אולי תוכלו לעזור לי

עופר ב.ה

New member
אולי תוכלו לעזור לי

אתמול נורית גלרון שרה במופעה (שהיה מצוין, אגב) שיר שנכתב ע"י יוסי בנאי, שבו הדוברת מספרת ארוכות בשבחי בחור מסוים, אבל בפזמון אומרת (אני לא בטוח שהציטוט מדויק): "אבל, כשזה מגיע לזה - זה לא זה". הולחן ע"י יוני רכטר. מישהו מכיר ויוכל להפנות אותי לשר השיר ו/או לאלבום המתאים? תודה עופר

עופר ב.ה

New member
../images/Emo36.gif בקשר לשיר של יוסי בנאי ורכטר

(כותרת אינפורמטיבית לבקשה שבהודעה הראשית למשיכת מעריצים של הנ"ל, אולי תדעו
)

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מעריצה, ועדיין...

יש לי את כל אלבומי הסולו של רכטר, את כל ספרי התווים שלו, ספר שירים של יוסי בנאי ואת דיסק האוסף שלו. למרות כל הנ"ל, אין לי שמץ של מושג על איזה שיר מדובר - לא מדליק אצלי שום נורה. אבל, את נורית גלרון אני ממש לא אוהבת (פרט לכמה שירים מתחילת הקריירה שלה). עצתי: זה מעיק, זו קצת עבודה, אבל תתחיל לחרוש על כל הדיסקוגרפיה של גלרון במומה. כשיש פירוט לשירים יש גם קרדיט לכותבים, כך שזה יכול לעזור לך, ולפעמים יש גם 30 שניות מהשיר, כך שאולי אפילו תוכל לשמוע ולוודא סופית. עינת

עופר ב.ה

New member
עשיתי את זה, לא עזר

לא מצאתי בדיסקוגרפיה אף שילוב בין יוסי בנאי ויוני רכטר, כך שלא היה אפילו טעם לנסות לשמוע 30 שניות...

עופר ב.ה

New member
באיזה דיסק זה?

לא מצאתי תחת "שם רצועה" במומה (ב- 4 הקומבינציות של יריה/ירייה ואפלה/אפילה)

trilliane

Well-known member
מנהל
LOL - הרסת אותי עכשיו! D-:

"יריה באפלה" הוא לא שם השיר, אלא ביטוי בעברית, שמשמעותו ניחוש פרוע... מה עובר עליך?
הניחוש שלי (האמת, הוא לא כזה פרוע) הוא שזה עשוי להיות שיר שלא נורית גלרון שרה, אלא מישהו אחר - יוסי בנאי למשל (האופציה הראשונה שהייתי בודקת). אם עברת על כל שירי יוסי בנאי במומה... ובכן, במקרה כזה אין לי הצעות נוספות, פרט להתקשרות לכל מיני תוכניות רדיו שמשדרות בקשות מאזינים, גם כאלה שלא ממש יודעים להגדיר את השיר (יש איזו תוכנית "מציאות" בגל"צ בימי שבת ב-8 בבוקר, למשל). אפשר כמובן לנסות לשאול בפורומים אחרים, לנסות לשאול מוכרים בחנויות מוסיקה (אם כי אני בספק אם הם ידעו) או כל מקור שמבין חזק בנושא... זהו, זה באמת הכל... צר לי. עינת

עופר ב.ה

New member
אוי אני אידיוט! *משפיל ראשו במבוכה*

למען האמת, אם יתמזל מזלי, מישהו שאני מכיר יוכל לשאול היום את יוני רכטר עצמו (באירוע שבו הוא משתתף). בינתיים באמת אחפש בדיסקוגרפיה של יוסי בנאי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לשאול את יוני רכטר זה תמיד טוב ../images/Emo13.gif

בהופעת הסולו היחידה שלו שראיתי (בושה!
), ניגשתי אליו בסופה והצקתי לו עם כל מיני שאלות שהטרידו אותי, והוא ענה עליהן והיה נחמד מאד. אז מה"היכרות" הקצרצרה שלי איתו, אני יכולה להגיד בלב שלם שהוא פשוט מקסים, ומאמי אמיתי.
עינת

trilliane

Well-known member
מנהל
לא צריך! אאוריקה! מצאתי, מצאתי! D-:

השיר נקא "הוא" (עכשיו רק צריך לחפש במומה איפה הוא נמצא). מסתבר שהוא כל הזמן היה לי מתחת לאף, ממש בתחילת הספר של יוסי בנאי... ולא ידעתי. היום כשהכנסתי את רשימת השירים לטבלה, מצאתי אותו
הוא מילים: יוסי בנאי לחן: יוני רכטר הוא בחור מצוין בן אדם למופת ואותי כמובן הוא אוהב בהחלט הוא רגיש כמו עלה וחזק כמו יתד הוא תמים כמו טלה הוא שקוף כמו אויר וחכם כמו תשבץ הוא חתיך ושביר וגבוה כמו עץ הוא עמוק כמו ים ורחב כמו חזה בקיצור הוא מושלם מקצה עד קצה אבל כשזה מגיע לזה זה לא זה הוא יחיד ומיוחד ומנומס כמו סכו"ם הוא מושיט לי ת´יד ועוזר לי לקום הוא עשיר כמו בנק ופזרן כמו צ´ק הוא מתוק כמו ממתק ונקי כמו מסרק לא שותה אלכוהול לא הולך לזונות לא מרים את הקול איש מלא הבנות הוא פשוט איש נפלא נאמן כמו חוזה עם המון השכלה מקצה עד קצה אבל כשזה מגיע לזה זה לא זה הוא קפדן כמו מורה יש לו ראש אי-בי-אם (IBM) הוא את שקספיר קורא ואת באך מזמזם הוא שרוף על עגנון ועל ביאליק כנ"ל לא מחמיץ תאטרון וגם לא כדור סל הוא מלא כרימון יש לו תואר מוסמך הוא עשה דוקטורט על שירי נתן זך הוא כל כך מדויק ותמיד מרוצה יש לו חן וברק מקצה עד קצה אבל כשזה מגיע לזה זה לא זה ולכן בלי הזה, כל השאר זה לא זה, ואני בשביל זה מחפשת כזה, שאוהב גם את זה. תהנה! עינת

