אולי פה אפשר להעלות את הספקות בקול רם

פנינה21

New member
אולי פה אפשר להעלות את הספקות בקול רם

הי,
קוראים לי פנינה. חובשת במקצועי. קרה לי משהו מאוד מוזר היום. ארגון מסוים (ארגון דתי) התקשר והציע לי עבודה לעשות חלק מההכנה לברית מילה על ילדים עד גיל 10 שנים.

נייסתי להבין ממשרד הבריאות האם החוק מאפשר את זה בכלל ואמרו לי לשלוח פקס ויענו לי תוך חודש.

אני בבית כבר שעתיים השיחה הייתה לפני כמה שעות.
אני נוראה מבולבלת מכל היום הזה..
חשבתי שבגיל של כמה שנים זה אמור להיות בבית חולים בהרדמה..
וחשבתי שזה אמור להיות מבוצע ע"י אנשי מקצוע..
ואם כל האהבה שלי לעבודה שלי אני לא אמורה לבצע התערבות כירוגית.התחלתי לראות כל מיני סרטונים ולקרוא ואני לא ממש יודעת מה לחשוב.
פתאום משהו שהיה ברור לחלוטין הוא לא.. נראה לי בעיקר כי ממש נבהלתי...

מענין מאד!

הסבירו לך במקרה מה בדיוק כוללת העבודה ומה המשמעות של "לעשות חלק מההכנה לברית מילה"? מענין מי הילדים שמתכננים להם ניתוח כזה

את צודקת לגמרי שאם הניתוח נעשה בגיל של כמה חודשים הוא כרוך בהרדמה מקומית לכל הפחות. כמוך גם אני לא הייתי כוללת מוהלים בהגדרה של "מקצוע רפואי" אבל יש אנשים שמסתפקים במוהל בכדי לבצע מילה גם בילד בן שנה ויותר.

אם את לא אמורה לבצע התערבות כירורגית כחלק ממקצועך - אל תסכימי לעשות זאת. מבחינה ביטוחית בודאי לא תהיי מכוסה. בנוסף, אם ליבך אומר לך שזה לא בסדר - את צודקת. תקשיבי לאינסטינקטים שלך ואל תעשי מה שלא מתאים לך לעשות.

She Dolphin

New member
שלום לך

זה נשמע מאוד מוזר.
לא הצלחתי להבין, מה נדרש ממך בתפקיד?
וגם התגובה של משרד הבריאות נשמעת מאוד מוזרה ולא ברורה.

את בטוחה שאלה הפרטים כפי שנמסרו לך?

פנינה21

New member
כן ויש לי גם את שם הארגון המדויק

הם עוד חיפשו אותי הבוקר והיו אמורים לדבר איתי לפני כמה שעות אבל אולי שאלתי יותר מדי.
לגבי משרד הבריאות הם לא יודעים מה לעשות עם הפניה שלי אז הם שלחו אותי לפנות לפניות ציבור שיבררו מה לעשות.

שלום לך, ברוכה הבאה

אולי פיספסתי משהו, לא הבנתי מהיכן המסקנה על דרכי הפעולה של האירגון? יתכן שהם אכן נעזרים בשרותהם של רופאים, מרפאות וכו' ולא פירטו באוזנייך. אגב יש דרך לדעת את דרכי הפעולה, פחות או יותר. להתקשר אליהם כנימול פוטנציאלי או אמא או אחות ולשאול על ההליך, לבקש טופס הסכמה וכ'ו וככה להסיק על דרכי פעולתם.
&nbsp

חדשה31

New member
ועכשיו נשאלת השאלה המתבקשת (בעיני):

מדוע בגיל כמה שנים זה אמור להיות בבית חולים בהרדמה ובפחות מ"גיל כמה שנים" (שלא ברור מהו, ואיפה הגבול עובר) - לא?

הרי זה אותו ניתוח. מדוע לתינוקות ופעוטים לא מגיע ה"טוב הזה" של ניתוח במקום סטרילי, עם הרדמה, עם רופא? למה רק לילדים ב"גיל כמה שנים"?
כי תינוק או פעוט ניתן לקשור בכוח ולעשות בגופו ניתוח בלי התנגדות למרות שאינו תחת הרדמה?

בעיני גם זה מבהיל לא פחות: שעושים ניתוחים באופן תדיר בתינוקות - ללא הרדמה ולא בבית חולים.

MotheRonit

New member
השאלה המתבקשת מצטרפת כמובן לשורה של עוולות

כמו למשל, למה העורלה זוכה ליחס מיוחד/שונה ולא לזה הראוי - כמו אל כל איבר בגוף. מבחינת אופן עשיית הניתוח, הקלות שבה מחליטים על הסרתה, עצם ביטולה בכלל כאיבר, והתעלמות מתפקידיה ועובדת היותה לא מיותרת ולא סתמית.

למעלה