אולי תוכלו לעזור...

dolzinea

New member
אולי תוכלו לעזור...

שלום לכולם, קודם כל נפלא לראות שיש פורום בנושא. אני עתידה להעביר פעולה לבני נוער ברוסיה בגילאי 16-17 על נושא השואה. היתי רוצה לשמוע אם יש רעיונות במה להתמקד/מתודיקה ואולי הפניה לאתרים נוספים. המון המון תודה ושתהיה שבת שלום.

השאלה היא:

כמו שקנת אמר, מה את רוצה להעביר להם, איזה מסר, באיזה פן של השואה את רוצה להתמקד?, מה את רוצה שישאר להם בנשמה בתום הפעולה?! - הגבורה? - ההצלה? - העליה לא"י? ועוד ועוד היבטים. אני מצרפת קישור למרכז המיגע של "יד ושם", ואם תסכימי לשתף אותנו בפעולה שלך ובתגובת החניכים אודה לך. בהצלחה.

dolzinea

New member
המון תודה לשניכם

הראיון נולד בעצם מהאימרות האחרונות של נשיא איראן על הכחשת השואה. אז חשבתי שהמסר שארצה להעביר יגע בנקודה של חשיבות המדינה היהודית היות ואנטישיות עודנה קיימת. הבעיה היא שאני ממש צריכה לבנות את הפעולה מהיסוד והמתודיקה כאן היא חשובה מאוד. אעדכן בשימחה

Ivan Ivanov

New member
עדיף להתמקד בפעולות האינזצגרופן.

בשטחי ברית המועצות ולא רק במחנות ההשמדה בפולין וזאת על מנת להעביר לבני הנוער שהשואה התרחשה לא שם בפולין, אלא בברית המועצות ולפעמים בשיתוף של האוכלוסיה המקומית. המסר והלקח צריך להיות אונברסלי ולא ספציפי לפי דעתי. יש להסביר להם למה יכולות להוביל דעות קסנופוביות ושנאת זרים, מדוע יש לשקול כל דבר בעצמך ולא ללכת אחרי הכלל. יש להסביר שלכל אדם יש את הזכות לחיות ואין זה משנה מה הם דעותיו,עקרונותיו ודתו.

talia olav

New member
../images/Emo45.gif בעיקר לחלק השני בדבריך -

אמנם ישנה נטיה להתמקד בלקח הלאומי של השואה (החשוב כשלעצמו), ולא בלקח המוסרי האוניברסלי, החשוב לא פחות, וטוב שהצבעת על כך.

למעלה