אולי תבינו כמה אנחנו הגברים סובלים.

דן צ

New member
אולי תבינו כמה אנחנו הגברים סובלים.

אולי תבינו כמה אנחנו סובלים להיות גבר... *מי שלא הרגיש את הכאב באזור החלציים לאחר איזו מכה לא יבין * כל הקיץ להסתובב בחליפה * לעשות גילוח יום יום * כשהמחשבות הכחולות נראות מקילומטר דרך המכנסיים * כשהגודל כן קובע * אי היכולת להתעלם ממזכירה בלי חזיה. * לחיות בסכנה שתסתבך במכות * לסבול את המנגל כל פעם מחדש * לתקן את המחשב את הברז את מכשירי החשמל * לזכור תאריכי יום הולדת ונישואין * להיות רגיש למוזות של בת הזוג * להיות זה שעושה את הצעד הראשון ולהסתכן בספיגה פיסית או מורלית * לצאת למלחמה * לדעת כלכלה וניהול משק בית והבנה בעניינים כספיים אפילו שבקושי סוגרים את החודש * להתמודד על פי כוח גוף, כסף ומקצוע * לעבוד שעות על גבי שעות כדי להחזיק משפחה שמתלוננת שהוא עובד שעות על גבי שעות * להתמודד בעבודה עם מתחרה ששמה בושם עגילים שפתון בגדים הדוקים וכפתור פתוח. * פחד מחולשה ברגע השין * לשמוע מהבזבזנית שאין לה מה ללבוש * להיות קשוח או רך * להיות המחליט בתנאי שההחלטה תהיה הנכונה * לא להביא הביתה את בעיות המציקות ובבית להקשיב לכל הבעיות של הבת זוג. * הסבל מתחתונים לחוצים * להיות לקלס על אהבה לכדורגל ולא לדבר על הטלנובלה האהובה על האשה. * לדעת להבדיל בין בלונד של אתמול לצבע הבלונד החדש של האשה ולהבחין בשינוי ברגע הראשון שפוגש אותה. * לשמוע את הבכי שלה * לסבול את ימי קדם מחזור * להתאפק להתנזר להיות רגוע ולא להחשב לסקס-מנייק ולשמוח שהיא אוהבת סקס פעמיים בחודש. * להשאר בלי האוטו * להוריד את הזבל כשזה מתמלא בלי להתחשב בתוכנית שאנו רואים באותו הזמן * לגלות שהיא כן מזייפת אורגזמה * לשמוע את השאלה-אתה אוהב אותי? ולהתפתל כי זה לא דרך החיים שלנו לדבר על כך. * את משחקי החיזור שצריך לבצע כדי להשיג בת זוג * לסחוב את הדברים הכבדים. ונשים מנפנפות במחזור כסבל החיים

עכשיו תשמע כמה קשה להיות אשה

זה ממש סיוט, לממן משפחה, לקרוע את התחת, וכשאת כבר מחפשת נחמה ומנוחה באינטרנט, למצוא כאן בכל יום עוד רשימה מטומטמת על גברים מפרנסים ונשים בזבזניות, שלפי האורך, כתב אותה מובטל כרוני, או סתם אחד שלא מגיע לשליש מהמשכורת שלי ולא יודע לחץ עבודה מהו. מנהל הפורום היקר, הרשימות האלה רדודות ושוביניסטיות, אני לא חושבת שמה שהנשים רוצות זה לקרוא עוד ועוד מהן, אז אולי לפחות בפורום הזה אפשר לוותר עליהן?

איזו התנשאות

אז מנהל הפורום פרסם רשימה שאולי שובניסטית אבל מצחיקה ומראה את נקודת המבט הגברים, מכאן ועד לבוא ולהתנשא מול כנראה באמת מישהו משועמם שבטח את לא מכירה ולא יודעת על הרשימה הדרך ארוכה. קחי את החיים בשלווה ותצחקי, לא רוצה לצחוק? לא צריך, דרך אגב אולי דווקה בחורה כתבה את הרשימה הזאת? דווקה חשבתי להכין רשימת קונטרה לגברים אבל בטח גם עלי תגערי אז החלטתי לרדת מזה ושלא תתחילי לספר לי על המשכורת שלך כי אני אבכה.

ת'אמת, מאשימים אותי בהתנשאות

גם בחיים, כנראה שיש בזה מין האמת וצריך לקחת לתשומת הלב. בכל מקרה, ההומור שברשימות האלה הוא די ירוד וממוחזר, אבל גם לחובבי ההומור הזה מגיע לספק את הצורך. אלא מה? כשזה מופיע כאן מדי שלושה ימים, בפירוש אפשר לדבר על מינון יתר...

Vdrums

New member
../images/Emo45.gif בלתי צפויה צודקת.

וזו לא פעם ראשונה שהיא צודקת...

