בעצם תשמעו את הסיפור..
כפי שאני רואה מפורומים אחרים, התשובות עד עכשיו הן די עמומות ולכן אספר לכם את המקרה שלי ותראו אם יש ביכולתכם לענות על מקרה שכזה או דומה לו ששמעתם או שאתם יודעים מהכרותכם עם המערכת האוניברסיטאית/רפואית וכד': אני כעת אכן משרת בצבא. פקיד ליתר דיוק. בגלל עבר של אנורקסיה לפני 3-4 שנים והידרדרות מעטה מזה כמה חודשים (ואצל אנורקסים לשעבר כל הידרדרות היא קריטית כי היא יכולה להוביל בנקל למחלה בחזרה) הציעה לי הק"בנית (מפני שסרבתי בתוקף שתוציא אותי מהצבא - מה שהיא רצתה לעשות) את האופציה של פרופיל 24! פרופיל 24 הוא פרופיל זמני שניתן בהתחלה לחצי שנה על-מנת שהחייל יוכל לגשת לטיפול באזרחות וכד' ועל-מנת שלא יהיו לא דאגות ולחצים מהמערכת הצבאית וישיג שיפור במצבו. אם אחרי חצי שנה המצב לא משתפר מאריכים את הפרופיל הארכה אחרונה לחצי שנה נוספת. יש לציין שבכל תקופת הזמן הזו של הפרופיל: -1- אתה אזרח לכל דבר - 2 - הפז"מ שלך דופק - ז"א, אתה לא צריך להשלים את הזמן הזה שלא שירתת. אני לא אשקר - האופציה הזו קורצת לי מ-א-ו-ד! מה גם, שאני יודע שאני אתעל את הזמן הזה בצורה הטובה ביותר - אעשה פסיכומטרי נוסף בראש שקט וכד'... אבל, הקצ' במקרה כזה הוא שבתעודת השחרור שלך יהייה מצויין כמה זמן שירתת בפועל. אם למשל יש פרופיל 24 לשנה, אזי בתעודת שחרור יהייה רשום : "שירת במשך שנתיים" או "שנתיים וחודש" (מה שלא יהייה.....) ובהערות יהייה רשום, כמו לכל חייל שמסיים את שירותו כתיקנו: "תום שירות חובה". ההתלבטות והפחד שלי הוא שאני אצטרך לעמוד במצב בו אצטרך להסביר ולתרץ לועדת קבלה או מה שזה לא יהייה למה שירתתי רק כך וכך שנים/חודשים.. למה "תום שירת החובה" שלי היה לא היה אחרי שלוש שנים..למרות שבקלות אפשר לחשוב על תשובות יצירתיות. אז מה אתם אומרים יקיריי מכם תבוא הישועה בוא נשמע אתכם.. ואם כבר מדברים, יש לכם מושג אם שירות/אי-שירות/שירות חלקי מפריעים רק בקבלה לפקולטות לרפואה או בכלל בקבלה לאוניברסיטה ולפקולטות אחרות (פסיכולוגיה, מדעי-המח למשל..) תודה רבה על תשובותיכם עד כה!