אולי סופסופ אני בפורום הנכון? עזרה עם רומא

טינטיןS

New member
אולי סופסופ אני בפורום הנכון? עזרה עם רומא

גיחה קצרה(מאד) בסופ"ש הבא לרומא. אני בוגרת העיר ומאחלת לעצמי עוד הרבה נסיעות. אולם עדין אשמח ללמוד.
1. שמעתי על פרבר של רומא בשם Mazzano Romano , לא הצלחתי להבין ממה שקראתי האם זה מקום לטייל כנסיעה מיוחדת לכמה שעות?
2. טרם התנסתי בקניית כרטיס מראש לותיקן. האם אכן יחסוך את התור המטורף
שמצפה לי? והכונה רק לכנסיית פטרוס הקדוש, לא כולל המוזיאונים והקפלה הסיסטינית.
3. האם יש תפילה מיוחדת ביום ראשון ה20/12 (כלומר יום ראשון שלפני כריסמס)
ובכלל , מתי האיטלקים הולכים לכנסיה ביום ראשון, אם אני רוצה להיות נוכחת? כמה זמן לוקחת התפילה? אם אני משתכנת באזור טרוי, לאיזה כנסייה עדיף, או שאולי לא משנה(יש כ"כ הרבה, וכולן יפות כל כך)?
אשמח לעצות המומחים

סופש למתקדמים ברומא

גיחה קצרה(מאד) בסופ"ש הבא לרומא. אני בוגרת העיר ומאחלת לעצמי עוד הרבה נסיעות. אולם עדין אשמח ללמוד.

1. שמעתי על פרבר של רומא בשם Mazzano Romano , לא הצלחתי להבין ממה שקראתי האם זה מקום לטייל כנסיעה מיוחדת לכמה שעות?
פרבר לא הייתי קורא לו. ממש לא. זו עיירה קטנטונת, 45 קמ מצפון לעיר. עיר עתיקה יפיפיה כמו רבות אחרות שיש בחבל לאציו.
2. טרם התנסתי בקניית כרטיס מראש לותיקן. האם אכן יחסוך את התור המטורף
שמצפה לי? חיובי. שווה מאד.
והכונה רק לכנסיית פטרוס הקדוש, לא כולל המוזיאונים והקפלה הסיסטינית.
הפוך. רק למוזאון ולא לכנסייה
3. האם יש תפילה מיוחדת ביום ראשון ה20/12 - כמו כל יום ראשון. (כלומר יום ראשון שלפני כריסמס)
ובכלל , מתי האיטלקים הולכים לכנסיה ביום ראשון, אם אני רוצה להיות נוכחת? כמה זמן לוקחת התפילה? אם אני משתכנת באזור טרוי, לאיזה כנסייה עדיף, או שאולי לא משנה(יש כ"כ הרבה, וכולן יפות כל כך)?
שאלה כללית מידי. כמות המיסות תלויה בהרבה גורמים כמן: כמות התושבים באזור/שכונה/עיירה, כמה מתוכם מאמינים ובאים מידי יום ראשון לכנסיה, מיקום הכנסיה ביחס לגודל העיר ועוד. אני ברומא הייתי בונה על מיסות בשעות, 08:00, 09:30, 11:00. אבל הכי טוב לשאול במלון.
אשמח לעצות המומחים

טינטיןS

New member
ראשית תודה

לגבי הבזיליקה-מכך אני מבינה שאם אני רוצה רק את הכנסייה אין צורך בכרטיס? ואין דרך לקצר את התור להיכנס?
אחרי שהבנתי ממך לגבי העיירה, לצערי ידחה לנסיעה הבאה שתהייה קצת יותר ארוכה..
לגבי המיסה-כבורת נצרות , איך זה שיש כמה מיסות? זו לא תפילה אחת? אשמח להארה בנושא, אבל בהחלט אברר במלון שלי.

סופש ברומא למתקדמים

לגבי הותיקאן והכנסיה, אכן כך. קחי רק בחשבון שלקראת חג המולד רומא מפוצצת ועוד יותר אחרי שהאפיפיור הכריז על שנת 2016 (אבל למעשה כבר מעכשו) כשנה קדושה. מה המשמעות הדתית ? בכניסה לכנסיית הותיקאן יש דלת שנקראת הדלת הקדושה. THE HOLY DOOR - היא בדרך כלל סגורה. אבל פעם ב 25 שנים או על פי הכרזת אפיפיור היא נפתחת לרווחה וכל נוצרי מאמין שעובר דרכה, חטאיו מכופרים. האיפיור הכריז כאמור לאחרונה על שנה שכזו והיא התחילה בחודש שעבר ולמשך שנה.
בנוסף, אחרי כל סיפור פריז, רומא הרבה יותר נזהרת ובודקת ובמיוחד בותיקאן.

לגבי מיסות, אכן אין בעיה. כאשר יש מיגבלה של תכולה בכנסיה במקום מסויים, מקיימים כמה.

אם עדיין את מוצאת עצמך עם חורים בתוכנית, אשמח לתת עוד כמה טיפים למקרה ותרצי

למעלה