אולי שאלה טיפששית...

westlife rules

New member
אולי שאלה טיפששית...

אבל בכל זאת.. טבעונים לא אוכלים "טבעול"? אפשר בבקשה הגדרה יפה של "טבעוני"? תודה על ההתייחסות!

לא טיפשית בכלל....

ואין הגדרה כוללת.... אבל אצל רוב האנשים בפורום מדובר בהמנעות מאכילת מזון שמקורו מהחי. במילים אחרות - לא אוכלים אוכל שמכיל: בשר, דגים, ביצים, חלב ודבש. רוב מוצרי טבעול מכילים מרכיבי ביצה (אלבומין ביצה).

westlife rules

New member
אה תודה.

גבינה אוכלים?(אני פשוט שוקלת להיות טבעונית ואני רוצה לדעת מה האפשרויות אכילה)

אז זהו ש...

מה שנגזר מלא לאכול בשר, דגים, חלב, ביצים ודבש - הוא קצת מורכב... חלב למשל - הכוונה לחלב ומוצריו... כלומר גם גבינה, יוגורט ושוקולד חלב נפסלים כאן... ביצים - גם מיונז, טבעול וחלות (בד"כ) יוצאים מהמשחק... (אפילו דברים שלא חושבים עליהם - כמו בורקס שמורחים עליו ביצה למעלה....) דגים - כמה שזה נראה בסיסי, דגים יכולים לבוא בצורות מפתיעות... סוכריות גומי למשל... מכילות ג´לטין שבד"כ מופק מדגים...
החשדות הטובות הן - שטבעונים יכולים להנות מכמעט מכל הדברים המוזכרים כאן: שניצלים (טבעוניים -טופוטבע), גבינות וחלב (מסויה - משק צוריאל), שוקולד מריר (פרווה - עלית) ומשלל תחליפים שיכולים לפחות לעזור בשלבים הראשונים של הטבעונות. והכי טוב - ללמוד לבשל דברים נורא טעימים (וטבעוניים למהדרין)...

נחשי גומי וסוכריות גומי.

אני ממש ממש אוהבת נחשי גומי, ובכלל את כל הסוכריות גומי למיניהם, יש כאלה טבעוניים?

f rat1

New member
אני דווקא מצאתי...

בד"כ אפשר למצוא "קליונז" ברשתות "קלאב-מרקט" (מה שהיה פעם גרינברג).

האמת היא...

..שדווקא די הרבה זמן אני לא מוצא קליונז בשומקום. אולי כדאי לכתוב להם שהחסרון שלו מורגש.
אפרת! הייתי עד לפני שעתיים במפקדה... איך קורה שגם את וגם אחותך לא במשמרת?? עדיין אין לי מושג איך את נראית!

למעלה