אולי מתחילים לראות תפנית בדיון הציבורי?

פולספגן

New member
אולי מתחילים לראות תפנית בדיון הציבורי?

בהמשך הדיון שהיה כאן בפורום על המשפט "הקשר בין קרינה לתחלואה טרם הוכח", אז בית המשפט העליון באיטליה פסק כי שימוש רב בטלפון סלולרי גרם לגידול במוח ושימו
להחלטה של השופטים להתעלם ממחקרים הממומנים ע"י התעשיה!!

אייטם אחרון (מדקה 45) בלונדון את קירשנבאום 21.10.12

deathcaster

New member
תגובה

זה אותו בית משפט איטלקי שהשבוע הרשיע פקיד ממשל בכיר וחבורת מדענים בגלל שלא הצליחו למנוע רעידת אדמה?

בית משפט עדיין לא סמכות מדעית.

אגב, לך ולמשפחתך הקרובה אין סלולארי?

גילוי נאות: לכותב יש מכשיר סלולארי, אבל הוא ממעט להשתמש בו ומעדיף להשתמש במכשירי הטלפון הנייחים בביתו/משרדו.

BigBadWolf

Member
בית המשפט עבר גבול כאן, אבל

אני לא בקיא בסוגי סרטן אבל היו שני סוגים (נדירים) של סרטן מח עליהם אמר ארגון הבריאות העולמי שייתכן קשר ביניהם לטלפונים סלולריים (אך גם כאן עוד לא הוכח קשר חד משמעי).

BigBadWolf

Member
הוא עבר גבול כי הוא הלך נגד הקונצנזוס המדעי

ראי דו"ח ארגון הבריאות העולמי

פולספגן

New member
הקונצנזוס המדעי‬ הוכיח במהלך ההיסטוריה שהוא

טעה המון פעמים, כמו בדוגמא הקלאסית של העישון, שלקח 30 שנים בכדי שהוא השתכנע בסכנות שלו.

BigBadWolf

Member
אז עדיף ללכת לפי דעות פופוליסטיות?

שלא מבוססות על שום הוכחה אלא על האינטרס של מי שמנפח אותן? ועל הבורות והפחדים של מי שמפיץ אותן?
ואם היום אני אפיץ שגלישה בתפוז מסוכנת לבריאות ללא שום הוכחה בית המשפט יוכל להכריע על סמך כך שצריך לחסום את האתר? או שהאתר צריך לשלם פיצויים למי שגלש בו?

פולספגן

New member
אתה מוזמן להפיץ ואפילו לא תטעה, כי זה נכון :-

בוודאי הן מבוססות על הוכחה ואם לא תתעצל ותכנס לקישור הראשון ששמתי בתגובתי הפותחת את השרשור, תראה למשל את קבוצת ה-40 מדענים בעלי שם שמתעסקים בנושא וטוענים שזה נכון.

פולספגן

New member
אי אפשר להתעלם ממסה כזאת

בנוסף,

אם תרצה, אני אביא לך מסמך מדעי המכיל כ 2,000 רפרנסים ל raw data.

אני עושה ההיפך מלהתעלם.

אני טוען שכיוון שהם מסה כזאת, הם מהווים קונצנזוס מדעי, וכיוון ש" הקונצנזוס המדעי‬ הוכיח במהלך ההיסטוריה שהוא טעה המון פעמים, כמו בדוגמא הקלאסית של העישון", אני מציע לפסול את הטענות שלהם על בסיס זה.

למעלה