אולי תוכלו לעזור

noga ke

New member
אולי תוכלו לעזור

למרות שזה דווקא קשור לפולי קקאו. אז קניתי פולי קקאו נא שלמים מתוך התלהבות (יש בחנויות), עכשיו השאלה- איך קולים אותם?
האם חייבים לקלות? האם שווה לקנות מכשיר לקלייה ואם כן כמה הוא עולה?
אשמח לדבר עם מישהו שמבין בקקאו.

תודה :)
 
וואללה?! אין לי מושג......

כל הזמן שואלים אותי על פולי קקאו, כאילו שכל אלו שמחפשים פולי קקאו משוכנעים שלמי שיש פולי קפה יש גם תשובה לפולי קקאו.... למרות ששניהם פולים, סורי.... לא התעמקתי בקקאו, כי קפה הספיק לי

חוצמזה שקפוצ'ינו זה שוקו של מבוגרים ... לא ככה?!


אני חושב שהמקום הנכון לשאלה הזו, צריך להיות פורום שוקולד , כאן בתפוז...

לגבי מכשיר קליה, אני חושש שמכשיר קלייה של קפה אינו מתאים ובעיקר בשל הטמפ' הגבוהות והקיצוניות יותר שקפה צריך, לאומת הקקאו.
 

noga ke

New member
הו, גיליתי פורום חדש

לא ידעתי, או שסתם שכחתי, שיש פורום שוקלד בתפוז. תודה.
 

noga ke

New member
תודה

נקווה שהתרגום של גוגל יצליח להתמודד עם זה
 

גלעד7142

New member
קליית קקאו זה לא מסובך

דווקא בקקאו הקלייה היא להריגת הפטרייה בו וכמובן ליצירת טעם אבל לא באופן של קפה, ממה שאני מכיר זה בערך 10 דקות ב140- 120 מעלות בתנור , חשוב לטעום לקראת סוף קלייה.
הבעיה עם קקאו זה שאר תהליך ההפרדה של הניבס מהקליפה והטחינה שמאוד שונה מקפה.
יש את שוקולטל שישבתי אצלו ודיברתי איתו על זה, הוא עושה שוקולד מעולה.
בהצלחה
 

Lechoke Lames

New member
לא הכרתי את החברה הזו. מעניין.

ציטוט מהאתר שלהם מדף הסדנאות שהם מציאים:

"סדנה להכנת שוקולד – מתאים לכל הגילים
רוב חברות השוקולד לא מכינות את השוקולד שלהן, אבל אנחנו כן. בסדנה תלמדו איך להכין שוקולד ותוכלו להשתתף בעזרה בשלבי ההכנה השונים: צלייה, פיצוח, סינון, טחינה, גיבוש ויציקה. שימו לב! מאחר והכנת מנה אחת של שוקולד היא תהליך של יומיים, המשתתפים יוכלו לחזור יומיים או שלושה ימים אחרי הסדנה כדי לקבל את מנת השוקולד שהם יצרו בעצמם"

http://www.xocoatlzy.co.il/styled-12/styled-9/index.html
 
למעלה