אולי פה זה המקום.....

אולי פה זה המקום.....

אז ככה, כל שישי שאני חוזר הבייתה אני עובר ליד הקניון (רמת אביב) ויש שם דוסים שמחלקים עלונים, ומשכנעים ילדים(בדר"כ) להניח תפילין. וזה ממש ממש מעצבן אותי, כי עם כל הכבוד זאת שכונה סופר חילונית, ואין להם מה לחפש פה חוץ מלנסות להחזיר בתשובה... וכמו שאני לא מנסה להחזיר בשאלה בשכונות דתיות הם גם לא צריכים לבוא לפה. לפני כמה זמן גם נפתחה פה איזה ישיבה קרוב מאוד לבית שלי. ומתחילים להיות יותר ויותר דתיים בשכונה ותמיד יש מריבות וויכוחים איתם. אבל התרגלנו כבר. היום שחזרנו מבית ספר היה כבר יותר מדוכן אחד שלהם וזה כבר ממש ממש הרגיז אותי, אז התחלנו קצת לצעוק ולעשות בלאגן, אבל יותר מזה לא היה אפשר... אם יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות בנושא, אני יכול לארגן הרבה חברה (להפגנה, או כל דבר אחר) על מנת לעשות משהו בנושא.... אני מקווה שתבינו אותי ותוכלו לעזור דני מהשכונה החילונית!

piir5

New member
כלהכבוד

לדתיים שליחי הצדק במקרה הזה ורק במקרה הזה כי כמה פעמים אתם בסלון שלי עם הסדרה הטפשית הבאתם את הסנוביות שלכם והשנאה לכל מי שלא אתם אז קודם תפגין למען דברים חשובים וחבל שתהפוך פורום חשוב כזה למאבק בהפרעת מנוחתם של תושבי רמת אביב ג אני לא בטוח שזה תחליף של הכותל ליוצאים לשאלה אני מקווה שלא מה מצב המניות?

אמממ

דבר ראשון, אני מרמת אביב ולא רמת אביב ג´. ואללה בגלל שעשו סידרה כזאת, זה באמת סיבה לשנוא אותנו. ואתה יודע מה גם כנראה אנחנו לא אנשים נורמאלים וכמו כולם, אנחנו בטח נראים ומתנהגים כמו בסידרה נכון? ויש לכל אחד מאיתנו חברת סטארט-אפ מטורפת אה? אם הייתי אומר שאני משכונה חילונית ולא הייתי מציין את שמה זה היה משנה? אני חושב שכל אחד צריך לחשוב קצת לפני שהוא כותב וישר שונא סתם מישהו. אולי איך שכתבתי בהודעה נשמע קצת סנובי או לא יודע איך להגדיר, אבל תאמין לי שזה לא ממש הייתה הכוונה וזה לא נושא ההודעה.! אם לא הייתי כותב איפה אני גר הייתה מתייחס להודעה קצת יותר ברצינות? זה לא נראה לך טיפשי קצת?

ינקל

New member
דני כל הכבוד

כדאי מאד לנסות לסלק את החבדניקים המשיחיים לכפר חבד. אילו אתה היית מעמיד דוכן בנושא חינוך מיני בבני-ברק למשל, היית מקבל מכות רצח תוך דקות. להערכתי המקום לקבלת עזרה לפעילות בעד חופש מכפיה דתית ונגד פעולות החזרה בשאלה הוא אתר "חופש": http://www.hofesh.org.il שם גם תמצא קישורים לאתרים רלוונטים אחרים. חזק ואמץ

פגעסוס

Well-known member
הבדל קל... ../images/Emo63.gif

כאשר בסלון שלך יש את הסדרה ה"סנובית" הזאת, אתה יכול לקום ולכבות את הטלוויזיה וראה איזה פלא... הי כבר לא בסלון שלך. אם אתה רואה את הסדרה הרי זה מרצונך הפרטי. כאשר אנשים עומדים ברחוב ומחלקים אידיאולוגיה, אתה לא יכול פשוט לגרום להם להעלם. גם אם תעצום את העיניים עדיין תשמע אותם. כך שההשוואה שביצעת היא ממש לא במקום. GYXOIO

אני לא ניסיתי לעשות השוואה...