T r i l i a n

New member
שוביניסטית אבל מראה את נקודת המבט

של הגברים... לא, אם היא שוביניסטית אזי היא מראה נקודת מבט של שוביניסטים, לא של גברים בכלל. זאת רק הערה לגבי סתירה פנימית בהודעה, הבטחתי שאני לא נכנסת לויכוחים השבוע.

קצת, אבל רק קצת, נסחפנו, לא?

משני הצדדים יש כאלה שקורעים את התחת [יש אפילו כאלה שתרתי משמע...], שמממנים משפחות, ולא זוכים לכבוד הראוי להם. אבל מפה ועד להפגע ולצאת במתקפת נגד, יש קצת מרחק... דן שלנו בסה"כ הביא פה חומר הומורסטי נטו, אני בטוחה שהוא לא כל כך מדופרס על היותו גבר. מעבר לזה, אף אחד פה לא מתעניין במשכורת שלך [אולי זה שמעוניין להתחתן איתך..], וזה לא משנה לאף אחד אם כתב את ההודעה מובטל החודש או רוטשילד. ותתפלאי, אבל יש נשים [ואותי זה לא ממש מטריד לכאן או לכאן] שכן מעוניינות לקרוא הודעות 'רדודות ושוביניסטיות'.

סקארלט, איש לא מינה אותך לקבוע

במה מתעניינים גולשי הפורום, ובמה לא, ואין לך בסיס לקביעות נחרצות ברמה של "אף אחד". כל אחד מנדב פה ושם פרטים אישיים על עצמו (גם את לא חוסכת בסיפורים אישיים), לא כולם מסקרנים כל קורא, אבל לפעמים נחמד ללמוד דברים על אנשים אחרים. זה היופי באינטרנט - אפשר להביע דעה על הודעתו של האחר (למשל, להגיד שההומור עלוב בעיני), וכדאי להתרגל לעובדה, שלא כולם מתעניינים באותו דבר. ועוד כלל נחמד ששמתי לב אליו בפורומים אחרים: לרוב, המנהלים נוהגים למתן את תוקפנותם, כי מה שלגיטימי לגולש - פחות מתאים לזה שנמצא במעמד המנהל. נו טוב, תקופת ההסתגלות.

יש סתירה מסוימת בדברייך

כשמצד אחד את תוקפת את סקארלט על כך שאף אחד לא מינה אותה לקבוע במה מתעניינים גולשי הפורום ובמה לא ומצד שני את מבקשת לצנזר הודעות מסוימות שאינן לרוחך וטוענת שאפשר "לוותר" עליהן בפורום הזה. ודרך אגב - הרשימה הזו לא מבטאת שוביניזם אמיתי. שוביניסט אמיתי לא יענינו אותו בכלל רצונותיה ורגשותיה של בת זוגו. מה שהרשימה הזו מבטאת (גם אם בצורה הומוריסטית וגם אם אני לא מסכים לכל פרט בה) היא מצוקה אמיתית של הרבה גברים שמנסים לתמרן בין תפיסות מודרניות וליברליות לגבי זוגיות ובין הציפיות החברתיות שעדיין מצפים מהם (כולל בנות זוגן) לעמוד בהן. לא כל אדם שיש לו ביקורת כלפי נשים או שמתאר בעייתיות מסוימת בהתנהגות של נשים מסוימות (כמו לדוגמה נשים שמשתמשות במיניותן כדי להתקדם בקריירה או כדי להתחבב על מרצים באוניברסיטה) הוא בהכרח שוביניסט.

אין סתירה

הסברתי את עצמי בתגובה ללפר: ההבדל טמון במלים "אני חושבת" ו"אולי אפשר". המלים האלה הופכות את ההודעה שלי להבעת דעה ולא קביעה. אני לא מקבלת את ההגדרה שלך את השוביניזם. גם השוביניסטים מתחשבים ברצונות הנשים - הם רק מעדיפים להשפיע ולעצב את הרצונות הללו על פי תפיסתם. השוביניסט יעשה את מה שאשה רוצה, אבל הוא מבקש שהיא תרצה משהו שלא מאיים על מעמדו. אני שותפה לביקורת כלפי נשים מסוימות, יש מלא נשים שאני מבקרת אותן, אבל אני לא רוצה שיציגו את כל המין הנשי בצורה מעוותת ומגוחכת. דרך אגב, יש לי סטודנטים בנים (בד"כ יפים) ש****מאוד***** אוהבים לנצל את מיניותם כדי להתחבב על המרצים - זאת למרות שלגברים יש סיכוי מצוין להצליח רק בזכות הכישורים, מבלי להיעזר במיניות.

leper

New member
וווווואוווווווווו.....

