אולי תוכלו לעזור לי, אעפ"י שאינני בטוחה שזה הפורום המתאים.

מיכי 10

Member
יש לי מקרר סמסונג (352 ליטר), שקניתי לפני שבע שנים במחסני חשמל, ומשום מה לא קיבלתי שום חוברת או עלון, אלא רק הזמנה וקבלה. כך שבהתחלה אפילו לא ידעתי איפה מגבירים או מנמיכים את הקור, אבל מצאתי בעצמי.
בחודשים האחרונים, קופסאות המזון שבתוכו "מזיעות" מבפנים, למרות שהכנסתי את האוכל קר.
הגברתי את הקירור למכסימום. דפנות המקרר הפנימיות די יבשות, אבל המדפים עצמם "מזיעים".

האוכל בסדר בינתיים, אעפ"י שהוא די נרטב בתוך הקופסאות וזה בכלל לא נעים.
האם זה אומר שהמקרר מקולקל?
בתודה מראש על תשובה, או על הפנייתי לפורום אחר, אם צריך,
מיכל.

GoldenEyes

Well-known member
יש לי מקרר סמסונג (352 ליטר), שקניתי לפני שבע שנים במחסני חשמל, ומשום מה לא קיבלתי שום חוברת או עלון, אלא רק הזמנה וקבלה. כך שבהתחלה אפילו לא ידעתי איפה מגבירים או מנמיכים את הקור, אבל מצאתי בעצמי.
בחודשים האחרונים, קופסאות המזון שבתוכו "מזיעות" מבפנים, למרות שהכנסתי את האוכל קר.
הגברתי את הקירור למכסימום. דפנות המקרר הפנימיות די יבשות, אבל המדפים עצמם "מזיעים".

האוכל בסדר בינתיים, אעפ"י שהוא די נרטב בתוך הקופסאות וזה בכלל לא נעים.
האם זה אומר שהמקרר מקולקל?
בתודה מראש על תשובה, או על הפנייתי לפורום אחר, אם צריך,
מיכל.
נשמע שיש בעית איטום בגומיות.

מיכי 10

Member
נשמע שיש בעית איטום בגומיות.

תודה גולדןאייז על תשובתך. |4U|
לא חשבתי בכלל בכיוון הזה, והוא נשמע לי בהחלט הגיוני!

מצד שני, בדקתי כרגע, והגומיות נראות בסדר. (במקרר הקודם, היה צורך להחליף את הגומיות כל כמה שנים, ואז ראיתי את זה בפירוש).
בכל אופן, אברר לגבי טכנאי שיבדוק, ויחליף אותן אם צריך. חן חן.

GoldenEyes

Well-known member
את מכירה את הפטנט עם הנייר ששמים בין הגומיה של הדלת לבין המקרר ? אם הנייר נופל סימן שהאיטום לא טוב , ולא בהכרח כי הגומיה התפוררה

מיכי 10

Member
את מכירה את הפטנט עם הנייר ששמים בין הגומיה של הדלת לבין המקרר ? אם הנייר נופל סימן שהאיטום לא טוב , ולא בהכרח כי הגומיה התפוררה

תודה. לא הכרתי את השיטה הזאת. אבל ניסיתי עכשיו. אז יש מקומות שבהם אפשר לשים נייר, והוא נכנס לכ-8 מ"מ. אבל זה רק במקומות אחדים. בשאר המקומות, הוא יכנס רק אם אזיז ואפריד קצת את הגומייה בכוונה. כי היא די צמודה אל הדלת.

GoldenEyes

Well-known member
תודה. לא הכרתי את השיטה הזאת. אבל ניסיתי עכשיו. אז יש מקומות שבהם אפשר לשים נייר, והוא נכנס לכ-8 מ"מ. אבל זה רק במקומות אחדים. בשאר המקומות, הוא יכנס רק אם אזיז ואפריד קצת את הגומייה בכוונה. כי היא די צמודה אל הדלת.
אם הנייר משתחרר סימן שהגומי לא נצמד לדלת, מכאן נראה לי שמגיעה הבעיה.

מיכי 10

Member
אם הנייר משתחרר סימן שהגומי לא נצמד לדלת, מכאן נראה לי שמגיעה הבעיה.

מה זאת אומרת שהנייר משתחרר? שהוא נופל מהצד השני? אז לא. הוא פשוט נשאר תקוע בעומק של כ-8 מ"מ בין הגומייה והדלך, אבל לא עובר הלאה, כלפי מטה.

סתם מבקרת

Active member
מה זאת אומרת שהנייר משתחרר? שהוא נופל מהצד השני? אז לא. הוא פשוט נשאר תקוע בעומק של כ-8 מ"מ בין הגומייה והדלך, אבל לא עובר הלאה, כלפי מטה.
שימי דף נייר בין המקרר והדלת וסיגרי עליו את דלת המקרר. אם הנייר נופל סימן שהאיטום לא טוב.

מיכי 10

Member
שימי דף נייר בין המקרר והדלת וסיגרי עליו את דלת המקרר. אם הנייר נופל סימן שהאיטום לא טוב.

אהה. תודה לךְ! |4U|
לא. ניסיתי ככה ולא נפל הנייר. ועשיתי את הנסיונות בכמה מקומות בדלת תא ההקפאה ובדלת המקרר עצמו, והנייר לא נפל בכלל.
אז אולי האיטום כן טוב, כמו שהוא למעשה נראֶה.

אם כך, אולי זה משהו בטרמוסטט?

ולכן, נראה לי שאתקשר ל"מחסני חשמל", ואשאל אם יש אפשרות לקבל חוברת או דף הוראות של המקרר.
אומנם עברו 7 שנים, והם בוודאי החליפו את הדגמים בינתיים. ואעפ"כ, יש לשער שהעקרונות שעובדים במקררי סמסונג בגודל זה או דומה לו, לא השתנו במיוחד.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תודה גולדןאייז על תשובתך. |4U|
לא חשבתי בכלל בכיוון הזה, והוא נשמע לי בהחלט הגיוני!

מצד שני, בדקתי כרגע, והגומיות נראות בסדר. (במקרר הקודם, היה צורך להחליף את הגומיות כל כמה שנים, ואז ראיתי את זה בפירוש).
בכל אופן, אברר לגבי טכנאי שיבדוק, ויחליף אותן אם צריך. חן חן.
נסי למרוח בווזלין את הגומיות, אולי הבעיה תיפתר.

מיכי 10

Member
נסי למרוח בווזלין את הגומיות, אולי הבעיה תיפתר.

תודה, ברזילי, אבל אז הגומיות לא ידבקו מדי אל המקרר?
נראה לך שזה יאטום יותר טוב?
בסדר, אנסה. ואפילו עכשיו מיד! ואנגב תחילה את המדפים, כדי שאוכל להבחין בהבדל.
ולמעשה, אוכל תמיד לנקות מהווזלין אם לא ימצא חן בעיני.

למעלה