אני פשוט אמרתי שהוא לא צריך לא להתייחס למה שכתבתי רק בגלל שאני משכונה כזאת או אחרת.

פגעסוס

Well-known member
התגובה לא היתה ../images/Emo63.gif

התגובה שלי לא היתה מכוונת אליך כי אם אל PIIR5. הוא זה שניסה לעשות השוואה בין "משכנעי התפילין" בשכונתך לבין הסידרה. לכן כתבתי לו שההשוואה אינה מדוייקת ולכן היא לא במקם... GYXOIO

piir5

New member
הסידרה כמשל לחיים

ורמת אביב כמשל לחברה שאליה אני מתכוון זאת שגרמה לשס למשל להתרבות ולהרוס כל חלקה טובה במדינה ההתנשאות והאכילה אחד את השני אם איזה מישהו פשוט עם כל המשמעות שבענין זוכה מחר בלוטו וקונה דירה ברמת אביב אני משוכנע שלמחרת תושב המקום הממוצע כבר לא יגור שם זאת זכותו המלאה אבל הדברים מסבירים את מה שכתבתי מרגיז שרמת אביב היא סמל חילוניות זה לא נכון וגם צריך לאסור על הדתיים לחלק חומר מסיונרי אבל מי תעשה את זה לימור לבנת שהתירה את ערוץ 7

gaia44

New member
דני...

כתבנו את דעתינו בפורום דתיים, הסתכלתי שוב ולא קבלנו תגובה בנושא, ממש מעצבן!!!

הגיע הזמן להתעורר

הכנס לאתר חופש ותמצא רעיונות בלי סוף (הכוח החילוני). יש כמה לינקים למטה. תיכנס גם לפורום חופש ותשאל - אני מאמין שתקבל תשובה. בסופו של דבר זה תלוי בך ובשכנים שלך. ומי אמר שלא צריך לחלק חומר בשכונות חרדיות? בעיני מדובר לא פחות ולא יותר מאשר בטאליבן. היהודי.

אז ככה, קראתי הרבה באתר...

אבל עכשיו אני רק צריך יותר הדרכה, תגידו לי בערך כמה חברה צריך לארגן, ואולי שיצתרפו אלינו כמה פעילים יותר וותיקים שלכם, שיודעים איך העסק עובד, ונעשה משהו פעם אחת גדול באמת שיגרום לדתיים לא לחזור לשכונה שלנו שוב(רמת אביב, אגב התמונות מהכתבה, זה בדיוק איפה שהם היו)!!!

מאיפה אני יכול לקבל את הקונטרסים?

ולחלק אותם לאותם דתיים אשר מנסים להחזיר בתשובה אנשים בימי שישי??!!!!!

ronen1981

New member
גם אם לא נוח לי עם מעשיהם זו זכותם.

כידוע (אולי לא כי נמחקה ההודעה) אני אתאיסט כך שמין הסתם לא נוח לי רעיונית עם העובדה שהחרדים משדלים לחזרה בתשובה ועוד פי כמה וכמה כשזה קורה על חשבון המיסים שרובם באים מהחילונים ועוד בתקופת מצוקה כלכלית (אני אישית מעדיף שאנשים יתפכחו מה שנקרא חזרה בשאלה). אבל זו זכותם בלבד שהם לא פועלים באופן לא חוקי או פסול מהותית. כמו שנאמר "אני אולי לא מסכים עם דעתך אבל אני ימות למען הזכות שלך לבטא אותה". מה אתה יכול לעשות ובכן בטח שבטח לא "בלגן" וצעקות זה רק יפגע במטרה אותה אתה מנסה להסיג ויחזק לא מעט טענות סלפניות של המחבת"ם החרדיים אז מה כן אתה יכול לעשות ובכן יש את דעת אמת אתה יכול להדפיס קונטרסים שלהם (או לפנות אליהם שישלחו לך) ולחלק לחרדים בדוכנים ולאילו שניגשים לדוכנים שלהם אתה יכול לחלק את החוברות של חופש (www.hofesh.org.il( אתה יכול לברר האם מה שהם עושים מותר עלפי חוקי העזר העירוניים שבעירך (הצבת הדוכנים וכד..) וכמובן אתה יכול לערוך מעיין הפגנה (מעל 30 איש נדרשת הסכמת המשטרה) ולחלק עלונים וכד....אתה מוזמן לפנות לסניף של שינוי בעירך לרעיונות נוספים. (www.shinui.org.il). עלה והצלח בכל אשר תבחר לעשות.

