי!!../images/Emo2.gif

עכשיו הבנתי!! אישתו שרדה את התקיפה והאונס והיא זו שהייתה חולת סכרת. היא זו שהטילה ספק בשכחה של לני והעמידה אותו במבחן בהזרקת האינסולין ,כפי שהוא גרם לעצמו להאמין שסמי עשה. כלומר,לני שוכח שכבר מצא את הרוצח ומחפש כל פעם רוצח חדש,כי ככנראה זאת המטרה שלו להמשיך לחיות. על כן, בתחילת הסרט כשהוא זרק את מפתחות המכונית של טדי ונכנס לרכב השני ורשם את המס',כדי לקעקע אותו,הוא קבע לעצמו יעד(רוצח) חדש-טדי. אני צודקת?.... רק דבר אחד- סמי באמת היה קיים,או שזאת דמות שלני יצר לעצמו? אולי סמי עצמו היה סוכן הביטוח שהטיל ספק בלני ולני הפך את הסיפור? וואי כ'כ התרשמתי מהסרט הזה.מאתמול אני חושבת עליו בלי הפסקה ומשחזרת פרטים כדי להבין. אף פעם לא נתקלתי בסרט שהשפיע עלי ונחרט בראשי עד כדי כך. האם אתם מכירים עוד סרטים מהסוג הזה? תודה רבה יעלי

IkMfNiY

New member
../images/Emo58.gif

כן, כן, את צודקת. סמי? לא נותנים תשובה ודאית לגביו, יכול להיות שהוא באמת היה הסוכן ביטוח, אבל אין לי מושג :X סרט פשוט מעולה =+= על לא דבר :X יעל

למעלה