אולי קצת מוקדם מדי בשבילי

Nessy2

New member
אולי קצת מוקדם מדי בשבילי

אני בת 18 ועדיין לא יודעת מה אני רוצה לעשות עם החיים שלי, ויש כאלו שיגידו שיש לי זמן לחשוב על זה,אבל זהו, שלא,כי אני יודעת שברגע שאני אשתחרר מהצבא אני אתחיל לעבוד וללמוד ובגלל זה כדאי שאני אחשוב מה אני רוצה לעשות בעתיד ע כ ש י ו. תמיד אנשים אומרים שכדאי לעשות משהו שאוהבים וללכת עם הלב ולא עם מה שיביא הכי הרבה כסף,אבל אף פעם לא ממש היה לי רעיון של מה אני באמת רצה לעשות, מה התשוקה האמיתית שלי בחיים.כלומר,יש הרבה תחומים שמאוד מעניינים אותי, אבל פה בדיוק טמונה הבעיה- שהעניין שלי מתפצל בין כל התחומים האלה ואני לא יכולה להגיד על אחד :בזה אני רוצה לעסוק "פור דה רסט אוף מיי לייף" ובוא נגיד שגם הלחץ של ההורים (או יותר נכון- של אמא חח) לא ממש עוזר

הי נסי

הי נסי, את אכן צעירה מאד ולפניך שנתיים מאד משמעותיות בחייך- במהלך השנתיים תתגייסי לצבא, תכירי אנשים רבים, תחווי חוויות רבות ומלמדות, תתנסי בתפקיד אחד או שניים. בשנתיים הללו תוכלי ללמוד על עצמך, על יכולותיך, על הדרך בה את משתלבת ומקבלת חוקים ומסגרת. כן, תוכלי לפתח תחומי עניין שונים. אני מבינה שהוריך לוחצים עליך אך את יודעת ש"אולי קצת מוקדם מדי בשבילך". בגיל 18 , את בפתחה של דרך עצמאית בה את מתחילה לעצב את חייך. יש לך כרגע התנסות ראשונה בעמידה שלך עם עצמך אל מול עצמך ואל מול הוריך ועליך להחליט מה את עושה כאדם בוגר. האם את מחליטה להקשיב לעצמך, לתת לעצמך לחוות ולהנות מהצבא או האם את נכנעת ללחץ של הוריך ומלחיצה את עצמך? דרך אגב, היום בעולם של ימינו הרבה מאד אנשים בוחרים מקצוע בגיל צעיר ולאחר מספר שנים מחליטים לשנות את הבחירה המקצועית- חלקם מתפתחים באותו התחום בו בחרו בהתחלה וחלקם מחליטים לבחור במקצוע חדש והם מביאים עימם למקצוע החדש את כל הידע,הכשורים והמיומנויות שצברו עד אותו הזמן. מעט אנשים נשארים במקצוע שלהם " for the rest of their lives". בברכה אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

Nessy2

New member
תודה רבה!

נתת לי חומר למחשבה...והורדת לי גם את הלחץ קצת,זה מרגיע לחשוב שגם אם אני אעשה החלטה שגויה בקשר למה שאני אלך ללמוד,אני לא אהיה תקועה שם לנצח ועדיין אוכל לשנות את המצב...למרות שאמא שלי לא תהיה מרוצה מבזבוז הזמן והכסף שכרוך בזה חחחח תודה רבה שוב:)

למעלה