אולי ענו על זה אבל לא מצאתי (ספוילר)

JohnLocke

New member
האיש בשחור דיבר על כך

שהמערכת שהוא והאנשים שלו הולכים לבנות ביחד עם הגלגל מתעלת את המים, ויוצרות דרך לצאת מהאי. אני מניח שאחרי שבנו את הגלגל, מתישהו משהו קרה למערכת המים שגרם למים לקפוא.

sirpad

New member
ואיך ההסבר הזה מתייישב עם העובדה

שהיוצרים אי שם בשלהי העונה השנייה או השלישית, אמרו בפה מלא, שכל התאוריות שעליהם מבוסס הסיפור, הם מדע או תאוריות מדעיות ידועות? כאילו ניתוב מים מתחת לאי, מזיזים את האי, ונותנים לאדם אפשרות לצאת ממנו?

asafgolan

New member
עובדות זה ללוזרים

הדרך היחידה להנות מאבודים היא לקבל את זה שהיוצרים הרבה פעמים ירו לכל הכיוונים בלי שום מטרה, ולהסתפק בתשובות צולעות שניתנות לרוב ממעריצי הסדרה (כמובן שהן לא צולעות באשמת המעריצים).

myaron

New member
כל הזמן כותבים

שהיוצרים אמרו שהכל אפשר להוכיח במדע הידוע. זה נראה לי לא סביר כי די ברור לי שהם ידעו על מפלצת העשן מהרגע הראשון. מישהו יכול להביא מקור מהימן למה שהיוצרים לכאורה הבטיחו?

הבסיס הוא מדעי, הפרטים לא ממש

מה שהם אמרו זה בסך הכל שהסיפור מבוסס על תיאוריות מדעיות אמיתיות, לא יותר. ובהבטחה הזו הם עמדו. כל הבסיס המדעי של האי מבוסס על "חומר אקזוטי". זה חומר שאנחנו יודעים תאורטית על קיומו ומכירים כמה מתכונותיו אבל מעולם לא ראינו אותו. אין לזה שום קשר עם ניתוב מים מתחת לאי, המדובר בתופעה פיזיקלית תיאורטית בשם "חורי תולעת" שהחומר האקזוטי מאפשר את קיומם. כיוון שאף אחד לא ראה חומר אקזוטי, להניח שהוא גורם לקיפאון לגיטימי כמו כל דבר אחר. זו לא סידרה תיעודית של נשיונל ג'יאוגרפיק.

Marks103

New member
הסבר פשוט

כשהם צילמו את הסצנה הם החליטו שזה יהיה מסקרן עבור הצופים אם הגלגל יהיה קפוא. כשהם צילמו את עונה 6 הם פתאום הבינו שוואלה - אין להם הסבר. אז עכשיו הוא לא יהיה קפוא. ולכן התשובה היא: ג'ייקוב עשה קסם והגלגל קפא.

למעלה