אולי תוכלו לעזור...

nexuss13

New member
אולי תוכלו לעזור...

אני לא יודעת אם כבר שאלו בפורום אבל אשאל בכל זאת. אם אני הולכת ללמוד תואר שני בארה"ב ( נגיד התקבלתי ויש לי ויזת סטודנט) האם בסיום הלימודים יש לי אפשרות לשדרג את הויזה למשהו כמו גרין קארד או שמעיפים אותי בחזרה לארץ?? אשמח לשמוע תגובות תודה

doronf65

New member
מנהל
באופן בסיסי, יש שני מסלולי אשרות

שהייה בארה"ב: מסלול immigrant, ומסלול non-immigrant. מסלול סטודנט יושב על ה- non. כך שאין אפשרות לשדרג את הויזה עצמה לגרין קארד. מה שכן, אפשר להשתדרג דרך הכרות עם מקום עבודה שיבקש ממך להתחיל לעבוד איתו, הכרות עם בן זוג אמריקאי, וכו'. אם את כבר שם, נפתחות אופציות... דורון

מילי33

New member
גרין קארד לא אבל אישור עבודה כן

אם תמצאי עבודה רוב הסיכויים שתקבלי אישור עבודה זמני בתור בוגרת אוניברסיטה אמריקאית אבל גרין קארד לא תקבלי.

nexuss13

New member
המממ

מה הכוונה באישור עבודה זמני? האם זה אותו דבר כמו שאני אמצא איזה ספונסר שצריך להוכיח שהוא חייב את הכישורים הספציפיים שלי לעבודה?? או שאוכל לגשת לראיונות עבודה כמו כל השאר ואם מקום מקבל אותי אז אני מקבלת אישור עבודה זמני? ועוד משהו, אם אני מתחילה לעבוד שם איך אני הופכת ויזה לגרין קארד? מצטערת אני קצת מבולבלת....

nexuss13

New member
בבקשה תענו

בלי לחץ או משהו אבל אם משהו יכול לענות על השאלות שלי, בבקשה. אני כל כל אאאששמח.

מילי33

New member
שוב, כלום לא מובטח לך

תוכלי אחרי הלימודים לחפש עבודה בתחום ואם תמצאי יש סיכוי טוב שתקבלי ויזת עבודה זמנית. מה יקרה אחר כך? או שתתקדמי בעבודה ואולי יום אחד תצליחי לעלות על מסלול של גרין קארד, או שבכלל לא תמצאי עבודה ותצטרכי לחזור ארצה, או שיפטרו אותך. את רואה, הרבה אפשרויות והן אכן מבלבלות.

דפנה KC

New member
מנסיון שלי ושל אחרים שלמדו כאן...

מותר לך לעבוד שנה אחרי סיום הלימודים. לאחר השנה החברה צריכה לבקש לך ויזה (זו הספונסרשיפ שדיברת עלייה). אני לא זוכרת את הפרוצידורה כי זה היה מזמן...(והרבה לפני 9/11) את יכולה לברר באונ' במשרד הסטודנטים הזרים.

nexuss13

New member
עוד כמה שאלות קטנות...

תודה על התשובה
רציתי לדעת, כמה זמן לומדים בשביל תואר שני??? זה master נכון? ובאופן כללי כמה זה יעלה לי?? ואני לא מבינה איך אני משיגה ספונסר?? אני הולכת לראיון עבודה רגיל ואם המקום רוצה אותי אז.. מה אמורים לעשות? האם זה משנה למעסיק שאני צריכה ויזה? זה עולה לו משהו? או שזה רק עניין של פרוצדורה ( שבטח עושה כאב ראש)??

טל ר

New member
ויזת עבודה זמנית

ויזת עבודה זמנית (H1B) ניתנת לך בעבור עבודה אצל מעסיק מסויים אשר אינו יכול למצוא עובד בעל רישיון עבודה למשרה מסויימת. זה מאוד משנה למעסיק שאת צריכה את הויזה. עליו יהיה לשלם לקרן המכשירה אמריקאים לעבודות נדרשות, ולבצע פרוצדורה של מס' חודשים מול ה-USCIS (נדמה לי שכך קוראים להם כעת) לצורך קבלת הויזה. התענוג כולו, כולל הוצאות עו"ד, צפוי לעלות למעסיק כ-$10K, שבסיומם תהיה לך ויזת H1B, נדמה לי ל-3 שנים. את הויזה עצמה יהיה עלייך לקבל באחת משגרירויות ארה"ב בפעם הראשונה שתצאי מגבולות ארה"ב. בתלות במקצועך, במצב השוק הנוכחי, לא קל למצוא מעסיק שיסכים לדאוג לך ל-H1B. טל.

דפנה KC

New member
לא כל כך שאלות קטנות ../images/Emo8.gif

בלי להעליב (הרגישות כאן קצת גבוהה בזמן האחרון...) נראה לי שאת צריכה לעשות קצת שעורי בית בנושא... כל השאלות תלויות בהרבה דברים... כמה זמן ? שנה/שנתיים/שלוש... תואר במה? כמה יעלה? הרבה... שוב, מה? איפה? איזו אוניברסיטה/עיר/מדינה? לגבי עבודה, מלבד הכאב ראש, כן, זה גם עולה לו... בכל אופן, כפי שאמרתי לדעתי את צריכה להתמקד קודם בלימודים עצמם ולא בויזה של אח"כ. יש לך זמן וגם תהיי יותר חכמה אחרי שתגורי במקום. מקווה שעזרתי

nexuss13

New member
תודה רבה רבה

אני אפסיק עם השאלות לפני שמשהו באמת יתעצבן עלי.....

HamakomUSA

New member
אולי תוכלו לעזור

את צריכה לעשות קצת יותר שיעורי בית אבל באופן כללי אם יש לך תואר ומעסיק סיכוייך לויזת עבודה טובים.

למעלה