Black dog

New member
אז ככה

-המסמך נכתב בלשון זכר, עקב מגבלות השפה העברית, אך מיועד לשני המינים כאחד - פעם ראשונה שאני כותב כן אז קודם כל שלום . אתם באמת חושבים שהקמת דוכן להנחת תפילין זו כפיה דתית ? אני הראשון שילחם בכפיה דתית אבל לא על ידי כפיה חילונית וגם לא על ידי שיבוש זכות האזרח לטובתי .מה ההבדל בין לעמוד עם דוכן הנחת תפילין לבין דוכן ועליו חומר פוליטי, במקרה שלי של נוער מרצ (לא לתקוף זה לא לפורום הזה). אין לי שום קרבה לדת כמו לא לימין אבל אני לא הולך להגיד לדוכן של הליכוד לקפל הכל וללכת כי זו שכונה שמאלנית וזהו לא מקומו , כי זהו בדיוק מקומו - להראות אלטרנטיבה ,כיוון מחשבה אחר איך שלא תראו את זה . אנשים תתעוררו חופש הביטוי עובד לשני הכיוונים גם אם זה לא מוצא חן בעינכם . אם היית אומר שהם עומדים עם רמקול וצועקים פסוקים,אמרות וכדומה זה כבר הפרעה לסדר הציבורי ופגיעה באחר . אבל כל עוד זה דוכן שעומד שם אדם אולי יותר ומחכה לאנשים ואפילו פונה אליהם זה מימוש זכותו כאזרח במדינה דמוקרטית ! מחכה לתגובות Black dog

Black dog

New member
תוספת

המסמך נכתב בלשון זכר, עקב מגבלות השפה העברית, אך מיועד לשני המינים כאחד - רק עכשיו קראתי את תגובתו של ronen1981 ואני רוצה להוסיף שאתה יכול להציב דוכן מולם או כמה מטרים, תיהיה אתה האלטרנטיבה המשקולת שבצד השני . אני חושב שזה באמת מה שיעזור . בברכת שבוע טוב Black dog

gaia44

New member
לידעתך:

מה שהיה בתיכון שלי הלך ככה: החרדים היו עומדים ליד השערים עוצרים תלמידים ומתחילים להסביר להם כמה הדת היא נפלאה, עוזרת להחלים ממחלות קשות,מנקה את הגוף והנפש... זה לא שהם ישבו ותלמידים נגשו והתעניינו מיוזמתם, הדתיים פשוט עברו בין התלמידים והתחילו להרצות למי שנקלע בטעות בדרכם. אני זוכרת שאחד התלמידים החל לצעוק עליהם שיניחו לו בשקט... מדובר כבר בהטרדה ולא בדוכן שסתם הציבו...

ronen1981

New member
לGAIA

המקרה שלך הוא דוגמא להתנהגות פסולה מהותית מה שעליך לעשות זה להגיש תלונה למשטרה על הטרדה מצד המחבתים. מלבד זאת אם הם הקימו את הדוכן בכניסה לבית הספר בלא מעט עיריות הדבר נחשב ללא חוקי עלפי תקנות כבאי האש תבררי עם כך הדבר בעיריה שלך ואם כן תבקשי מהעיריה (ואל תותרי להם תנדנדי להם בעיריה) שישלחו פקח שירחיק אותם כמה מאות מטרים מהשער. עוד פיתרון יצרתי הוא לבקש מקבוצת בנות (רצוי בלבוש הקצר של שיעור ספורט) להיות ליד המחבת"ם בלא מעט מקרים זה יבריח אותם. שלך רונן.

אני יכול ללכת לשכונה דתית

ולחלק שם פליירים וחומר חילוני? שלא לדבר על זה שאי אפשר להכנס לשם בכלל בדרך כלל......

למעלה