אולי נעשה משהו בעצמנו?

שחר156

New member
אולי נעשה משהו בעצמנו?

יש עשרות אתרים עם הדגמות וניסויים שונים, וממה שראיתי- ברוב הפעמים הם מסבירים את הנושא בצורה טובה מאוד, בשפה קלילה וקולחת. הבעייה היחידה היא שהם באנגלית, ורק אנשים שיודעים אנגלית מבינים "מה קורה שם". לדעתי, יותר אנשים יבינו מה קורה שם אם יסבירו את התופעה בעברית פשוטה. אני חושב להקליט מספר סרטונים שבהם חברי הפורום (או מתנדבים עם ידע בנושא) ידגימו את התופעה, יסבירו אותה ואולי ישלבו גם יישום נחמד של התופעה הזו. יש מתנדבים? הצעות ייעול? (וכל דבר ייתקבל בברכה!!)

pelegs

New member
מצטרף, אם כי

הניסיון העיקרי שלי בהדגמות/הסברים לקהל הוא בכימיה. לתשומת ליבך, במקרה ויהיה צורך

שחר156

New member
למה לא?

יש מספר לא מובטל של הדגמות שרציתי לעשות בשביל שתלמידים יבחרו במגמת כימיה, אבל בגלל ש"הוטל איסור על השימוש בהם בבתי-ספר", אני פשוט לא יכול לעשות (והולך מבואס הביתה...)

pelegs

New member
../images/Emo6.gif

אצלנו רכזת מגמת הכימיה מאד נהנתה מזה שאני ועוד בחור מתעסקים בפירוטכניקה ויש לנו בזה ניסיון (אז היה קצת פחות, ניחא), וביקשה מאיתנו לעשות את ההדגמות כל שנה. למעשה, עד היום - שנתיים אחרי - אני עדיין מדי פעם עושה הדגמות כאלה בימי הרשמה
...והבדיחה היא שלא הוא ולא אני למדנו במגמת כימיה

שחר156

New member
כמה דברים שאי-אפשר בלעדיהם...

בשביל שהרעיון יצליח, צריך צלם שיצלם את ההדגמה (אפשר אפילו עם מצלמה דיגיטלית פשוטה) ומקום לבצע את הניסוי אם הוא יתברר כמסוכן (אפשר במעבדה או בבניין נטוש, אם הניסוי כולל פיצוץ). אפשר גם לערוך את הסרט וליצור אפקטי מעבר (אם יהיה לצלם זמן/מישהו שיכול לעשות את זה בזמנו הפנוי/אם יהיו הדגמות..) נחמדים. כדאי גם שנארגן את הניסויים (לדעתי העבודה תהיה יותר נוחה ככה), וכל אחד יבצע כמה מהן. הנה משהו שחשבתי עליו: כימיה: 1) מתכת אלקלית ומים- תגובה עויינת, רצוי לחבוש משקפיים!! (זה סתם שם מגניב לניסוי...) 2) העולם הנפלא של תגובות חמצון-חיזור (סדרה של הדגמות בנושא, אולי יהיו כמה סרטים)

pelegs

New member
אתה מתכוון, דברים כאלה?

(טוב, אז כאן אני בלי חלוק ו/או משקפי מגן - הייתי קצת ליברלי מדי בנושא ביום ההוא. היום אני לא נכנס למעבדה בלעדיהם
) מה שרואים בהדגמות זה שתי הצתות של אבקות פלאש - אחת מהירה ואחת פחות (הבדל במחמצן, אחת עם אשלגן חנקתי כמחמצן, המהירה עם KClO4 כמחמצן) - בעזרת מצת אלקטורני בשביל הבטיחות (אני יותר רחוק מההדגמה ממה שנראה). בהדגמה השלישית רואים "סתם" אבש"ש.

שחר156

New member
נראה לי שאתה קורא מחשבות :)

לדברים כאלו התכוונתי... בניסוי הזה לא נראה לי שיש סכנת חיים אמיתית, אבל אם משתמשים בחומרים קורוזוביים או שבניסוי יש רכיבים מסוכנים- כדאי להשתמש בציוד הגנה (אני לא רוצה שמישהו ימות בזמן ההדגמה...). אח"כ אולי גם כדאי שנצרף איור שמראה את התגובה (כמו הדמייה תלת-ממדית שמראה את השינוי במולקולות במהלך התגובה).

pelegs

New member
תראה, מהניסיון שלי

ופעם אחת בחיים שלי אני מוכן להסתכן ולהגיד שיש לי ניסיון בזה - כדאי מאד להשתמש בציוד מגן. ...חוץ מזה, זה נראה יותר אותנטי
בנוסף, אני עוד צריך לעלות את הסרטונים האלה ליוטיוב, אבל יש גם הדגמות של בעירה בצבעים (הן של גזים והן של מוצקים), מנועים רקטיים ותגובות מעניינות אחרות (למשל הצתה "ספונטנית" של תערובות בעירה ממים ודברים דומים). אגב, אני יכול לעזור גם לגבי כל הנושאים ה"קלאסיים" שבהדגמות בכימיה בתיכון, אם צריך (ואני מניח שכן).

pelegs

New member
עכשיו כשאני חושב על זה

אני יכול גם להכין סרטונים תלת-מימדיים של דברים, אם צריך (יש לי ניסיון עבודה אישי של כמה שנים על 3D Studio Max אם אתה מכיר). בקיצור - פנה אלי במסרים אישיים/איסיקיו/מס"נ

שחר156

New member
צילמתי כמה הדגמות

במגנטיות, אבל הקבצים יצאו די גדולים (2-3 MB). אני אנסה להפוך אותם למשהו שאפשר להעלות בלי בעייה. המבצע ממשיך- יש רעיונות להדגמה? רוצים לדעת "מה זה עושה", "למה זה טוב" או פשוט "מה זה?"- תגיבו ונעשה את המקסימום בשביל להכין הדגמה.

למעלה