אולי משהו יודע...

NOGA HONEY

New member
אולי משהו יודע...

מה הפועל ההפוך מלפרוט? לדוגמא:יש לי שתי מטבעות של חמש שקל ואני רוצה (שיכללו?) לי למטבע אחד של עשר תודה מראש

אולי להמיר

כשהיינו בבית הספר היסודי אז היה מין משחק עם אסימונים שלמיד אותנו חיבור וחיסור. אפשר לפרוט אסימון כחול לעשרה אסימונים ירוקים ואפשר להמיר (ככה קראנו לזה ביסודי) עשרה אסימונים ירוקים לאסימון אחד כחול. אם לא קלעתי אז אולי אפשר גם להגיד "דה-פריטה" :)

hillelg

New member
../images/Emo45.gifאכן

"לא יחליפנו, ולא ימיר אותו, טוב ברע או רע בטוב..." (ויקרא כז,י). * בלי קשר הכרחי, סתם אסוציאציה חופשית *

NOGA HONEY

New member
../images/Emo153.gif

כן, אבל להמיר זה יותר במשמעות של להחליף. אני מחפשת מילה שהיא ההפך מלפרוט... יש מילה כזאת?

TankMaster

New member
בהחלט ../images/Emo140.gif

והמילה הזאת נקראת . . . "לצרף|
מילון "אבן שושן" - ערך "צרוף" הראשון (כ"ח במקור) - משמעות שלישית : "החלפת מעות קטנות במטבעות גדולים, בניגוד אל 'פרוט'". כך כתוב במפורש. וכדוגמא הוא מביא : "צירוף חמש מאות פרוטות לשטר כסף של מחצית הלירה". יוצא, אפוא, שהמילה "צירוף" מהווה את היפוכה של המילה "פריטה" , ובהתאמה הפוכות המילים "לצרף" ו-"לפרוט"
ואילו המילים "להחליף" ו-"להמיר" הינן מילים אוביקטיביות, המתארות את אופי הפעולה (מתן סוג כסף אחד וקבלת סוג כסף שני תמורתו) - אך אינן מתארות את כיוונה. כלומר - אינן קובעות האם אנו פורטים שטרות למטבעות, או לחילופין - מצרפים מטבעות - לשטרות, והן מתאימות לתיאור שתי הפעולות הנ"ל. כל טוב TankMaster

למעלה