אולי פה יוכלו לעזור לי

tal afula

New member
אולי פה יוכלו לעזור לי ../images/Emo53.gif

שלום, אני מתנדב במד"א וחלומי (בנוסף לכמה חלומות..חח ) הוא להיות פאראמדיק בצה"ל ולהמשיך בתפקיד זה גם באזרחות. לא קיבלתי בשאלון יח"ש שלי פאראמדיק לכן שלכתי ללשכ"ג פקס בו אני מביע את רצונותיי לשרת בתפקיד זה ובנוסף שלחתי גם מכתבי המלצה טובים מאד. היום, התקשרו אלי ממדור קד"צ ואמרו לי כי "נתוניי" אינם מתאימים לפאראמדיקים (עיניין שמאד תמוהה בעיניי, כי לפי ידיעותיי על מנת להתקבל לפאראמדיקים צריכים קב"א 52 ופרופיל 72+, הפרופיל שלי 82 והקב"א שלי היא 53). בשיחה עם הפקידה במדור קד"צ ביקשתי ממנה לנסות לאתר אותי כ"חריג" ועל-ידי כך לקבל מיוניום, היא נענתה לבקשתי לאור ההמלצות הטובות שיש לי. בנוסף, היא העלתה בפניי אופציה נוספת שאומרת שבמידה ואני לא מצליח לקבל זימונים לפאראמדיק אז אני אוכל לקבל הדרכת חובשים. עדיין לא נענתי לזה ויש לי להחליט עד מחר. אין לי שמץ של מושג מה זה התפקיד הזה! האם הוא קרבי או לא?! האם אני אוכל להתקדם ממנו לקצונה?! היכן השירות?! (לא מצאתי על הדרכת חובשים חומר גם בעולים על מדים ובאינטרנט..מוזר..חח יש כאן מישהו שיכול לתת לי קצת מידע אודות התפקיד..? איך בכל זאת אני יכול להתעקש ולקבל פאראמדיקים? המון תודה, טל.

ענף חובשים

מדריך בענף חובשים.. אינו תפקיד קרבי. את רוב השירות שלך תעשה בבהד 10 בצריפין.. המסלול (כמובן לאחר שעברת את המבדקים) - טירונות בה תוסמך כרובאי 03 (שיזפון) לאחרי תעבור קורס חובשים קרביים (4 חודשים) ומיד לאחריו תעבור קורס פיקודי (הכנה של ענף חובשים) שאורכו 3 חודשים. קצונה (במידה ונמצאת מתאים) אפשרית כמו בכל תפקיד.. תפקידי הקצונה שמוצעים לקא"רים (קצין אירגון רפואה - חובש בוגר בהד 1) הם : מפק"צ בבהד 1, מפקד קורס בבהד 10, קארים בחטיבות למינהם, קה"דים (קצין הדרכה) בפיקודים השונים וכו'.. ואם חלומך להיות פאראמדיק, הפתרון היחיד הוא להציף את לשכ"ג / מדור קד"צ ועתודה, עד שיענו לבקשתך .. בהצלחה

דן54

New member
תנסה לברר דפ"ר

אני למשל נדפקתי קיבלתי קב"א 54 ופרופיל 82 אבל הדפ"ר 60 ומה שדרוש לפאראמדיקים זה 70...כולה דרגה אחת אבל אין מה לעשות.....

למה להטעות?

הדרישה לפאראמדיקים היא דפ"ר 60 ולא 70 לצהל שיקולים רבים שלא כוללים בתוכם את הדפ"ר ואת הקב"א של המלש"ב אלא כוללים נתונים אחרים שיש למלש"ב. בנוסף, לעיתים לא רק הנתונים של המלש"ב קובעים כי מה לעשות צה"ל עדיין לא תוכנית כבקשתך והצרכים שלו באים לפני הכל.

tal afula

New member
היי...../images/Emo20.gif

ראיתי שאת גם בפורום "מתגייסים" ושאת בקיאה בנושא קד"צ הפאראמדיקים. יכול להיות שתנאי הקבלה לקורס הם: קב"א 54+ דפ"ר 60+ ופרופיל 72+? תודה מראש, טל...

דן54

New member
לא רוצה להטעות ולא כלום

אבל ביררתי עם מדור הפראמדיקים וזה מה שנאמר לי... ומה שאמרת זה גם נכון שיש עוד שיקולים רבים אבל זה הבסיס בלי זה לא יהיו גם שיקולים אחרים...

אוקי

אסור לאף גוף בצהל שמדבר עם מלשב להגיד לו מה הנתונים שצריך ל X או ל Y כיוון שלכאורה אתה לא אמור לדעת מה הקב"א שלך. לכן אני בספק אם אמרו לך שצריך דפ"ר 70 על מנת להתקבל לפאראמדיקים.

Perrymedic

New member
לא שאני מזלזל...

כי אני באמת לא יודע, אבל מה הקשר בין לדעת את הנתונים שלך לבין לדעת את הנתונים הדרושים לתפקיד מסויים?

יש המון קשר

ראשית, מלשבים כעיקרון לא אמורים לדעת את הנתונים הדרושים לתפקיד זה או אחר. שנית, כל אמירה כגון זאת שהוא טוען שנאמרה על ידי המדור למעשה מסגירה בפני המלשב את הנתונים האישיים שלו, מה שאסור לעשות. לפקיד שיושב ועונה לטלפון בנושאים אלו מותר לענות רק אם הוא עומד בנתונים או לא. אך כמו שניתן לראות, לעיתים קורה שהנתונים עומדים אבל לצבא יש שיקולים אחרים.

דן54

New member
טוב...

אין לח שום כוונה לבלבל ואין לי גם בשביל מה להמציא את זה... התקשרתי שאלתי מה דרוש, אמרתי מה הנתונים שלי...אף אחד לא שאל מאיפה אני יודע ולמה....פאק במערכת? אולי... בכל אופן אני שוב חוזר לא רוצה להטעות אף אחד אולי מי שענה לי זה השומר שלא יודע מה הולך שם בכלל... אבל זה מה שנאמר לי

אשר 12

New member
הדרכת חובשים

תראה אני חושב שזה תפקיד לא רע הדרכת חובשים. התפקיד אומר ככה אתה מסיים קורס חובשים ואתה מתחיל להדריך חובשים חדשיים כמו במדא אתה מסיים קורס 60 הולך עושה קורס הדרכה ומדריך מתנדבים חדשיים. תראה בזמן רגיע אתה תמנצא באיזה בסיס הדרכה של חיל הרפואה רוב הסיכויים בצריפין ושם תדריך חיילים חדשיים אבל בזמן מלחמה אתה תשמש כחובש בשטח. תארה מה אני יכול להגיד לך זה רק החלטה שלך למרות שאני רואה בזה אחלה תפקיד אבל זה רק אתה מחליט מה שאני יכול לאחל לך זה רק בהצלחה ושתסיג תפקיד טוב.

למעלה