המשך (שאיבת לילה לפני שהולכת לישון...)
2. קראי פה בפורום על הדרכים להשיג משאבת הנקה של מדלה (לדעתי יש שרשור בנושא פה בעמוד הראשון). לדעתי אין צורך לשאול מראש, כי יש בבית החולים, אבל כדאי שמספרי הטלפון יהיו זמינים, ואולי אפילו לבקש קרוב ללידה מיד שרה או ליונס שיכניסו אותך לתור, כך שמיד אחרי הלידה תוכלי להצטייד באחת.
3. ודאי שיש לך ממי לקבל או לקנות יד שניה כרית הנקה לתאומים (מאמסיטה) (אפשר גם לקנות חדש, אבל אני בעד לחסוך בהוצאות, גם כך תוציאו הון על חיתולים....).
4. בזמנך הפנוי הסתכלי בגוגל תמונות וביו טיוב על סרטונים ותמונות של תנוחות להנקת תאומים (כתבי הנקת תאומים בעברית או באנגלית, תמצאי המון!). תראי איך נשים מניקות תאומים ביחד, גם תאומים קטנטנים, תתרגלי למראה, כ תוכלי לדמיין את עצמך וליישם זאת בבוא העת.
5. ממליצה בחום על מזרון פעילות - כן זה עוזר גם להנקה, כדאי לכם לבקש זאת כמתנה אם מישהו שואל, זו אחלה מתנה, ובקשו אחד גדול, כשהם תגדלנה קצת ותתחלנה לזחול זה גם יהיה שימושי.
ולמה זה עוזר להנקה - כשאת מניקה את שניהם והן נרדמות אם אין מישהו שיכול לעזור באופן מיידי, זה בעיה מה לעשות איתן. אני גיליתי שכשאני לבד זה היה מצוין לשבת על המזרון בישיבה מזרחית, הגב שעון לספה, זו אחלה תנוחה להנקה בו"ז, ואז כשהן נרדמו הנחתי אחת על המזרון, כשהן קטנות הן בד"כ ממשיכות לישון בלי בעיה, אבל גם אם היא מתעוררת לא נורא. את השניה את מיד מניחה במיטה, ואז חוזרת לראשונה - עדיין ישנה, יופי, לשים במיטה או להשאיר לישון על המזרן, התעוררה? לא נורא, להניק עוד קצת ולשים במיטה.
לנו יש מזרן גדול ונפלא (תודה לגיסים...), ואני חושבת שבחודשיים-שלושה הראשונים הן ישנו עליו לא מעט פעמים במשך היום, נרדמו מעצמן או הונחו אחרי הנקה וכבר המשיכו לישון שם.
6. ולדאוג לעזרה - גם בלי קשר להנקה וגם עם. חשוב שתנוחי המון, כיוון שזו לידה ראשונה ההלם יהיה אדיר, מצבי הרוח עשויים להשתנות מאד, כדאי מאד שמישהו קרוב, בן זוג או קרוב משפחה יהיה זמין לרוב שעות היום והלילה, לפחות לשבוע הראשון.
7. וכמובן, להמשיך לבקר בפורום ולהתייעץ. אני המלצתי לך לפי מה שאני מכירה, אני מאד אוהבת להניק את שתיהן יחד ועשיתי זאת כבר כשהיו בנות 24 שעות, אבל יש אמהות שלא מניקות כמעט בכלל ביחד, ויש כאלה שמשלבות בקבוקים (אני שואבת רק בשביל הגן, איתי הן מקבלות 100% ציצי...), אז כדאי תמיד לשמוע ועד דעות ורעיונות.
וזהו, שיהיה בכיף ובהצלחה