אולי נשוי לא-מינית

ronenon

New member
אולי נשוי לא-מינית

שלום לכולכם, במקרה נחשפתי לנושא הא-מיניות. מהתיאורים אני חושש שאשתי כזו. תמיד היא טענה שהיא מרגישה שהיא פיזית פחות מעוררת מינית. כבר מגיל צעיר יש לה תיסכולים מכך. אני ממש לא בכיוון ורציתי לשאול מה ניתן לעשות על מנת להתמודד עם העיניין. יש לנו חיי נישואין בריאים וגם עם השנים הסקס טוב. עדיין אני מרגיש שבתוכה....זה חי וקיים מקווה לתגובה.

p019

New member
יש סכלה של מיניות

יכול להיות שיש לה מיניות נמוכה, ולאו דווקא שהיא א-מינית. בכל מקרה - אם אין בעיה - לא צריך לפתור אותה. אם יש - אז בהחלט אפשר ללחת לאנשים מקצועיים שיעזרו לכם.

ronenon

New member
תודה אשמח לעוד התיחסויות

תודה אשמח לעוד התיחסויות

היא מתוסכלת? אתה בטוח?

אז לכו לרופא שיבדוק אותה, יתכן שיש לה בעיה כמו HSDD, תסמונת החשק המיני המוחלש, או בעיות הורמונליות, יש הפרעות מיניות רבות שאינן קשורות לא-מיניות כנטיה, ואם אשתך סובלת, כנראה שהיא סובלת מאחת מהן. אנחנו לא רופאים, ודאי שלא רופאים בתחום המיני, מכיוון שאיננו "מתחברים" אליו. על כן אמליץ על חוות דעת מקצועית, במידה ואכן היא סובלת ולא רוצה להיות במצב הזה. א-מיניות היא נטיה מינית שאנשים חיים איתה, לא בעיה שאנשים מתמודדים איתה. אם אי המשיכה מהווה בעיה לאשתך, כדאי לטפל בזה. אם אי המשיכה היא דבר שנוח לאשתך לחיות איתו, הבא אותה לכאן, אולי היא א-מינית. במקרה כזה, תצטרכו למצוא פשרה בין הצרכים של שניכם.

ronenon

New member
האבחנה אינה פשוטה

אילנאזי, תודה על התשובה המפורטת. אני מניח שקשה לאבחן במדיוק רמות מיניות. כמו כן ברור שעד כה לא היה לה נוח עם תחושות הא-מיניות. קשה להגדיר מצב בצורה שאת מסבירה. אולי אני א-מיני וצריך לחיות עם זה בנוח. אולי אני מיני עם "בעיות" שצריך לפתור. בכל מקרה יש כאן סוגיות שאינן שחור לבן שצריך להתמודד עימן.

נשמע שיש פה בעיה

רק שלא ברור מהי ושל מי היא. כמו שכבר נתקלנו בפורום הזה סביר להניח שהבעיה היא קודם כל בתקשורת. אתה יודע האם בת זוגך נהנית מהמין איתך? אתה יודע האם אתה נהנה מהמין איתה? האם כל אחד מכם יודע מה הציפיות שלו מחיי מין (או העדרם) שהוא אופטימלי עבורו? כדאי שתדברו בצורה גלויה ותלמדו מה כל אחד מכם חושב ומרגיש בקשר לחיי המין שלכם. הרבה פעמים אנשים מפחדים לדבר על הדברים הכי חשובים כי פוחדים שזה יערער את הקשר ואולי אפילו יטיל אותו בספק. אבל עדיף לדבר מאשר לחיות בחוסר וודאות, תקשורת בדרך כלל משפרת קשרים. זו ההתחלה. בהצלחה.

למעלה