אולי נפתח פה שרשור מתכונים לתשעת הימים, שיהיה פה איזה משהו משלנו

חנהפ

Active member
פסטה מוקפצת עם ירקות בקארי וקרם קוקוס

פעם ניסיתי להקפיץ עם פסטה צדפות

מתחילים עם ירקות חתוכים

וזה גמיש

לפי מה שיש בבית והעיקר לפי מה שאהוב

אז מתחילים עם גזר,פלפלים,סלרי חתוכים לגפרורים








מוסיפים אפונה קפואה חלוטה ומסוננת





לרוטב:

חצי כוס קרם קוקוס
כפית קארי
חצי כפית פפריקה
3-4 כפות סויה
מעט מלח ופלפל

מערבבים בקערית ויוצקים למחבת
מקפיצים עוד כמה דקות





מוסיפים את הפסטה שבושלה וסוננה מראש
מערבבים ומקפיצים כך שכל הפסטה תכוסה ברוטב
מבשלים עוד 3-4 דקות

וזהו כל הקסם
כל כך פשוט ומהיר




מה עוד אפשר להוסיף?

בצלים חתוכים לשישיות
פטריות פרוסות
פרחי ברוקולי
 

חנהפ

Active member
ארוחת טורטיות ועוד אנצ'לדה

אנצ'ילדה במילוי פטריות עם סלסה חריפה ומוצרלה

מצרכים:

6 טורטיות מוכנות,
2 בצלים פרוסים
3 סלסלות פטריות
70 גרם (או פשוט חופן נדיב) גבינת מוצרלה מגוררת

כוס סלסה רוחה (סלסה אדומה חריפה) -קנויה

אופן הכנה:

מזהיבים 2 בצלים פרוסים עם מעט שמן זית
פורסים את הפטריות לפרוסות עבות
מקפיצים מעל להבה גבוהה, 4 דקות או עד שהן רכות.
אם יש הרבה נוזלים להוסיף כף קורנפלור
מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, מערבבים




מקררים

מכינים את האנצ'ילדה:

מניחים טורטיה אחת על קרש או משטח עבודה ומניחים במרכזה שורה מהפטריות




מגלגלים לרול ומניחים בתבנית חסינת חום, עם צד הסגירה כלפי מטה.



חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
יוצקים שכבה אחידה של סלסת העגבניות מעל הטורטיות המגולגלות




ומזיזים מעט אל הטורטיות כדי שהרוטב יחלחל.
מפזרים מעל את גבינת המוצרלה.
אופים בחום 200 מעלות 15 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע.
מוציאים ומגישים חם (אבל לא אוכלים מיד כי זה יעשה לכם כוויה בפה).


 

michalgad

Active member
נראה מעולה ומאד אוהבת פטריות אבל בבית יש שני סרבנים כבדים . יש לך רעיון למילוי נוסף?
 

חנהפ

Active member
זה מתכון מהמטבח המקסיקני, יש הרבה אופציות: תירס, שעועית שחורה עם ירקות, חצילים קלויים
 
למעלה