לקחת נשימה.... תודה. בלתי צפויה,ממה שאני (וזה מעט מאוד) מכיר אותך, לרוב את לא נוקטת בעמדה חריפה או בצורת התבטאות שעלולה לפגועה, מפתיע אותי ויותר מכך מסקרן אותי מדוע הנושא כל כך מעצבן אותך. אני אינני רואה איך סקרלט פגעה בצורתה המילולית ויותר מכך מדוע לא לתת לדברים שכאילו לעלות, לי זה רק מראה שיש כל הזמן אנשים חדשים ש"מציצים" לפורום, ולאות הוכחה לכך הם מעלים את השאלות ה"חוזרות", קצת גישושים ואז הם הופכים לחלק מהפורום. את לא מסכימה שאם יהיה צינזור שכזה, האנשים שבאים לבקר לא יבטאו את עצמם? ואז מה שיקרה הוא שעד שאדם ירגיש "בנוח" בפורום יקח לו זמן, ועד אז הפורום הנ"ל ירגיש לו כ"סגור? אני יודע זאת, כי כך אני הרגשתי בהודעות הראשונות שלי, ונורא טוב לי בפורום הנ"ל כיום, והייתי רוצה שאנשים יהנו ממנו כמוני. אני עדין לא מוצא היכן סקרלט הייתה חריפה. אני מסכים איתך שיש לך את הזכות לאמר "אני לא אוהבת\ חושבת ש..." אך אם אומרים זאת עליך,הייתי מצפה שתקבלי את זה. נ.ב. אני כיום מרגיש מובך להעלות נושאים חדשים בפורום, כי אם תציצי בשאלה האחרונה שפתחתי תוכלי לראות איזו תגובה קיבלתי...

נו באמת!

אתה לא מבחין בהבדל בין המשפטים שלי "אני לא חושבת שהנשים רוצות לקרוא ...", "אולי [...] אפשר לוותר", לבין המשפט של סקארלט "את אף אחד לא מעניין[...]". ההבדל הוא ב"אני חושבת" ו"אולי", אני כותבת אותם, דרך אגב, אינסטינקטיבית לחלוטין. ובחיאת, אם אתה לא מבין, שהצהרה, לפיה משהו שאני כותבת לא מעניין אף אחד היא חריפה מאוד עד גסה, אזי אתה לא אובייקטיבי. העמדה שלי אינה צנזור, היא הבעת דעה - נחרצת ככל שתהיה, ועדיין לא ברמה של "את אף אחד לא מעניין".

leper

New member
הבנתי היכן המילים של סקרלט הפריעו

לך. והיכן התשובה לשאר הדברים? או במילים אחרות,איך את רואה שפורום מהסוג הזה צריך להתנהל?

רגע

הכוונה שלי לא הייתה לפסול את דברייך על הסף וחלילה לא לרמוז שדברייך אינם מעניינים איש. ההודעה שלי נכתבה מתוך התקוממות על משהו שכתבת שצרם לי. גם אם מישהו מובטל כתב את ההודעה זה לא הופך את ההודעה לפחות טובה או את הכותב כי שאת רמזת. זה כל העניין. אי לכך ובהתאם לזאת, מכיוון ואני לא קובעת את איכות ההודעות שנכתבות פה או בכל מקום אחר בהתאם למצב הפיננסי של הכותב, לא ממש מעניין אותי כמה את מרוויחה.

היי היי היי

אתה? מובך? הגיבו לך מיעוט רק בגלל שאני לא הייתי פה! אין לך על מה להרגיש מובך. זה לא עניין של חוסר עניין בהודעות שלך. לפעמים אנשים לא פה, לפעמים לאנשים אין מספיק כוח והם רק קוראים ואז עובר הזמן של ההודעה והיא לא נענת, אבל זה לא משהו אישי נגדך, לפר, אנחנו אוהבים אותך..
[ותודה. אבל אני לא אמרתי את זה]

תקופת הסתגלות? אממממ

למה בדיוק? לניהול הפורום? זו לא פעם ראשונה שאני מנהלת, אני פשוט נרגשת עד מאוד לנהל לצד שני גברברים חסונים, ולא לבד הפעם. ניהול הפורום לא ממש מעניק לי כוח בכדי שאצטרך להסתגל לעוצמה שקיבלתי ושזה לא יעלה לי לראש [עד כמה שאני יודעת]. אני לא אכנס לוויכוח על זה ובטח ובטח שלא על גבי הפורום כי אין בי רצון להרוס אותו או לדרדר אותו לזירת משיכת בשערות. אמנם לא הייתי מספיק נאורה בכדי להשתמש במילים של 'אולי' ו'אני חושבת', מתנצלת, אבל אני, בהודעתי, הייתי בטוחה שאני לא מייצגת את כולם, הבעתי פשוט את החשיבה שלי בצורה שגויה, מקובל? נכון, אני לא חוסכת פרטים אישיים כשהם נוגעים לפורום או כשאני נשאלת על כך. מודה באשמה. ובלי קשר לפורומים, שמתי לב שאנשים אחרים נוהגים למתן את תוקפנותם, בלי קשר למנהלים או לא. אבל תמיד יש לי זמן ללמוד דברים חדשים [ואני אפילו לא מובטלת
].

למעלה