עופר ב.ה

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

עכשיו אני רק צריך למצוא לברר עם אותו בחור (עדיין לא דיברתי איתו מאז) אם יש אלבום שבו השיר נמצא. במומה תחת שם רצועה, יצאו על "הוא" 172 תוצאות, מתוכן היחידות שבהן לשיר קוראים פשוט "הוא" מתייחסות לשיר של לאה גולדברג ("בואי כלה"). שוב תודה! עופר

mitgo

New member
הייתי בהופעה הזו.

היה יפה, נכון, עופר? משום מה הקהל מאוד התלהב מהשיר הזה, וגם אני לא הכרתיו. היו שם כמה שירים יפים של רכטר. (הכי אהבתי את עד מחר").. פסנתרנית לא רעה הורד יעקב הזו.. רק אני עדיין לא מבין איך גידי גוב מצליח (כהרגלו) להדחף עם ה"אין-קול" שלו.. לבן אדם לא נשאר טיפת קול, כמה שהוא לא יתאמץ...חבל..(כן כן, אני יודע, זה הסיגריות..) עמית.

arivederci

New member
גידי גוב

לדעתי הקול לא נהרס לו מהסיגריות. בשלב מסויים הוא עשה אלבום עם לואי להב ומאז הוא הצטרד. חוץ מזה, גידי הוא אחד הזמרים היחידים שאני סולחת לו על ה "אין קול" בגלל הקסם שהוא מקרין..

mitgo

New member
הוא אדם מאוד מצחיק וחינני

ויש לו המון קסם אישי.. אבל כזמר נטו, היום- אין לו טיפת קול..(נכון שזה התחיל, לדעתי כנסיון רע ולא מוצלח לחקות את לואי אמסטרונג והמשיך בטבעיות עם איבוד הקול..) לא שפעם הוא היה זמר כזה מדהים, אבל לפחות היה לו קול נעים ובאמת אחלה של שירים..(רק החודש קניתי את 40:06, מומלץ ביותר)

trilliane

Well-known member
מנהל
אף פעם לא היה לו קול גדול

ולמען האמת, אם שומעים אותו שר שירים עוד טרום "דרך ארץ" - כבר אז הוא לא היה בעל קול צלול, וניכרה צרידות (קלה, יחסית) בקולו. ככל הנראה, העבודה עם לוהי להב היתה כבר מעל ליכולות הקול שלו, והצרידות רק הלכה והתעצמה מאז... הכל יחסי - אם שומעים את "אין עוד יום" הוא עדיין נשמע שם סביר, בטח אם משווים לאוספי השירים מ"לילה גוב". כך שזו בהחלט צרידות ישנה, ההולכת וגוברת באופן הדרגתי, כשתרומתו של לוהי להב מורגשת, אבל אני לא בטוחה שאפשר לזקוף לו את כל הקרדיט על המצב. עינת

עופר ב.ה

New member
ורד יעקב בהחלט פסנתרנית לא רעה

האלתורים של אלונה טוראל (הם לא היו אלתורים במלוא מובן המילה, אבל התקרבו לזה) קצת הזכירו לי את סאטי. "עד מחר" (בכל פעם שאני מנגן/ משהו בי מתנגן) הוא אכן שיר מקסים, ויש לו אותו על ויניל באלבום שבו היא שרה משירי זך. מתישהו גם אקנה את הדיסק, בכל זאת נייד יותר. אני גם מתמוגג מ"השיר על הארץ" כל פעם שאני שומע אותו. ואם נחזור לשיר של יוסי בנאי, הקהל התלהב גם בגלל השנינות של השיר וגם בגלל הביצוע המעולה שלה. לסיכום, מאוד מאוד נהניתי, ניכר שגלרון התרגשה ולא ברור לי לגמרי למה, זו לא ההופעה הראשונה שלה... בקשר לקול של גידי גוב - זה נכון, ב"שלל שרב" הוא החליף חלק מהצלילים הגבוהים בצלילים באוקטבה אחת מתחת. עם זאת, עלי לציין בעצב שם הקול של גלרון לא מה שהיה פעם, וניכר שבחלק מהמעברים לקולות הגבוהים הקול שלה נסדק מעט. הצטערתי רק שלא הלכתי גם למופע של יהודית רביץ "שירים לילדים גדולים". אח שלי היה וממש נהנה והתרשם.

למעלה