אולי קצת OFF - ריח זיעה לילד בן 7 אוטוטו

אולי קצת OFF - ריח זיעה לילד בן 7 אוטוטו

הגדול שלי, נ"ט , החל להדיף ריח לא נעים של זיעה. האם יש דאודורנט מומלץ לגילאים הללו או שכדאי לבדוק ? נראה לי גיל מוקדם להדפת ריחות, מצד שני, בחום של עמק הירדן זה בהחלט יתכן. אשמח לתובנות ריחניות.. דניאלה

אני ממליצה על דאודורנט של אורגניקס או ציפורי

היי דניאלה, היות ועברתי המון דאודורנטים בשנתיים האחרונות (עוד מאז ימי עין גב וחום ששם..) אז בסוף יש שניים שעבדו יחסית טוב. דאודורנט ירוק של אורגניקס ודאודורנט זול יותר, תוצרת הארץ, של ציפורי הגלילית, עם ריח עדין ויוניסקס שעובד יחסית יותר זמן מהיתר. המוצרים של ולדה לא עזרו לי ולו וגם לו הרבה מוצרים נוספים שרכשתי במיטב כספי בבתי הטבע השונים. מקווה שתמצאי, אבל ציפורי גם קרובה אלייך, אז תוכלי לקפוץ ולרכוש שם, יחד עם טיול נחמד באיזור הגליל התחתון..

ריח זיעה בגיל צעיר= התפתחות מינית וטסטוסטרון

היי עומר, התפתחות זיעה עם ריח היא אחד הסימנים המוקדמים של עלייה של הורמוני מין ובעיקר הטסטוסטרון, בגיל מוקדם. יש לא מעט מידע על הרמה הגבוהה של טסטוסטרון, אצל הרבה מילדי הספקטרום, כולל בנות, שאצלן הרמה גבוהה מאשר אצל בנות "רגילות" . יש טיפול לנושא, אך הוא מצריך חשיבה מורכבת, הלוקחת בחשבון את המצב המטבולי שלו. אצרף לך קצת מידע. המאמר הראשון על התפתחות מינית מוקדמת באוטיזם, פורסם כבר בנובמבר 97 והתייחס לסימני מין מוקדמים באוטיסטים. פרופ סימון ברון כהן, עשה על כך מחקר מעניין כשהוא לקח מי שפיר בהריון של בנים, ובדק את רמת הטסטוסטרון במי השפיר. אצל אלה שהיה להם רמת הורמון גבוהה, עוד לפני הלידה, התגלה אוטיזם, שנתיים שלוש לאחר מכן. יש לו מחקרי המשך בנושא ותקציבים יפים, אך הוא לא מטפל בתופעה.. אגב, הוא בדק גם אמהות לילדי ASD והראה שלרבות מהן יש עודף אנדרוגניים... דר' גאייר האבא והבן, בדקו זאת גם הם וראו רמת טסטוסטרון גבוהה אצל אוטיסטים. היות שטסטוסטרון מחמיר נזקי כספית תוך תאיים, הרי שזוהי התשובה העיקרים, למה בנים נפגעים יותר מבנות. הטיפול הביו רפואי, מתייחס לכך בשנתיים האחרונות. צירפתי לך סרטון שלהם, המתייחס לטיפול בלופרון לילדים עם טסטוסטרון גבוה. אגב, ניתן לבדוק זאת בקופת חולים. מקווה שהיה לך לעזר , תלמה.

razgalili

New member
עודף טסטוסטרון

כדאי לבדוק עודף טסטוסטרון אצל ילדים נ"ט אם מופיעים סימפטומים של עודף טסטוסטרון - הופעת סימני מין מוקדמים (שיעור, שינוי בקול) עליה באגרסיה התפתחות של שרירים (כאשר השרירים של הידיים והרגליים הופכים מובחנים) גדילה מהירה לגובה או לרוחב הופעת יצר מיני הופעת ריח מהזיעה, במיוחד במזג אוויר חם, איננה כשלעצמה אינדקציה חזקה. כיוון שהבדיקה בקופת חולים היא בחינם, אם הרופא משתף פעולה, אז למה לא. מצד שני יש בדיקות יותר חשובות שכדאי להוציא מהרופא בשביל הילד האוטיסט ועדיף לנצל את הטובות ממנו בשביל זה.

למען האמת יש גם עליה באגרסיה אצלו.

אני אבקש מהרופא לערוך בדיקה לעודף טסטוסטרון. תודה, דניאלה

razgalili

New member
בקשי גם

הורמון גדילה, פנל מלא של התירואיד, אדרנל חומצות אורגניות בשתן ותרבית צואה. ויטמין B12 חוסר איזון בכל אחד מההורמנים המוזכרים למעלה יכול לגרום לבעיות התנהגותיות. חומצות אורגניות ותרבית צואה יכולות להצביע על זיהומים במעיים שיכולים להביא לבעיות התנהגות חוסר בויטמין B12 יכול לגרום לבעיות התנהגות כל הבעיות הנ"ל גם יכולות לגרום לשנוי בריח הגוף

vered73

New member
זה קיצור של נוירו-טיפיקלי אם אני זוכרת נכון

והיה צורה שבה אספים שנכנסו לפורום 612 (השכן) כינו אותנו האנשים שלא אוטיסטים. אני אישית שונאת את השימוש הזה. לא מבינה למה צריך לתת כינוי ועוד כינוי כזה. כאילו מה - יש נוירו לא טיפיקלי ונוירו כן טיפיקלי. סליחה מהמנהלים אבל זה בולשיט גדול והתיפיפות. לדעתי. (לא מכוון אישית לדניאלה שהיא אחת מחברותיי הטובות ביותר, אלא דעתי האישית והכללית על העניין הזה)

vered73

New member
גם אצלנו זה היה ועבר. שום התפתחות מינית

ושום כלום (מילות האנדוקרינולוגית). היה, במיוחד בקיץ, והבנתי שלחצי מהבנים היתה בדיוק אותה תופעה. אגב, יש דאורדורנט בסופר פארם בצבע כחול וגם כתום, שאין בו אלומיניום. ברח לי השם כי זרקתי בדיוקא תמול אחד שנגמר. הם טובים מספיק לילדים.

למעלה